
Hjælp
Rohingya-børnene
Hjælp rohingya-børn nu
Verdens største flygtningelejr i Bangladesh rummer 500.000 børn, som har alvorligt behov for humanitær nødhjælp. På rohingya-krisens tredje år er det vigtigere end nogensinde at sikre, at børnene får adgang til basal skolegang og sundhedsydelser.
De store mængder regn, der falder under cyklon- og monsunsæsonen, udgør en stor fare for de mange mennesker, der er tvunget på flugt fra rædslerne i Myanmar. Børnene er våde og risikerer at blive syge, miste deres hjem eller adgangen til rent vand.
Der er et stort behov for vandrensningssystemer, vacciner mod vandbårne sygdomme, sanitetsudstyr og hygiejneundervisning i lejrene, hvor 60% af befolkningen er børn.
De fleste flygtninge er traumatiserede og har bosat sig i overfyldte lejre. De er tørstige og mangler rent vand at drikke. Du kan sikre børnene rent drikkevand og beskyttelse her.
Børn i Bangladesh VIL lære
To år i midlertidige lejre i Bangladesh har efterladt rohingya børnene med en kritisk mangel på skolegang. UNICEF har siden krisens begyndelse etableret over 2.000 midlertidige skoler, men der er stadig mange børn, der ikke har mulighed for at gå i skole.
Børn, der går i skole, klarer sig bedre, når de bliver voksne. Investering i uddannelse er derfor en af de mest effektive måder at bryde med fattigdom, og særligt børn med en usikker fremtid, som rohingya børnene, har et stort behov for skolegang og en stabil hverdag.
Bangladesh er presset
Den store tilkomst af flygtninge fra Myanmar lægger et stort pres på Bangladesh. Vi skal sikre rent vand, uddannelse og sundhedscentre både i flygtningelejrene, men også udenfor lejrene, hvor landets befolkning i stigende grad har behov for humanitær hjælp.
Hvis vi skal sikre fremtiden for børnene i Bangladesh, har vi brug for al den støtte vi kan få. Sammen skal vi sikre, at ingen børn bliver glemt i krisen. En generation af børn bliver ældre dag for dag, og vi må sikre, at de ikke mister deres fremtid.

Billede fra monsun-sæson i 2019. Jordskred og omfattende oversvømmelser efterlod Cox's Bazar - flygtningelejren, der er hjemsted for mere end 900.000 Rohingya flygtninge - forhutlet og dækket af et stort hav af mudder. UNICEF er tilstede i lejren, hvor vi bl.a. arbejder på at skaffe rent vand og adgang til undervisning til de mange børn. @UNICEF/2019/Brown
Det går pengene til
Vidste du at…

Vi er helt afhængige af frivillige gaver og donationer
UNICEFs arbejde er ikke finansieret af FN. UNICEFs livsvigtige arbejde er kun muligt på grund af frivillige bidrag fra regeringer, fonde, virksomheder og private personer.




Ud af én doneret krone går kun 3 øre til administration
Når du donerer, går 78 procent til arbejdet for børn, 3 procent til administration, og resten bliver investeret i at skabe større indtægter til børn.




Du får skattefradrag på donationer
UNICEF Danmark er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT. Det betyder, at når du donerer til UNICEF, kan hele dit bidrag trækkes fra i skat.
Du kan læse mere om, hvordan UNICEF anvender de indsamlede midler her.