Rohingya Bangladesh Cox Bazar Myanmar monsun

Hjælp
Rohingya-børnene

SÅDAN GØR DU STØRST GAVN MED DIN STØTTE

Vi er glade for alle bidrag. Du kan gøre en endnu større forskel med et mindre beløb hver måned. Så kan vi arbejde langsigtet og effektivt, og sammen hjælper vi de mest udsatte børn til en glad, sund og tryg barndom.

Jeg vil hellere give en enkelt donation denne gang

Hver måned kan dine 105 kr. sørge for 17.463 liter rent vand til verdens mest udsatte børn.

Hver måned kan dine 126 kr. sørge for varme tæpper til 3 af verdens mest udsatte børn og beskytte dem mod nattens kulde.

Hver måned kan dine 275 kr. sørge for 110 pakker nøddemos, som redder livet for verdens mest udsatte børn.

Din 199 kr. kan købe 6.633 vandrensningstabletter, der kan sørge for over 33.000 liter rent vand til fordrevne rohingya familier.

Dine 242 kr. kan sørge for, at en rohingya familie får en stor presenning og 3 varme tæpper, så de kan skabe sig et midlertidigt hjem.

Dine 459 kr. kan sørge for 850 poser ORS-pulver til behandling af rohingya børn, som har fået livstruende diarré af at drikke beskidt vand.

Hjælp Rohingya-børn nu

Fire dage med kontinuerlig regn i Bangladesh har ødelagt 273 hytter og såret 11 personer i Cox Bazar, hvor mere end 900.000 Rohingya-flygtninge lever. Over 400mm regn faldt på 48 timer mandag d. 15. Juli, og dette forventes blot at være starten, med yderligere 4 måneder tilbage af monsun sæsonen. Ifølge foreløbige rapporter har der været 26 jordskred.

De store mængder regn, der falder under cyklon og monsun sæsonen, udgør en stor fare for de mange mennesker, der er tvunget på flugt fra rædslerne i Myanmar. Rohingya-børnene er våde og risikerer at blive syge, miste deres hjem eller adgangen til rent vand.

De fleste flygtninge er traumatiserede og har bosat sig i overfyldte lejre. De er tørstige og mangler rent vand at drikke. 60 procent er børn. 1.200 børn kom til Bangladesh alene. Vi har brug for al den hjælp, vi kan få.

Du kan sikre børnene rent drikkevand og beskyttelse her. 

 

Bangladesh er presset

UNICEF og partnere arbejder også for at sikre, at værtssamfundene ikke bliver skadet af den massive efterspørgsel efter sikkert vand.

“Flygtningene og det samfund, som har taget imod dem, har brug for mere end 16 millioner liter rent vand hver dag til at drikke, til deres madlavning og for at sikre god hygiejne,” siger UNICEF WASH Specialist Rafid Salih.

For øjeblikket leverer to vandrensningsanlæg og 8.000 rørbrønde lejrene med vand. Vedligeholdelse af disse systemer og reparationer af brønde, der blev dårligt konstrueret i de tidlige uger af krisen, er en stor udfordring, siger Salih. Men UNICEF og samarbejdspartnere sørger for at imødekomme Bangladesh-samfundets behov.

Med fire nye dybe borehuller, arbejder UNICEF og partnere på at levere rent vand og sanitet til 200.000 indbyggere i Bangladesh og deres 150.000 flygtninge-naboer inden årsskiftet.

En dreng holder en paraply, mens man kan se lejren i Cox's Bazar Bangladesh

Årets monsun sæson lægger hårdt fra start: Jordskred og omfattende oversvømmelser har efterladt Cox Bazar - flygtningelejren, der er hjemsted for mere end 900.000 Rohingya-flygtninge - forhutlet og dækket af et stort hav af mudder. UNICEF er tilstede i lejren, hvor vi bl.a. arbejder på at skaffe rent vand og adgang til undervisning til de mange børn.
@UNICEF/2019/Brown

Det går pengene til

Vidste du at…

Vi er helt afhængige af frivillige gaver og donationer

UNICEFs arbejde er ikke finansieret af FN. UNICEFs livsvigtige arbejde er kun muligt på grund af frivillige bidrag fra regeringer, fonde, virksomheder og private personer.

Ud af én doneret krone går kun 4 øre til administration

Når du donerer, går 77 procent til arbejdet for børn, 4 procent til administration, og resten bliver investeret i at skabe større indtægter til børn.

Du får skattefradrag på donationer

UNICEF Danmark er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT. Det betyder, at når du donerer til UNICEF, kan hele dit bidrag trækkes fra i skat.

Du kan læse mere om, hvordan UNICEF anvender de indsamlede midler her.