brems
corona!

hjælp os med at
få vacciner frem til
verdens mest udsatte

Hver måned kan dine 95 kr. sørge for vandrensningstabletter til 19.000 liter rent vand til verdens mest udsatte børn.

Hver måned kan dine 126 kr. sørge for varme tæpper til 3 af verdens mest udsatte børn og beskytte dem mod nattens kulde.

Hver måned kan dine 264 kr. sørge for 110 pakker nøddemos, som redder livet for verdens mest udsatte børn.

Dine 180 kr. kan sørge for 60 sikkerhedsbokse til bortskaffelse af brugte kanyler

Dine 50 kr. kan sørge for 150 engangskanyler til sikker vaccination mod coronavirus.

Dine 414 kr. kan sørge for 3 kølebokse til sikker transport af vacciner

Opdateret den 22. marts 2021

BREMS Corona!
Hjælp os med at give verdens børn deres barndom tilbage

UNICEF har fået den store og vigtige opgave at stå i spidsen for indsatsen med at få vacciner mod COVID-19 frem til frontpersonalet i hele verden, så de bedre kan hjælpe verdens børn og sikre dem en tryg barndom.

Sammen med WHO leder UNICEF den globale vaccinealliance – Covax, der skal sørge for at vaccinere frontpersonale i cirka 100 lande. UNICEF er verdens største vaccineindkøber og hver eneste dag vaccinerer vi verdens børn mod sygdomme som polio og mæslinger. Vi når også de børn, som bor bag konflikternes frontlinjer og så langt væk, at de kun kan nås ved at vandre ud til dem. Derfor er det os, der står for at bringe corona-vaccinerne ud til verdens frontpersonale for børnenes skyld.

Du kan hjælpe os med at få vaccinerne frem. Støt nu!

Lokale portere og sundhedspersonale transporterer vacciner gennem udfordrende terræn.

Børns fremtid er i fare på grund af coronavirus

Coronavirus har spredt sig over hele verden, og tusindvis af børns fremtid er i fare på grund af pandemien. Børn der bor i krigsramte eller klimaforandrede områder, kan ikke få adgang til lægehjælp. Børn hvis forældre har mistet arbejde på grund af corona, risikerer at dø af sult eller fejlernæring. Børn der ikke har adgang til fjernundervisning, vil miste værdifuld skolegang.

Nedlukningen har i alt ramt mere end 1,6 milliarder børn. UNICEF frygter, at mange børn dropper ud af skolen – det må og skal vi undgå.

I UNICEF arbejder vi på højtryk for at nedkæmpe corona-pandemien og forhindre, at den spreder sig yderligere blandt verdens mest udsatte børn i flygtningelejre, tætbeboede slumområder og fattige landområder uden adgang til rent vand, hospitaler og lægehjælp.

3-årige Theodette og hendes venner er blandt de heldige børn i Rwanda, som kan vaske deres hænder med vand og sæbe. Men 3 mia. mennesker har stadig ikke adgang til håndvask med vand og sæbe, som er det bedste våben mod coronavirus. Hjælp os med at beskytte børnene

Hjælp os med at redde børns liv!.

Coronavirus er en sygdom der ikke forsvinder før den er udryddet overalt. Det første skridt er at få leveret vacciner til hele verden, så børn trygt kan vende tilbage til en normal hverdag.

UNICEF er tilstede i 190 lande og har mange års erfaring med at sørge for rent vand, vacciner, sanitet og hygiejne til verdens udsatte børn og deres familier. Sidste år fik 30 millioner børn og deres familier adgang til rent vand med hjælp fra UNICEF

Din støtte til UNICEF UNICEF, hjælper med at beskytte verdens børn mod corona-virus og dens ødelæggende konsekvenser for børnenes liv.

Indsamlingen går til COVAX initiativet.

Hvad gør UNICEF for at bekæmpe coronavirus?

1. Vigtige forsyninger

UNICEF leverer vigtige forsyninger som sæbe, vandrensnings- og hygiejneudstyr, medicin og beskyttelsesudstyr til sundhedsmedarbejdere. Den første forsendelse med masker, handsker og beskyttelsesdragter til sundhedspersonale i Kina blev sendt allerede den 29. januar fra UNICEFs Verdenslager i København. Siden har UNICEF sendt forsyninger til 153 lande overalt i verden. 73,7 millioner mennesker har modtaget hygiejneprodukter og fået adgang til rent vand, 3,3 millioner sundhedspersonale er blevet trænet til at kontrollere infektion, 1,8 millioner sundhedspersonale har modtaget beskyttelsesudstyr og 15.000 iltmasker er sendt afsted for at hjælpe COVID-19 ramte med at trække vejret.

2. Oplysning

UNICEF laver omfattende oplysningskampagner i lokalsamfund, i massemedierne og på sociale medier for at informere forældre om, hvordan de bedst beskytter deres familie mod corona-virus.

3.  Sundhedshjælp

UNICEF sørger for sundhedshjælp til de børn samt gravide og ammende kvinder, der er berørt af pandemien.

4. Uddannelse og beskyttelse

UNICEF hjælper børn, der er berørt af coronavirussen på anden vis. Vi sørger blandt andet for adgang til alternativ undervisning til elever, hvis skole er lukket eller pålagt karantæne, og vi giver psykosocial støtte til børn, som er direkte eller indirekte ramt af udbruddet.

Læs mere om UNICEFs verdensomspændende indsats mod coronavirus pandemien på vores globale website

Vidste du at…

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Vi er helt afhængige af frivillige gaver og donationer

UNICEFs arbejde er ikke finansieret af FN. UNICEFs livsvigtige arbejde er kun muligt på grund af frivillige bidrag fra regeringer, fonde, virksomheder og private personer.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Ud af én doneret krone går kun 3 øre til administration

Når du donerer, går 78 procent til arbejdet for børn, 3 procent til administration, og resten bliver investeret i at skabe større indtægter til børn.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Du får skattefradrag for donationer

UNICEF Danmark (cvr: 16184152) er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT efter ligningslovens § 8a. Derfor kan hele dit bidrag til UNICEF trækkes fra i skat.

Du kan læse mere om, hvordan UNICEF Danmark anvender de indsamlede midler her.