Billeder til din opgave
om børnearbejde

Hjem » Fakta til opgaven » Fakta om børnearbejde » Billeder til din opgave om børnearbejde

Hvor mange børn arbejder?

I verdens fattigste lande er omtrent hvert fjerde barn involveret i børnearbejde, som er potentielt skadeligt for deres helbred. Statistikken viser hvor mange procent af børn i alderen 5-17 år, der er involveret i skadeligt børnearbejde fordelt steder i verden.

Baha går ikke i skole

Baha på 14 år griller mad på en vejrestaurant i Izmel, Tunesien. Han plejede at gå i skole, men er droppet ud for at tjene penge til hans familie. Han siger: “Jeg arbejder for at hjælpe min familie, og for at spare penge op. Jeg vil gerne gå på en god skole. Jeg venter på en mulighed.”

Fares tjener penge til sin familie

13-årige Fares (til venstre) samler småsten i Rafah i Gazastriben, Palæstina. Fares’ far er arbejdsløs, og Fares blev derfor nødt til at stoppe i skole for at arbejde. Hver morgen går han tidligt hjemmefra for at samle sten og skrald, som han sælger videre. Han tjener kun 25 shekels (43 kr.) om dagen.

Noor og Sabiha bor i en flygtningelejr

Noor Bar på 12 år (til venstre) og Sabiha på 11 år bærer pindebrænde, som de har hugget i en jungle, der ligger langt fra den flygtningelejr, hvor de bor i Bangladesh. Pigerne er fra Myanmar og er på flugt hjemmefra. Mere end 450.000 Rohingya-børn mangler lige nu uddannelse i Bangladesh.

Amira arbejder mange timer om dagen

UNICEF/2916/Feyizoglu/Child-Labour/Turkey

Amira arbejder mange timer om dagen på markerne i Tyrkiet. UNICEF har advaret om, at vedvarende børnearbejde udgør en alvorlig trussel mod børns velbefindende, og at det har alvorlige både kort- og langsigtede konsekvenser for barnets rettigheder, som det foreskrives af FN’s børnekonvention.

Hassan sælger slik på gaden

10-årige Hassan sælger slik på gaden hele dagen. Børnearbejde er fordoblet i Palæstina siden 2013, i takt med at de økonomiske forhold i landet er blevet forværret. Mange har svært ved at få arbejde, og børn som Hassan bliver derfor nødt til at arbejde, for at hjælpe familien.

Rai Seng arbejder for 20 kr. om dagen

UNICEF/2017/Brown/Child/Labour/Myanmar

13-årige Rai Seng arbejder for 4,000 kyat (20 kr.) om dagen med at bygge og reparere veje langs Myitkyina-Bhamo i Myanmar. UNICEF arbejder sammen med regeringer for at stoppe skadeligt børnearbejde. Det gør UNICEF blandt andet ved at tale om deres regler for børnearbejde.

Ahmed arbejder på en fabrik

8-årige Ahmed (ikke hans rigtige navn) bærer mursten på hovedet ved en murstensfabrik i udkanten af N’Djamena i Chad. Fabrikken har ansat Ahmed sammen med en masse andre børn. Som modsvar på problematikken i Chad har UNICEF siden 2017 sørget for skoleredskaber til mere end 58.000 elever.