Kids take over

Hjem » Kids take over

Hvad er kids take over?

På Børnenes Dag i 2017 opfordrede vi børn i hele verden til at overtage de voksnes medier, områder og øregange for at fortælle, hvad børn synes og gerne vil lave om. Vi kaldte det kids take over. Det foregik op til og på selve BØRNENES DAG den 20. november, hvor alle børns grundlov – Børnekonventionen – har fødselsdag.

ALLE børn har ret til at blive hørt, og alle børn har en stemme. Vores opgave som voksne er at lytte til den. Og at give børnene modet og styrken til at tage ordet. Det skal vi for børnenes skyld. Men også for vores egen.

 

 

#KidsTakeover

Blog: Unge er eksperter i eget liv

Mit navn er Sarah Gruszow Bærentzen, jeg er 15 år gammel, går i 9. klasse og kæmper hver dag for at blive inddraget! Til daglig er jeg nemlig formand for Danske Skoleelever i region Hovedstaden og derudover sidder jeg i UNICEF rettighedsskole advisory board. Vi kan umuligt skabe et godt skoleliv, hvis vi ikke hører på hvad eleverne har at sige. Det er trods alt, os det handler om. Læs hele blogindlægget.

UNICEF

Sarah Gruszow Bærentzen er formand for Danske Skoleelever i Hovedstaden

Video fra kidstakeover på børnenes dag 2017

Børnenes eget topmøde i FN Byen

Den 27. oktober, 2017 holdt vi vores første Børnetopmøde for 300 børn og voksne. Det handlede om rettigheder. Om netværk. Og om at blive stærkere sammen. ‘Det Nationale Rettighedsråd’ blev oprettet. Og børnene udarbejdede en deklaration, som de vil aflevere til danske beslutningstagere på Børnenes Dag den 20. november. I videoen kan du få et lille kig ind i arrangementet.

Læs mere om arrangementet.

UNICEF Børnetopmødet 2017

Hver fjerde kommune hører ikke børns stemmer

En ud af fire kommuner inddrager hverken børn i politiske beslutninger, der vedrører dem, eller rådfører sig med børneorganisationer, der varetager børns tarv og interesse. Det betyder, at børnene i disse kommuner ikke har mulighed for at blive hørt i sager, der ellers påvirker deres egen hverdag. Det viser den rundspørge, vi netop (2017) har foretaget i anledning af det kommende kommunalvalg.

Læs artiklen.

Skolebørn arbejder sammen på Kildegårdskolen i Herlev. Det er en af UNICEFs Rettighedsskoler. danske børn i danmark Foto: Finn Brasen

Skolebørn arbejder sammen på Kildegårdskolen i Herlev, der er en af UNICEFs Rettighedsskoler.

Hjælp UNICEF med at arbejde for børns rettigheder

Støt nu