Julen 2022

Vi har alle mange
juleønsker i år

- Det har verdens børn også ...

Hver måned kan dine 299 kr. sende en nødhjælpspakke afsted til mindst 2 børn.

Hver måned kan dine 199 kr. sikre højenergimælk i en uge til 4 alvorligt underernærede børn.

Hver måned kan dine 99 kr. sørge for nøddemos, som sikrer 2 børn mad i en uge.

Dine 501 kr. kan sørge for en komplet livreddende behandling af et alvorligt underernæret barn.

Dine 299 kr. kan sende en nødhjælpspakke afsted til mindst 2 børn.

Dine 199 kr. kan sørge for vandrensningstabletter nok til at give rent vand til mere end 500 børn i fire uger.

 

SÅ BLEV DET ENDELIG JUL

Julen står for døren, og vi glæder os alle til juleknas og varme julestuer efter endnu et turbulent år. Krig i Europa. Energikrise – og sorte skyer over økonomien. Før det en pandemi.

Er der noget at sige til, at vi alle har mange ønsker for fremtiden? Det har verdens børn også.

Sammen kan vi opfylde børnenes ønsker.
 

Støt nu

 

Børnene ved godt, hvad de ønsker sig

Verdens børn er lige nu ramt af flere kriser på én gang – krig, fødevarekrise og klimaforandringer truer deres liv og fremtid. Deres ønsker for fremtiden er enkle:

ALLE børn skal have mad: Verden står midt i en global sultkatastrofe. Millioner af små børn er lige nu så underernærede, at de risikerer at dø.

ALLE børn skal have godt vejr: Flere millioner børn er truet af klimaforandringer og katastrofer, der kræver akut nødhjælp.

ALLE børn skal have et varmt hjem: Rekordmange børn er på flugt fra krig og katastrofer. Børnene bor i ødelagte huse eller under slidte presenninger. Nu kommer vinteren!

OPFYLD ET JULEØNSKE

Der er mange måder at hjælpe på. Vælger du at støtte UNICEF med et fast månedligt beløb, giver du den mest effektive og langsigtede hjælp. Som fast støtte er du med til at sikre, at vi altid kan stå klar med hjælp til børnene, når krige, kriser og katastrofer ryster deres verden. Du gør det også muligt, at vi kan blive hos børnene, efter katastrofen er overstået, og skabe langsigtede forbedringer – fx gennem vaccination, skolegang og beskyttelse.

Støt fast, så er du med til at opfylde børnenes ønsker. Hver dag. Hele året.

ALLE børn skal have mad

Verden er lige nu midt i en sultkatastrofe. Alene på Afrikas Horn er over 1,7 millioner børn ved at sulte ihjel under den værste tørke i 40 år. Det står særligt slemt til i Somalia, som er på randen af hungersnød. Her bliver et barn som Moqadas indlagt med livstruende underernæring hvert eneste minut.

“Moqadas er mit andet barn, der er ved at dø af underernæring. Jeg vil ikke miste ham også,” fortæller den lille drengs mor.

Med en særlig mælk og nøddemos rig på vitaminer, mineraler og kalorier kan vi på få uger redde 9 ud af 10 børns liv. UNICEF er verdens største distributør af nøddemos og står for 75 – 80 % af forsyningerne til verdens børn.

Støt fast, så er du med til at opfylde børnenes ønsker. Hver dag. Hele året.

ALLE børn skal have godt vejr

Klimaet forandrer sig hurtigt, og det har konsekvenser i hele verden. Særligt hos dem, der har haft mindst indflydelse på de høje temperaturer – nemlig børnene. Rekordmange børn befinder sig lige nu i en katastrofesituation, som kræver akut nødhjælp.

I 2022 har Sydøstasien været slemt ramt. Senest har vi set, hvordan voldsomme vandmasser slugte hele byer i Pakistan. Mange børn mistede deres hjem, deres kære, deres tryghed. Nu kæmper de mod underernæring og vandbårne sygdomme. Og de fleste bor udenfor, uden tag over hovedet. Over 3,4 millioner børn er i livsfare.

UNICEF knokler for at hjælpe børn, der er ramt af klimaforandringer overalt i verden, men vi kan ikke gøre det alene.

Støt fast, så er du med til at opfylde børnenes ønsker. Hver dag. Hele året.

ALLE børn skal have et varmt hjem

Rekordmange børn er lige nu på flugt fra konflikt, krig eller klimakatastrofer. Børnene bor i ødelagte huse, bundløse telte eller under slidte presenninger. De fleste har ikke andet end det tøj de flygtede i, og rigtig mange sulter. Når sne og frost rammer lande som Ukraine, Pakistan og Syrien, er børnene i stor fare for at blive syge, få forfrysninger, lungebetændelse og miste livet.

UNICEF knokler for at nå frem til børnene med vinterhjælp. Vi uddeler blandt andet pakker med vintertøj, varme støvler og termotæpper. Og sørger for opvarmning af skoler og hospitaler. Børnene går en iskold vinter i møde. De ved godt, hvad de ønsker sig.

Støt fast, så er du med til at opfylde børnenes ønsker. Hver dag. Hele året.

 

DEN MEST EFFEKTIVE JULEGAVE

Alle bidrag gør en KÆMPE forskel, men vælger du at støtte UNICEF med et fast månedligt beløb, giver du den mest effektive hjælp. Den faste støtte gør nemlig, at vi har mulighed for at planlægge og effektivisere hjælpearbejdet. Den gør, at vi kan være til stede i mere end 150 lande og på den måde kan rykke hurtigt ud med nødhjælp, når krige, konflikter og kriser rammer børnene. Og give langsigtet hjælp som vacciner, skolegang og beskyttelse, der skaber varige forbedringer for børn.

Hjælp os med at opfylde børnenes ønsker. Hver dag. Hele året.

Støt nu


 

Giv en julepakke til verdens børn

Du kan også være med til at sende livsvigtige forsyninger til børn i nød. Når du har
købt din pakke, sender vi hjælpen til de børn, der har allermest brug for den. Du modtager
et fint gavebevis, som du kan printe og give i julegave til en du holder af. Så er I sammen om at gøre en forskel.

 

DU KAN OGSÅ HJÆLPE VED AT KØBE VORES POPULÆRE
JULEVARER - OVERSKUDDET GÅR TIL VERDENS BØRN


 

Årets Mandelgave

Danskerne vil gerne have mandelgaven, men ikke marcipangrisen. Derfor har UNICEF skiftet marcipangrisen ud med en fin æske fyldt med hjælp til verdens mest udsatte børn. Gaveæsken indeholder også en sjov leg til dig og din familie. Vinderen af mandelgaven får nemlig en lille blå sløjfe og med den titlen som aftenens konge. Som konge har du ret til at bestemme over dine medspisere.

Læs mere og køb årets mandelgave

 

Sådan bruger vi pengene

I 2021 gik 89,5 procent af UNICEF Danmarks indsamlede midler til arbejdet for børn i udsatte positioner overalt i verden, mens 1,1 procent blev brugt på administration.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

VI ER HELT AFHÆNGIGE AF FRIVILLIGE GAVER OG DONATIONER

UNICEF er ikke finansieret af FN. Vores livsvigtige arbejde er kun muligt ved hjælp af frivillige bidrag fra staten, fonde, virksomheder og privatpersoner.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

UD AF ÉN DONERET KRONE GÅR 1 ØRE TIL ADMINISTRATION

Når du donerer går 89,5% til arbejdet for børn, lidt over 8% til indsamlingsaktiviteter, som sikrer at vi får samlet så meget ind som muligt og 1% til administration.

UNICEF Danmark for alle verdens børn

DU FÅR SKATTEFRADRAG PÅ DONATIONER

UNICEF Danmark er godkendt som indsamlings-organisation af SKAT. Det betyder, at du kan trække hele dit bidrag fra i skat, når du donerer til UNICEF.