Giv
pakker
til børn i nød

Hver måned kan dine 105 kr. sørge for 17.500 liter rent vand til verdens mest udsatte børn.

Hver måned kan dine 129 kr. sørge for varme tæpper til 3 af verdens mest udsatte børn og beskytte dem mod nattens kulde.

Hver måned kan dine 275 kr. sørge for 114 pakker nøddemos, som redder livet for underernærede børn

Dine 86 kr. kan sørge for varme tæpper til to flygtningebørn og beskytte dem mod nattens kulde.

Dine 182 kr. kan sørge for en nødhjælpspakke, som hjælper katastroferamte børn med livsvigtig ernæring og varme tæpper.

Dine 342 kr. kan sørge for varmt vintertøj til to flygtningebørn, som har mistet alt på grund af krig og konflikt.

Tusindvis af børn venter på en særlig pakke med nødhjælp

Lige nu lever 31 millioner børn et liv på flugt fra krig og konflikt. Og tusindvis af børn er i akut nød, fordi de pludselig er blevet ramt af en naturkatastrofe som jordskælv, orkan eller oversvømmelse. I UNICEF gør vi alt, hvad vi kan for at give børnene hurtig nødhjælp – før det er for sent.

Vi leverer pakker fulde af nødhjælp. Pakker, der kan redde børns liv.

Sidste år leverede UNICEF pakker med livreddende nødhjælp til børn i 90 lande. Vi gør alt for at få pakkerne frem til de børn, som har allermest brug for vores hjælp.

Men tusindvis af børn venter stadig på deres nødhjælpspakke. Og derfor har vi brug for din hjælp.

Støt nu, så kan vi sammen redde børns liv

 

Altid klar til nødhjælpsindsats

UNICEF er til stede før, under og efter katastrofer takket være vores langvarige tilstedeværelse i mere end 190 lande og territorier. Så vi er altid klar til at yde nødhjælp, når katastrofen pludselig rammer. Sidste år hjalp vi børn i næsten 300 katastrofesituationer i 90 lande.

Naturkatastrofer rammer ofte de samme lande og områder, så vi er altid godt forberedt og har nødhjælp klar på lokale lagre.

UNICEF kan sende nødhjælp til hele verden indenfor 48 timer takket være vores globale forsyningskæde og tilstedeværelse i hele verden. En stor del af nødhjælpen bliver sendt fra UNICEFs Verdenslager i København, som er verdens største nødhjælpslager.

4-årige Sham, som er flygtning fra Syrien, bærer en kasse med vintertøj, som hun har fået af UNICEF

4-årige Sham har fået en pakke fra UNICEF, som er fuld af varmt vintertøj. Den lille pige er flygtet med sin familie fra krigen i Syrien og bor nu i en uformel teltlejr i Jordan. ” Børnene er virkelig glade. Den hjælp vi får fra UNICEF er så vigtig for vores børn,” fortæller Shams far, Sultan. ”Vinteren har været kold. Vi har ingenting. For at overleve vinteren har vi brug for varmeapparater og varmt tøj.”

Ledende rolle

UNICEF spiller en ledende rolle under katastrofer. Vi leder nødhjælpsindsatser for at nå katastroferamte børn med rent vand og sanitet, ernæring og uddannelse.

Og når de mest akutte behov er dækket, sætter vi ind med mere langsigtede indsatser som vaccination og uddannelse. På den måde bygger vi bro mellem akut og langsigtet, bæredygtig hjælp.

© UNICEF/UNI184260/Lucky8 LLC

Mindst 75 procent til arbejdet for børn

UNICEF er sat i verden for at hjælpe så mange udsatte børn som muligt. Derfor er vi meget påpasselige med vores omkostninger og administration. Når du donerer 100 kroner til UNICEF, kan du derfor som gennemsnitsbetragtning være sikker på, at mindst 75 kroner går til formålet.

I 2017 oplevede vi så stor opbakning fra danskerne, at vi kunne sende historisk mange penge ud at arbejde for børn. Så hvis du donerede 100 kroner i 2017, gik hele 78 kroner direkte til formålet. Fordelingen af UNICEF Danmarks anvendelse af midler er påvirket af regnskabsår med store eller mindre katastrofer i verden og egenkapitalens bevægelser. Derfor er det mest retvisende at se på UNICEF Danmarks anvendelse af pengene over en periode på fem år. Du kan læse mere om, hvordan vi anvender de indsamlede midler her.

Det går pengene til

Vidste du at…

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Vi er helt afhængige af frivillige gaver og donationer

UNICEFs arbejde er ikke finansieret af FN. UNICEFs livsvigtige arbejde er kun muligt på grund af frivillige bidrag fra regeringer, fonde, virksomheder og private personer.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Ud af én doneret krone går kun 4 øre til administration

Når du donerer, går 77 procent til arbejdet for børn, 4 procent til administration, og resten bliver investeret i at skabe større indtægter til børn.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Du får skattefradrag på donationer

UNICEF Danmark er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT. Det betyder, at når du donerer til UNICEF, kan hele dit bidrag trækkes fra i skat.