Yemen | En pige bliver vaccineret mod difteri under coronavirus pandemien

brems
corona!

hjælp os med at
få vacciner frem til
verdens mest udsatte

Hver måned kan dine 95 kr. sørge for vandrensningstabletter til 19.000 liter rent vand til verdens mest udsatte børn.

Hver måned kan dine 126 kr. sørge for varme tæpper til 3 af verdens mest udsatte børn og beskytte dem mod nattens kulde.

Hver måned kan dine 264 kr. sørge for 110 pakker nøddemos, som redder livet for verdens mest udsatte børn.

Dine 180 kr. kan sørge for 60 sikkerhedsbokse til bortskaffelse af brugte kanyler

Dine 50 kr. kan sørge for 150 engangskanyler til sikker vaccination mod coronavirus.

Dine 414 kr. kan sørge for 3 kølebokse til sikker transport af vacciner

Opdateret den 19. oktober 2020

UNICEF skal sørge for COVID-19 vacciner til verdens mest udsatte

UNICEF har fået den store og vigtige opgave at stå i spidsen for indsatsen med at få vacciner mod COVID-19 frem til verdens mest udsatte børn og deres familier.

Selvom der endnu ikke findes en godkendt vaccine mod COVID-19, er forberedelserne med at få den kommende vaccine ud til verdens mest udsatte mennesker allerede i fuld gang. Det er en kæmpe operation, som UNICEF står i spidsen for sammen med WHO.

UNICEF har en enorm ekspertise indenfor vaccination. Vi er verdens største indkøber af vacciner, og vi vaccinerer hvert år 45 procent af ALLE verdens børn. Og vi ved præcis, hvordan vi mest effektivt får indkøbt, transporteret og distribueret vacciner – og vi har mange års solid erfaring med at organisere store vaccinationskampagner, hvor vi på kort tid får vaccineret millioner af børn.

Du kan hjælpe os med at få vaccinerne frem. Støt nu!

Yemen | En dreng bliver vaccineret mod difteri under corona-pandemien

Børns fremtid er i fare på grund af coronavirus

Coronavirus har spredt sig over hele verden, og tusindvis af børns fremtid er i fare på grund af pandemien og alle de barske konsekvenser af den. Hjælp os med at redde dem.

I UNICEF sætter vi alle sejl til, sammen med WHO og resten af FN, for at beskytte verdens mest udsatte børn.

UNICEF er til stede i 190 lande, og lige nu arbejder vi på højtryk for at nedkæmpe coronavirus pandemien og forhindre, at den spreder sig yderligere blandt verdens mest udsatte børn i flygtningelejre, tætbeboede slumområder og fattige landområder uden adgang til rent vand, hospitaler og lægehjælp.

3-årige Theodette og hendes venner er blandt de heldige børn i Rwanda, som kan vaske deres hænder med vand og sæbe. Men 3 mia. mennesker har stadig ikke adgang til håndvask med vand og sæbe, som er det bedste våben mod coronavirus. Hjælp os med at beskytte børnene

Hjælp os med at redde børns liv!

UNICEF arbejder sammen med WHO og nationale sundhedsmyndigheder overalt i verden med at bekæmpe sygdommen og forhindre, at den spreder sig yderligere. Vi er tilstede i 190 lande og har mange års erfaring med at sørge for rent vand, sanitet og hygiejne til verdens udsatte børn og deres familier. Sidste år fik 30 millioner børn og deres familier adgang til rent vand med hjælp fra UNICEF.

Støtter du UNICEFs arbejde, hjælper du os med at beskytte verdens børn mod coronavirus og dens ødelæggende konsekvenser for børnenes liv.

Hvad gør UNICEF for at bekæmpe coronavirus?

1. Vigtige forsyninger

UNICEF leverer vigtige forsyninger som sæbe, vandrensnings- og hygiejneudstyr, medicin og beskyttelsesudstyr til sundhedsmedarbejdere. Den første forsendelse med masker, handsker og beskyttelsesdragter til sundhedspersonale i Kina blev sendt allerede den 29. januar fra UNICEFs Verdenslager i København. Siden har UNICEF sendt forsyninger til 133 lande overalt i verden. UNICEF har blandt andet sendt 708.817 beskyttelsesbriller, 2,1 millioner diagnosticeringstest, 14.829 iltmaskiner, 1,7 millioner visirer, 4 millioner beskyttelsesdragter, 10,4 millioner N95 respiratorer, 175,5 millioner kirurgiske masker og 64,8 millioner handsker.

2. Oplysning

UNICEF laver omfattende oplysningskampagner i lokalsamfund, i massemedierne og på sociale medier for at informere forældre om, hvordan de bedst beskytter deres familie mod coronavirussen.

3.  Sundhedshjælp

UNICEF sørger for sundhedshjælp til de børn samt gravide og ammende kvinder, der er berørt af udbruddet.

4. Uddannelse og beskyttelse

UNICEF hjælper børn, der er berørt af coronavirussen på anden vis. Vi sørger blandt andet for adgang til alternativ undervisning til elever, hvis skole er lukket eller pålagt karantæne, og vi giver psykosocial støtte til børn, som er  direkte eller indirekte ramt af udbruddet.

Læs mere om UNICEFs verdensomspændende indsats mod coronavirus pandemien på vores globale website

Vidste du at…

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Vi er helt afhængige af frivillige gaver og donationer

UNICEFs arbejde er ikke finansieret af FN. UNICEFs livsvigtige arbejde er kun muligt på grund af frivillige bidrag fra regeringer, fonde, virksomheder og private personer.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Ud af én doneret krone går kun 3 øre til administration

Når du donerer, går 78 procent til arbejdet for børn, 3 procent til administration, og resten bliver investeret i at skabe større indtægter til børn.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Du får skattefradrag for donationer

UNICEF Danmark (cvr: 16184152) er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT efter ligningslovens § 8a. Derfor kan hele dit bidrag til UNICEF trækkes fra i skat.

Du kan læse mere om, hvordan UNICEF Danmark anvender de indsamlede midler her.