Beiruts børn lider

Giv dem nødhjælp nu!

Dine 199 kr. kan købe 7.960 vandrensningstabletter, der kan sørge for over 39.000 liter rent vand til de katastroferamte familier.

Dine 414 kr. kan købe to førstehjælpspakker til at hjælpe børn, der er kommet til skade under eksplosionen.

Dine 576 kr. kan sørge for, at 2 familier hver får en stor presenning og 4 varme tæpper, så de kan skabe sig midlertidige hjem.

Opdateret 4. september 2020

Hjælp Beiruts børn nu

Situationen i Beirut er desperat efter den voldsomme eksplosion, der lagde byen i ruiner. 100.000 børn er blevet hjemløse. Tusindvis er sårede og traumatiserede. Nogle er blevet væk fra deres forældre. Sundhedsfaciliteter, fødesteder, neonatal afdelinger og skoler er ødelagte.

Sammen med vores partnere knokler vi døgnet rundt for at levere nødhjælp. Vi sørger for rent drikkevand, yder psykosocial støtte til børnene, hjælper med at genforene børn med deres familier, støtter op om oprydningsarbejdet og hjælper de familier, der er blevet hjemløse. Samtidig gør vi alt, vi kan for at forhindre COVID-19 i at sprede sig yderligere i byen, som er fuldkommen i knæ.

Støt nu, så hjælper du os med at få hurtig nødhjælp frem til børnene

1.000 børn blev såret under Beirut eksplosionen. Mira på 10 år er en af dem. Her fortæller hun, hvordan hun oplevede den traumatiske begivenhed.

Hvis jeg fik ét ønske, ville det være at eksplosionen aldrig var sket. Vi havde i forvejen coronavirus i Libanon, vi havde protester i gaderne og nu eksplosionen. Jeg kan ikke klare det mere.

Omar, 7 år

UNICEF på stedet for Beiruts børn!

Over 140 døde, mere end 5.000 sårede og 350.000 efterladt uden noget hjem, heraf 100.000 børn.

Beiruts børn befinder sig midt i et mareridt. Siden eksplosionen har UNICEF arbejdet i døgndrift med at hjælpe børnene og deres familier.

Sådan har vi hjulpet indtil nu

 • Vi har leveret 67 tons nødhjælpsforsyninger til Beirut; blandt andet medicin, hygiejneudstyr og forsyninger til psykosocial traumehjælp til børnene.
 • Sammen med vores partnere har vi genetableret vandforsyningen i 155 bygninger og installeret mere end 870 vandbeholdere i ødelagte husholdninger.
 • 2.400 mennesker har fået nødforsyninger af rent drikkevand og sikkert vand til husholdningsbrug.
 • Vi har uddelt 4.485 sæt med hygiejneudstyr og 462 sæt med baby-udstyr til ramte familier.
 • 1.406 børn, forældre og primære omsorgspersoner har modtaget psykosocial støtte.
 • 3 børn, som ikke har forældre eller primære omsorgspersoner, har fået anden form for pleje og omsorg.
 • 308 børn under 5 år har fået supplerende ernæring.
 • Der bliver installeret to nye soldrevne kølebokse på Rafic Harriri Hospitalet og hjælp til at vedligeholde to kølerum til sikker opbevaring af vacciner.
 • Vi har vurderet skaderne og identificeret behovet for genopbygning af 23 ødelagte sundhedsfaciliteter.
 • Vi har bidraget til at vurdere skaderne på de offentlige skoler og ungdomsuddannelser.
 • Vi har uddelt mere end 430.000 stofmasker blandt den berørte befolkning i Beirut.
 • Vi har sørget for COVID-19 beskyttelsesudstyr til sundhedscentre; herunder mere end 3,5 mio. medicinske masker, 8.070 visirer, 124.810 dragter, 11.145 beskyttelsesbriller, 7.646 termometre og 2,6 mio. par handsker.
 • Vi har organiseret mere end 1.900 unge frivillige, som har hjulpet med oprydning og mindre reparationer efter eksplosionen samt forberedelse og distribution af måltider til sårbare familier.

UNICEF hjælper med at genopbygge ødelagte sundhedscentre og skoler.

UNICEF sørger for psykosocial støtte til børn, der er traumatiserede efter eksplosionen. På billedet ses en UNICEF-medarbejder, som bruger tegneterapi til at hjælpe en pige med at bearbejde sine oplevelser.

Vidste du at…

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Vi er helt afhængige af frivillige gaver og donationer

UNICEFs arbejde er ikke finansieret af FN. UNICEFs livsvigtige arbejde er kun muligt på grund af frivillige bidrag fra regeringer, fonde, virksomheder og private personer.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Ud af én doneret krone går kun 3 øre til administration

Når du donerer, går 78 procent til arbejdet for børn, 3 procent til administration, og resten bliver investeret i at skabe større indtægter til børn.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

Du får skattefradrag på donationer

UNICEF Danmark er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT. Det betyder, at når du donerer til UNICEF, kan hele dit bidrag trækkes fra i skat.