Flygtninge varmer sig ved et bål i Macedonien

Støt en

vigtig sag

adas

dasd

asd asd

Vi skal beskytte børn på flugt

Børn på flugt er udmattede og skræmte. De har oplevet krig. Mange har mistet søskende, forældre eller andre mennesker helt tæt på.

Mange børn er dehydrerede og syge af den hårde rejse. Nogle er blevet væk fra deres mor og far midt i kaos, og andre ankommer helt alene. De her børn har alvorligt brug for vores fælles hjælp og beskyttelse.

Børnene har brug for

mad og rent vandMad og rent vand.

finde deres mor og far igenHjælp til at finde deres mor og far igen.

Telte med omsorg og legTelte med omsorg og leg.

Et lille barn græder

Børnene har ingen andel i de voksnes krig. Sammen skal vi beskytte dem, når de må flygte fra alt det, de kender.
© UNICEF/2015/Georgiev

Du kan hjælpe børn som Juliette

Syriske Juliette var iskold og drivvåd af regnen, da vi mødte hende i UNICEFs telt ved den Makedonske grænse. Takket være UNICEFs støtter kunne vi give hende et varmt tæppe, lidt omsorg og en hårdt tiltrængt pause.

I UNICEFs telt kan børnene komme og lege og glemme deres bekymringer og tab et øjeblik. Når de ankommer til grænseområdet, giver vi børnene og deres forældre vand. Vi sørger for bleer og babymad til de mindste, og vi hjælper de ulykkelige børn, der er blevet væk i virvaret, så de kan komme tilbage til deres mor og far igen.

Du kan hjælpe børn som dem sammen med UNICEF.

Flygtningebørn pakket ind i tæpper © UNICEF/2016/Al-Issa/Aleppo

© UNICEF/2016/Al-Issa

Hvad gør UNICEF?

UNICEFs fokus er at hjælpe de mest udsatte børn først, hvilket børn på flugt er. Vi hjælper børnene i de områder, de flygter fra, og i de lande de flygter igennem. Vi yder både direkte hjælp og beskyttelse, og vi gør et stort arbejde for at påvirke regeringer til at sikre ordentlige forhold for børnene. UNICEF har stor ekspertise i at levere basal nødhjælp som vand, mad, tæpper, tøj og medicin og i at give børnene den psykologiske støtte, de har brug for. Der, hvor flygtningene kommer frem, etablerer vi områder, hvor børn kan lege og lære i trygge rammer. Vi ved, at traumehjælp, tryghed og skolegang er børnenes chance for en fremtid.

Det går pengene til

Vidste du at…

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Vi er helt afhængige af frivillige gaver og donationer

UNICEFs arbejde er ikke finansieret af FN. UNICEFs livsvigtige arbejde er kun muligt på grund af frivillige bidrag fra regeringer, fonde, virksomheder og private personer.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Ud af én doneret krone går kun 3 øre til administration

Når du donerer, går 78 procent til arbejdet for børn, 3 procent til administration, og resten bliver investeret i at skabe større indtægter til børn.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Du får skattefradrag på donationer

UNICEF Danmark er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT. Det betyder, at når du donerer til UNICEF, kan hele dit bidrag trækkes fra i skat.

Du kan læse mere om, hvordan UNICEF Danmark anvender de indsamlede midler her.