UNICEFs katastrofe-beredskab Katastrofe beredskab unicef

Hjælp børn
under katastrofer

Hver måned kan dine 105 kr. sørge for 21.000 liter rent vand til verdens mest udsatte børn.

Hver måned kan dine 126 kr. sørge for varme tæpper til 3 af verdens mest udsatte børn og beskytte dem mod nattens kulde.

Hver måned kan dine 276 kr. sørge for 115 pakker nøddemos, som redder livet for verdens mest udsatte børn

Dine 199 kr. kan sørge for over 39.000 liter rent vand til de katastroferamte familier.

Dine 414 kr. kan købe to førstehjælpspakker til at hjælpe børn, der er kommet til skade under en katastrofe.

Dine 576 kr. kan sørge for, at 2 familier hver får en stor presenning og 4 varme tæpper, så de kan skabe sig midlertidige hjem.

Hjælp katastroferamte børn

Børn er særligt udsatte, når katastrofen pludselig slår ned. Støt UNICEFs katastrofe-beredskab. Så er du med til at sikre, at vi kan rykke ud med akut hjælp til børnene og deres voksne med det samme.

De første dage efter en katastrofe indtræffer er helt afgørende og vores fokus er på at hjælpe og beskytte børnene. Det allerførste, vi gør i en katastrofesituation, er:

  • at sørge for husly til de mange familier, som har fået ødelagt deres hjem,
  • at forene bortkomne børn med deres familier,
  • at sikre rent vand til de ramte familier.

Du kan sikre børnene medicin, ly, varme tæpper og beskyttelse.

© UNICEF/2014/d'Aki

Livet kan forandre sig på et øjeblik. Du kan hjælpe børn, der pludselig mister ALT.

Du kan hjælpe børn som Sajina og Shashi

Sajina og Shashi er søstre og kommer begge fra et af de områder i Nepal, der blev hårdt ramt under de to jordskælv i foråret 2015. Pigerne overlevede heldigvis katastrofen, men deres hus styrtede sammen og ødelagde alt, hvad de ejede. Takket være de, der støtter UNICEFs katastrofe-beredskab, har pigerne og deres lille familie nu fået et beløb, så de kan overleve, indtil de kommer på fode igen. Og pigerne har fået varmt tøj, så de bedre kan holde varmen. Det er de ret glade for. Faktisk kan de slet ikke lade være med at smile. Det er blandt andet børn som dem, du kan hjælpe hurtigt og effektivt ved at støtte UNICEFs katastrofe-beredskab.

Katastrofe beredskab kan redde børn som Sajina og Shashi

Mindst 89,5 procent til arbejdet for børn

UNICEF er sat i verden for at hjælpe så mange udsatte børn som muligt. Derfor er vi meget påpasselige med vores omkostninger og administration. Når du donerer 100 kroner til UNICEF, kan du derfor være sikker på, at mindst 75 kroner går til formålet.

Sidste år oplevede vi så stor opbakning fra danskerne, at vi kunne sende en meget stor andel af midlerne ud at arbejde for børn. Så hvis du donerede 100 kroner i 2019, gik hele 78 kroner af din støtte direkte til formålet.

Fordelingen af UNICEF Danmarks anvendelse af midler er påvirket af regnskabsår med store eller mindre katastrofer i verden og egenkapitalens bevægelser. Derfor er det mest retvisende at se på UNICEF Danmarks anvendelse af pengene over en periode på fem år. Du kan læse mere om, hvordan vi anvender de indsamlede midler her.

Vidste du at…

UNICEF Danmark for alle verdens børn

VI ER HELT AFHÆNGIGE AF FRIVILLIGE GAVER OG DONATIONER

UNICEF er ikke finansieret af FN. Vores livsvigtige arbejde er kun muligt ved hjælp af frivillige bidrag fra regeringer, fonde, virksomheder og privatpersoner.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

UD AF ÉN DONERET KRONE GÅR 1 ØRE TIL ADMINISTRATION

Når du donerer går 89,5% til arbejdet for børn, lidt over 8% til indsamlingsaktiviteter, som sikrer at vi får samlet så meget ind som muligt og 1% til administration.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

DU FÅR SKATTEFRADRAG PÅ DONATIONER

UNICEF Danmark er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT. Det betyder, at du kan trække hele dit bidrag fra i skat, når du donerer til UNICEF.