brems
corona!

hjælp os med
at redde børns liv

Hver måned kan dine 95 kr. sørge for vandrensningstabletter til 15.800 liter rent vand til verdens mest udsatte børn.

Hver måned kan dine 129 kr. sørge for varme tæpper til 3 af verdens mest udsatte børn og beskytte dem mod nattens kulde.

Hver måned kan dine 264 kr. sørge for 110 pakker nøddemos, som redder livet for verdens mest udsatte børn.

Dine 185 kr. kan sørge for 250 engangs beskyttelsesmasker til sundhedspersonale.

Dine 48 kr. kan sørge for 48 pakker sæbe til familier og sundhedscentre.

Dine 379 kr. kan give livsvigtigt vandrensnings- og hygiejneudstyr til en familie.

Opdateret den 29. april 2020

Tusindvis af børns liv er i fare

Vask hænder. Hold afstand. Bliv hjemme. Rådene mod coronavirus er nemme at følge. Hvis man altså bor i Danmark. Lige nu spreder coronavirus sig lynhurtigt over hele verden, og tusindvis af børns liv er i fare. Hjælp os med at redde dem.

I UNICEF sætter vi alle sejl til, sammen med WHO og resten af FN, for at beskytte verdens mest udsatte børn.

UNICEF er til stede i 190 lande, og lige nu arbejder vi på højtryk for at bremse den frygtede coronavirus og forhindre, at den for alvor spreder sig blandt verdens mest udsatte børn i flygtningelejre, tætbeboede slumområder og fattige landområder uden adgang til hospitaler og lægehjælp.

3-årige Theodette og hendes venner er blandt de heldige børn i Rwanda, som kan vaske deres hænder med vand og sæbe. Men 3 mia. mennesker har stadig ikke adgang til håndvask med vand og sæbe, som er det bedste våben mod coronavirus. Hjælp os med at beskytte børnene

Hjælp os med at redde børns liv!

UNICEF arbejder sammen med WHO og nationale sundhedsmyndigheder overalt i verden med at bekæmpe sygdommen og forhindre, at den spreder sig yderligere. Vi er tilstede i 190 lande og har mange års erfaring med at sørge for rent vand, sanitet og hygiejne til verdens udsatte børn og deres familier. Sidste år fik 30 millioner børn og deres familier adgang til rent vand med hjælp fra UNICEF.

Støtter du UNICEFs arbejde, hjælper du os med at beskytte verdens børn mod coronavirus og dens ødelæggende konsekvenser for børnenes liv.

Hvad gør UNICEF for at bekæmpe coronavirus?

1. Vigtige forsyninger

UNICEF leverer vigtige forsyninger som sæbe, vandrensnings- og hygiejneudstyr, medicin og beskyttelsesudstyr til sundhedsmedarbejdere. Den første forsendelse med masker, handsker og beskyttelsesdragter til sundhedspersonale i Kina blev sendt allerede den 29. januar fra UNICEFs Verdenslager i København. Siden har UNICEF sendt forsyninger til 72 lande overalt i verden blandt andet Afghanistan, DR Congo, Fiji, Etiopien, Indonesien, Iran, Italien, Kroatien, Mali og Pakistan. UNICEF har blandt andet sendt 6,5 mio. handsker, 1,2 mio. kirurgiske masker, 323.051 respiratorer, 251.855 beskyttelsesdragter, 13.128 beskyttelsesbriller og 49.440 ansigtsskærme.

2. Oplysning

UNICEF laver omfattende oplysningskampagner i lokalsamfund, i massemedierne og på sociale medier for at informere forældre om, hvordan de bedst beskytter deres familie mod coronavirussen.

3.  Sundhedshjælp

UNICEF sørger for sundhedshjælp til de børn samt gravide og ammende kvinder, der er berørt af udbruddet.

4. Uddannelse og beskyttelse

UNICEF hjælper børn, der er berørt af coronavirussen på anden vis. Vi sørger blandt andet for adgang til alternativ undervisning til elever, hvis skole er lukket eller pålagt karantæne, og vi giver psykosocial støtte til børn, som er  direkte eller indirekte ramt af udbruddet.

Vidste du at…

Vi er helt afhængige af frivillige gaver og donationer

UNICEFs arbejde er ikke finansieret af FN. UNICEFs livsvigtige arbejde er kun muligt på grund af frivillige bidrag fra regeringer, fonde, virksomheder og private personer.

Ud af én doneret krone går kun 3 øre til administration

Når du donerer, går 78 procent til arbejdet for børn, 3 procent til administration, og resten bliver investeret i at skabe større indtægter til børn.

Du får skattefradrag for donationer

UNICEF Danmark (cvr: 16184152) er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT efter ligningslovens § 8a. Derfor kan hele dit bidrag til UNICEF trækkes fra i skat.

Du kan læse mere om, hvordan UNICEF Danmark anvender de indsamlede midler her.