Hvad er en MOVEATHON?

UNICEF har en sjov aktivitet, der hedder Moveathon. Det er en blanding af motion og indsamling, og det er nemt at gå til.

Tag løbeskoene på og hop, leg eller løb en omgang. Meningen med Moveathon er nemlig, at børnene skal bevæge sig, og at de voksne skal betale for hver gang, I for eksempel når hele vejen rundt om skolen. Din klasse kan finde sponsorer, der kan give et bestemt beløb for hver runde, I løber. Det kan være din mor, din bedstefar eller en lokal malermester, der betaler penge for hver omgang.

På selve aktivitetsdagen skal I tælle, hvor mange omgange I løber. I UNICEFs Moveathon pakke er der kontrolkort og klistermærker, så det er nemt at tælle. I får et klistermærke for hver omgang. På den måde kan jeres sponsorer se, hvor mange penge de skal give.

Men Moveathon handler også om at vide, hvad I løber for. I Moveathon klassesættet kan I lære om børn i verdens fattige lande, og hvordan de har det. For eksempel er det ikke alle børn, der kommer i skole og lærer noget, og der er rigtig mange børn, der arbejder mange timer hver dag. Når I samler penge ind gennem Moveathon, hjælper I børn i de fattige lande.

Siden 2008 har over 300 klasser bestilt materialer til at holde Moveathon, og mange skoler har det som aktivitet på skolernes motionsdag. Din lærer kan bestille en gratis prøvepakke for at se, om I også skal holde Moveathon. Din lærer kan også bestille et helt klassesæt, hvis I allerede har besluttet jer.

Priseksempel: Hvis I for eksempel samler omkring 300 kroner ind, så kan UNICEF sende en boks med skoletasker, blyanter, kladdehæfter, linealer, blyantspidsere og viskelædere til 40 elever og en lærer.

UNICEF har klassesættet med alle de materialer, I skal bruge. 

Et klassesæt indeholder:

  • 1 x Diplom
  • 28 x Børnerettigheder – folder
  • 4 ark klistermærker, i alt 392 klistermærker
  • 28 x kontrolkort
  • 28 x sponsorkuverter
  • 28 x Balloner