Stå sammen
for børn
mod corona!

Beskyt verdens udsatte børn
sammen med Greta Thunberg
og Human Act

Dine 25 kr. kan sørge for 25 pakker sæbe til familier og sundhedscentre.

Dine 84 kr. kan sørge for 100 engangs beskyttelsesmasker til sundhedspersonale.

Dine 379 kr. kan give livsvigtigt vandrensnings- og hygiejneudstyr til en familie.

Lad os stå sammen for børn i kampen mod coronavirus

Børn skal beskyttes – i dag og i morgen. Lad os sammen stoppe konsekvenserne af pandemien.

Greta Thunberg og Human Act med danske Djaffar Shalchi i spidsen er gået sammen med UNICEF om at redde verdens mest udsatte børn og beskytte dem mod konsekvenserne af coronavirus.

”Tiden er inde. Der er ingen tid at spilde. Vi må stå sammen i denne kamp.”
- Greta Thunberg

Greta Thunberg og Human Act støtter UNICEFs indsats med at redde liv, fremme sundhed og fortsætte børns uddannelse. Vil du stå sammen med os?

Giv dit bidrag i dag. Støt nu!
Ligesom klimakrisen er coronavirus pandemien en børnerettighedskrise. Det vil påvirke alle børn, nu og på lang sigt, men sårbare grupper vil blive hårdest ramt. Jeg opfordrer alle til at gøre som mig og støtte UNICEFs vigtige arbejde med at redde børns liv, beskytte deres sundhed og fortsætte deres uddannelse.
Greta Thunberg

Greta Thunberg og Human Act kickstarter kampagnen med stor donation

Greta Thunberg modtog Human Act Prisen 2020 på Jordens Dag den 22. April 2020 sammen med en donation på 685.000 kroner, som hun har besluttet at donere til UNICEF. Human Act fordobler Gretas donation – og den samlede sum på knap 1,4 millioner kroner går til UNICEFs arbejde med at bekæmpe coronavirus.

”Sammen vil vi inspirere alle borgere i verdenssamfundet – fra ungdommen og græsrødderne til politikere, videnskabsfolk og beslutningstagere på højt niveau – til at stå sammen i solidaritet. Intet barn må efterlades som konsekvens af pandemien. Gør, hvad du kan i dag.”

– Djaffar Shalchi, grundlægger af Human Act.

Støt nu
I UNICEF er vi enormt glade for, og stolte af, at både Greta Thunberg og Djaffar Shalchi støtter vores arbejde. Det er en flot anerkendelse, der virkelig betyder noget for verdens børn. Vi knokler for at skaffe rent vand, informere om hvordan man stopper Coronasmitte, og beskytte de børn, der desværre bliver ofre i denne krise - Djaffar og Gretas bidrag giver os et kæmpe rygstød.
Karen Hækkerup,
Generalsekretær i UNICEF Danmark

Sådan hjælper din donation

UNICEF sender livsvigtige forsyninger og sørger for akut nødhjælp til udsatte børn. Samtidig arbejder vi sammen med vores partnere med at hjælpe millioner af udsatte børn med uddannelse, beskyttelse af deres rettigheder og vigtig sundhedshjælp i mere end 190 lande, hvor vi arbejder.

Din støtte vil hjælpe UNICEF med at beskytte børn og deres familier under den globale corona-krise.

Tjek vores nyhedsside om corona-krisen, hvis du vil følge med i UNICEFs indsats med at bekæmpe pandemien og beskytte verdens udsatte børn

Det går pengene til

ECUADOR. UNICEF leverer vigtige forsyninger med beskyttelsesudstyr som handsker, masker og dragter. UNICEF arbejder døgnet rundt for at sikre, at alle børn har den beskyttelse, de har brug for.

YEMEN. En dreng får udleveret vandrensnings- og hygiejneudstyr, mens han holder afstand til andre. UNICEF sørger for rent vand og hygiejne til udsatte børn over hele verden.

NEPAL. Sundhedsmedarbejdere indsamler coronatest fra folk i karantæne, som en del af regeringens omfattende indsats med at inddæmme smitten. UNICEF hjælper med monitorering og teknisk støtte.

Vil du stå sammen med os? Giv dit bidrag i dag

Støt nu

Andre måder du kan hjælpe med at bremse coronavirus

Sådan taler du med dit barn om coronavirus (COVID-19)

Læs de gode råd her

Fonde, virksomheder, organisationer og filantroper: Se her!

Repræsenterer du en fond, virksomhed, organisation eller enkeltperson, som ønsker at følge Djaffar Shalchis opfordring om at støtte kampen mod coronavirus, er du velkommen til at kontakte Helena Sadeghi fra UNICEF Danmarks partnerskabsafdeling for at høre om dine muligheder.

Kontakt Helena på telefon 35 27 38 48, mobil 31 22 33 00 eller email.

Følg med i UNICEFs kamp mod coronavirus

Se seneste nyt her

Vidste du at…

Vi er helt afhængige af frivillige gaver og donationer

UNICEFs arbejde er ikke finansieret af FN. UNICEFs livsvigtige arbejde er kun muligt på grund af frivillige bidrag fra regeringer, fonde, virksomheder og private personer.

Ud af én doneret krone går kun 3 øre til administration

Når du donerer, går 78 procent til arbejdet for børn, 3 procent til administration, og resten bliver investeret i at skabe større indtægter til børn.

Du får skattefradrag for donationer

UNICEF Danmark (cvr: 16184152) er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT efter ligningslovens § 8a. Derfor kan hele dit bidrag til UNICEF trækkes fra i skat.

Du kan læse mere om, hvordan UNICEF Danmark anvender de indsamlede midler her.