Hjælp børn i nød
i DR Congo

SÅDAN GØR DU STØRST GAVN MED DIN STØTTE

Vi er glade for alle bidrag. Du kan gøre en endnu større forskel med et mindre beløb hver måned. Så kan vi arbejde langsigtet og effektivt, og sammen hjælper vi de mest udsatte børn til en glad, sund og tryg barndom.

Jeg vil hellere give en enkelt donation denne gang

Hver måned kan dine 105 kr. sørge for 17.500 liter rent vand til verdens mest udsatte børn.

Hver måned kan dine 129 kr. sørge for varme tæpper til 3 af verdens mest udsatte børn og beskytte dem mod nattens kulde.

Hver måned kan dine 275 kr. sørge for 115 pakker nøddemos, som redder livet for verdens mest udsatte børn.

Dine 240 kr. kan købe 100 pakker nøddemos, som redder livet for alvorligt underernærede børn i DR Congo.

Dine 450 kr. kan købe 90 pakker næringsrige kiks, som giver konfliktramte børn i DR Congo hurtig og sikker ernæring.

Dine 758 kr. kan sørge for livsvigtigt vandrensnings- og hygiejneudstyr til to familier.

BØRNENE HAR DESPERAT BRUG FOR HJÆLP

Børn i DR Congo er under ekstremt pres. De lider under uro, tørke og fattigdom, mens sygdommen Ebola truer. Børn bliver dræbt, såret, ramt af seksuelle overgreb og rekrutteret til væbnede grupper. 2.2 millioner børn i DR Congo er nu så underernærede, at deres liv er i fare. 6 millioner børn er kronisk underernæret.

Det 10. udbrud af Ebola har ramt landet, og det er landets værste udbrud. Sygdommen har nået storbyen Goma, hvilket er en yderligere optrapning af alvoren, fordi den spreder sig hurtigt i tætbefolkede områder. Det er verdens næststørste Ebola-udbrud efter det, der ramte Vestafrika i 2014-2016. 30% af alle ramt af Ebola er børn.

Sammenlagt har 13 millioner mennesker i DR Congo desperat brug for humanitær hjælp. Hjælp os med at hjælpe dem med livreddende nødhjælp. Det er så lidt, der skal til for at redde børnenes liv.

Børnene i DR Congo har akut brug for al den hjælp, de kan få.

Thomas besøger sin 1 uge gamle datter Benedicte, der passes af en Ebola overlever på et treatment center i Beni. Thomas kone døde af Ebola, og hans datter er nu ramt.

Thomas besøger sin lille datter Benedicte, der passes af en Ebola-overlever på et sundhedscenter i Beni. Thomas kone døde af Ebola, og hans datter er smittet med sygdommen.

Børn står for mere end en tredjedel af Ebola tilfældende i de epidemisk ramte områder i det østlige DRC, men sygdommens indvirkning på børn er ikke begrænset til de børn, der har været eller er inficeret af sygdommen. Ebola påvirker deres familier og lokalsamfund, når børn mister deres forældre, plejere og lærere. Udbruddet gør også basale tjenester som sundhedspleje og uddannelse meget vanskeligere at få adgang til.

UNICEF Danmark for alle verdens børn
968

børn er blevet smittet med Ebola

UNICEF Danmark for alle verdens børn
7.30

børn er blevet adskilt fra deres forældre

UNICEF Danmark for alle verdens børn
2555

børn er blevet forældreløse

Af de 968 børn, der er blevet inficeret er over 600 døde

Sådan hjælper UNICEF med at bekæmpe Ebola

Vores mission er at beskytte børn mod konsekvenserne af Ebola-virusset. Det gør vi ved at informere samfund om sygdommen, hvordan man beskytter sig selv og hvordan man kan stoppe spredningen af epidemien. Vi stiller rent vand, hygiejne og sanitetsfaciliteter til rådighed i lokalsamfund, på skoler og sundhedscentre.

Derudover hjælper vi med ernæring. Tre-fem poser nærende jordnøddemos om dagen i cirka 3 uger. Det er ofte alt, der skal til for at redde livet for et underernæret barn, der er i behandling på et UNICEF-støttet sundhedscenter.

Gennem en rettidig behandling har 1.000 mennesker overlevet at blive smittet med Ebola i perioden august 2018-oktober 2019.

Udover indsatsen i DR Congo er  UNICEF i øjeblikket meget fokuseret på en større forebyggelsesindsats i Uganda, Rwanda og Sydsudan, fordi man frygter, at sygdommen skal sprede sig ud over landets grænser.

Sundhedspersonale bliver grundigt renset efter de har tilset patienter i et Ebola sundhedscenter i Butembo.

Sundhedspersonale bliver grundigt renset efter, at de har tilset patienter i et Ebola-sundhedscenter i Butembo.

Vi yder psykosocial støtte til at hjælpe familier, herunder børn, der er ramt af sygdommen.

Vi leverer ernæringspleje til smittede og til børn, hvis forældre er i karantæne.

Vi indfører forebyggende foranstaltninger i skolerne for at skabe et beskyttende miljø.

Det går pengene til

Vidste du at…

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Vi er helt afhængige af frivillige gaver og donationer

UNICEFs arbejde er ikke finansieret af FN. UNICEFs livsvigtige arbejde er kun muligt på grund af frivillige bidrag fra regeringer, fonde, virksomheder og private personer.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Ud af én doneret krone går max. 4 øre til administration

Når du donerer, går 78 procent til arbejdet for børn, højest 4 procent til administration, og resten bliver investeret i at skabe større indtægter til børn.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Du får skattefradrag på donationer

UNICEF Danmark er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT. Det betyder, at når du donerer til UNICEF, kan hele dit bidrag trækkes fra i skat.

Du kan læse mere om, hvordan UNICEF Danmark anvender de indsamlede midler her.