En gruppe piger i en lejr i Sudan

Hjælp børn
ramt af
katastrofer

Som børnene i Sudan

Hver måned kan dine 105 kr. sørge for 17.463 liter rent vand til verdens mest udsatte børn.

Hver måned kan dine 126 kr. sørge for varme tæpper til 3 af verdens mest udsatte børn og beskytte dem mod nattens kulde.

Hver måned kan dine 275 kr. sørge for 110 pakker nøddemos, som redder livet for verdens mest udsatte børn

Dine 199 kr. kan købe 6.633 vandrensningstabletter, der kan sørge for over 33.000 liter rent vand til de katastroferamte familier.

Dine 416 kr. kan købe to førstehjælpspakker til at hjælpe børn, der er kommet til skade under en katastrofe.

Dine 568 kr. kan sørge for, at 2 familier får en stor presenning og 4 varme tæpper, så de kan skabe sig midlertidige hjem.

Hjælp katastroferamte børn

Situationen i Sudan er blevet forværret, siden en økonomisk krise ramte landet i december. Familier er blevet nødt til at flygte fra deres hjem som en konsekvens af den seneste tids uroligheder, mens andre ikke tør lade deres børn forlade hjemmet for f.eks. at gå i skole. Mindst 19 børn er blevet dræbt i Sudan og yderligere 49 er kommet til skade siden 3 juni. Børn er særligt udsatte, når katastrofer pludselig slår ned. Støt UNICEFs katastrofe-beredskab. Så er du med til at sikre, at vi kan rykke ud med akut hjælp til børnene og deres voksne med det samme.

Det allerførste, vi gør i en katastrofesituation, er:

  • at sørge for husly til de mange familier, som har mistet deres hjem,
  • at forene bortkomne børn med deres familier,
  • at sikre rent vand til de ramte familier.

Du kan sikre børnene medicin, ly, varme tæpper og beskyttelse.

Sudanske protestranter har lukket vej 60 med brændende dæk da militæret prøver at opløse demonstrantionen udenfor Khartuoum hærens hovedkvarter.

Sudanske protestranter har lukket vej 60 med brændende dæk da militæret prøver at opløse demonstrantionen udenfor Khartuoum hærens hovedkvarter d. 3 juni
© UNICEF/2019/Shazly AFP-Service.

Du kan hjælpe børn som Sajina og Shashi

Sajina og Shashi er søstre og kommer begge fra et af de områder i Nepal, der blev hårdt ramt under de to jordskælv i foråret 2015. Pigerne overlevede heldigvis katastrofen, men deres hus styrtede sammen og ødelagde alt, hvad de ejede. Takket være de, der støtter UNICEFs katastrofe-beredskab, har pigerne og deres lille familie nu fået et beløb, så de kan overleve, indtil de kommer på fode igen. Og pigerne har fået varmt tøj, så de bedre kan holde varmen. Det er de ret glade for. Faktisk kan de slet ikke lade være med at smile. Det er blandt andet børn som dem, du kan hjælpe hurtigt og effektivt ved at støtte UNICEFs katastrofe-beredskab.

Katastrofe beredskab kan redde børn som Sajina og Shashi

Mindst 75 procent til arbejdet for børn

UNICEF er sat i verden for at hjælpe så mange udsatte børn som muligt. Derfor er vi meget påpasselige med vores omkostninger og administration. Når du donerer 100 kroner til UNICEF, kan du derfor som gennemsnitsbetragtning være sikker på, at mindst 75 kroner går til formålet.

I 2017 oplevede vi så stor opbakning fra danskerne, at vi kunne sende historisk mange penge ud at arbejde for børn. Så hvis du donerede 100 kroner i 2017, gik hele 78 kroner direkte til formålet. Fordelingen af UNICEF Danmarks anvendelse af midler er påvirket af regnskabsår med store eller mindre katastrofer i verden og egenkapitalens bevægelser. Derfor er det mest retvisende at se på UNICEF Danmarks anvendelse af pengene over en periode på fem år. Du kan læse mere om, hvordan vi anvender de indsamlede midler her.

Det går pengene til

Vidste du at…

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Vi er helt afhængige af frivillige gaver og donationer

UNICEFs arbejde er ikke finansieret af FN. UNICEFs livsvigtige arbejde er kun muligt på grund af frivillige bidrag fra regeringer, fonde, virksomheder og private personer.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Ud af én doneret krone går kun 4 øre til administration

Når du donerer, går 77 procent til arbejdet for børn, 4 procent til administration, og resten bliver investeret i at skabe større indtægter til børn.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Du får skattefradrag på donationer

UNICEF Danmark er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT. Det betyder, at når du donerer til UNICEF, kan hele dit bidrag trækkes fra i skat.