Rohingya Bangladesh Cox Bazar Myanmar monsun

Hjælp
Rohingya-børnene

Hver måned kan dine 105 kr. sørge for vandrensningstabletter til 21.000 liter rent vand til verdens mest udsatte børn.

Hver måned kan dine 126 kr. sørge for varme tæpper til 3 af verdens mest udsatte børn og beskytte dem mod nattens kulde.

Hver måned kan dine 276 kr. sørge for 115 pakker nøddemos, som redder livet for verdens mest udsatte børn.

Din 199 kr. kan købe 7.960 vandrensningstabletter, der kan sørge for over 39.000 liter rent vand til fordrevne rohingya familier.

Dine 246 kr. kan sørge for, at en rohingya familie får en stor presenning og 3 varme tæpper, så de kan skabe sig et midlertidigt hjem.

Dine 476 kr. kan sørge for 850 poser ORS-pulver til behandling af rohingya børn, som har fået livstruende diarré af at drikke beskidt vand.

Hjælp rohingya-børn nu

Verdens største flygtningelejr i Bangladesh rummer 500.000 børn, som har alvorligt behov for humanitær nødhjælp. På rohingya-krisens tredje år er det vigtigere end nogensinde at sikre, at børnene får adgang til basal skolegang og sundhedsydelser.

De store mængder regn, der falder under cyklon- og monsunsæsonen, udgør en stor fare for de mange mennesker, der er tvunget på flugt fra rædslerne i Myanmar. Børnene er våde og risikerer at blive syge, miste deres hjem eller adgangen til rent vand.

Der er et stort behov for vandrensningssystemer, vacciner mod vandbårne sygdomme, sanitetsudstyr og hygiejneundervisning i lejrene, hvor 60% af befolkningen er børn.

De fleste flygtninge er traumatiserede og har bosat sig i overfyldte lejre. De er tørstige og mangler rent vand at drikke. Du kan sikre børnene rent drikkevand og beskyttelse her.

 

Børn i Bangladesh VIL lære

To år i midlertidige lejre i Bangladesh har efterladt rohingya børnene med en kritisk mangel på skolegang. UNICEF har siden krisens begyndelse etableret over 2.000 midlertidige skoler, men der er stadig mange børn, der ikke har mulighed for at gå i skole.

Børn, der går i skole, klarer sig bedre, når de bliver voksne. Investering i uddannelse er derfor en af de mest effektive måder at bryde med fattigdom, og særligt børn med en usikker fremtid, som rohingya børnene, har et stort behov for skolegang og en stabil hverdag.

 

Bangladesh er presset

Den store tilkomst af flygtninge fra Myanmar lægger et stort pres på Bangladesh. Vi skal sikre rent vand, uddannelse og sundhedscentre både i flygtningelejrene, men også udenfor lejrene, hvor landets befolkning i stigende grad har behov for humanitær hjælp.

Hvis vi skal sikre fremtiden for børnene i Bangladesh, har vi brug for al den støtte vi kan få. Sammen skal vi sikre, at ingen børn bliver glemt i krisen. En generation af børn bliver ældre dag for dag, og vi må sikre, at de ikke mister deres fremtid.

En dreng holder en paraply, mens man kan se lejren i Cox's Bazar Bangladesh

Billede fra monsun-sæson i 2019. Jordskred og omfattende oversvømmelser efterlod Cox's Bazar - flygtningelejren, der er hjemsted for mere end 900.000 Rohingya flygtninge - forhutlet og dækket af et stort hav af mudder. UNICEF er tilstede i lejren, hvor vi bl.a. arbejder på at skaffe rent vand og adgang til undervisning til de mange børn. @UNICEF/2019/Brown

Vidste du at…

UNICEF Danmark for alle verdens børn

VI ER HELT AFHÆNGIGE AF FRIVILLIGE GAVER OG DONATIONER

UNICEF er ikke finansieret af FN. Vores livsvigtige arbejde er kun muligt ved hjælp af frivillige bidrag fra regeringer, fonde, virksomheder og privatpersoner.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

UD AF ÉN DONERET KRONE GÅR 1 ØRE TIL ADMINISTRATION

Når du donerer går 89,5% til arbejdet for børn, lidt over 8% til indsamlingsaktiviteter, som sikrer at vi får samlet så meget ind som muligt og 1% til administration.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

DU FÅR SKATTEFRADRAG PÅ DONATIONER

UNICEF Danmark er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT. Det betyder, at du kan trække hele dit bidrag fra i skat, når du donerer til UNICEF.

Du kan læse mere om, hvordan UNICEF anvender de indsamlede midler her.