Abdulaziz går i fjerde klasse
men burde gå i syvende

Hjem » Fakta til opgaven » Fakta om børnearbejde » Abdulaziz går kun i fjerde klasse, men burde gå i syvende

13-årige Abdulaziz har mistet tre års skolegang på grund af krigen i Syrien

13-årige Abdulaziz fra Syrien elsker at gå i skole, og han drømmer om at blive læge en skønne dag. Men for Abdulaziz er skolegangen ikke en selvfølge. Hver dag arbejder han flere timer om dagen med sin far i et bageri for at forsørge familien. Abdulaziz har samtidig har mistet tre års skolegang på grund af krigen i Syrien. Det gør, at hans drøm om at blive læge kun bliver mere fjern.

”Jeg hader at arbejde,” fortæller Abdulaziz, mens duften af nybagt brød spreder sig i bageriet. ”Jeg vil gerne fortsætte med at lære.”

Den igangværende borgerkrig i Syrien har tvunget Abdulaziz og hans familie til at flytte fra deres hjem tre gange. Hver gang har familien været nødt til at opbygge et nyt liv, og hver gang har Abdulaziz mistet ét års skolegang.

 

Alt for mange børn i Syrien arbejder

Abdulaziz familie er nu blandt de mange syriske familier, hvor børnene arbejder for at familien får mad på bordet. I mere end 75% af hjemmene i Syrien, arbejder børn. Situationen bliver kun værre af, at mere end otte ud af ti syrere i dag lever under fattigdomsgrænsen, hvilket gør børn til en nødvendig arbejdskraft. Børnene laver ofte hårdt fysisk arbejde, og mange af dem har ikke mulighed for at gå i skole ved siden af.

Abdulaziz går i dag i skole som en del af et UNICEF-støttet læringsprogram, der hjælper børn med at indhente mistet skolegang og bringe dem på faglig niveau med deres jævnaldrende. Børnene i programmet har alle den samme baggrund som Abdulaziz. De har mistet skolegang på grund af arbejde, krig og forflytninger. Programmet hjælper børnene med at indhente deres jævnaldrende på den halve tid af den nominerede skoletid. På den måde indhenter børnene hurtigere det tabte, samtidig med at de kan arbejde ved siden af og hjælpe med at forsørge deres familier, som for mange desværre er en nødvendighed.

Herunder kan du se en video om Abdulaziz og hans historie. 

Skrevet d. 29. maj 2018.