DE USYNLIGE KVINDERS KLUB

- EN PODCAST OM EN VERDEN DESIGNET
AF OG TIL MÆND ...


 

Vi har ikke ligestilling ...

... og det er vi nødt til at tale om. Vi er nødt til at tale om det, så vi kan hjælpe piger og kvinder både herhjemme og ude i verden.
De Usynlige Kvinders Klub er en podcast af Maria Jencel for UNICEF. Bliv klogere på ligestillings problemerne såvel som løsningerne.
Lyt til Podcasten.

 

Det er en mands verden

#Metoo og #Textmewhenyougethome, minder os igen og igen om, at vi ikke har ligestilling – hverken i det store eller i det små. Det er vi nødt til at tale om.

Vi er nødt til at tale om, at sikkerhedsveste ikke beskytter kvinder, lige så godt som mænd, fordi de ikke er designet til at have bryster i. Vi er nødt til at tale om, at når kun 1 % af den samlede investeringskapitel i startups i norden, havner i virksomheder ledet af kvinder.

For hvis ikke vi går forrest herhjemme, hvordan skal vi så kunne hjælpe kvinder og piger i resten af verden?

Ligestilling kommer ikke at sig selv. Vi skal tale om det, arbejde for det og kæmpe for det. Alle bidrag gør en kæmpe forskel, men vælger du at støtte os fast, kan vi planlægge og effektivisere vores arbejde for verdens piger og for ligestilling.

Støt fast og vær med til at gøre en forskel!

Vært: Maria Jencel
Globalt set bruger piger i dag 54% mere tid på ulønnet arbejde i hjemmet end drenge. Det betyder, at de også har mindre tid til bl.a. uddannelse.

Hjælp piger og kvinder med at få indflydelse på deres egen fremtid

Støt nu


 

Vidste du at ...

Pigers uddannelse er ét af de stærkeste redskaber til at sikre deres fremtid. Uanset om drømmen er at starte sit eget,
blive musiker, sygeplejerske, investor eller noget helt andet, så er uddannelse med til at redde mange piger fra
en skæbne som barnebrud. Derfor arbejder UNICEF benhårdt for pigers ret og adgang til uddannelse.

UNICEF sikrer menstruationsbind

I mange lande er menstruation forbundet med hygiejneudfordringer og skam. Det kan være en af årsagerne til, at piger i en længere periode ikke kommer i skole.

UNICEF er global leder inden for sundheds- og hygiejneaktiviteter forbundet med menstruation. Vi udvikler programmer, der både oplyser, men også afstigmatisere, menstruation. Og vi hjælper med at bygge toiletfaciliteter på skoler og uddeler basale nødvendigheder som hygiejnebind.

 

UNICEF giver cykler til piger

En anden forhindring for skolegang for verdens piger kan i nogle lande være transport til skolen. Forældrene har ikke altid mulighed for at betale for bus mm. Her kan cykler være en løsning. Derfor uddeler UNICEF i lande som Indien og Zambia cykler til piger, for at sikre at de kan komme til og fra skole.

 

UNICEF arbejder for at sikre piger en plads omkring bordet inden for tech

UNICEF arbejder i vores initiativ SKILLS4GIRLS med at styrke pigers færdigheder og repræsentation inden for robotteknologi, kodning, 3D-modellering, luftfart, droner og rumteknologi, så de kan nedbryde kønsbarriere og få succes som ledere og beslutningstagere.

Hjælp piger og kvinder med at få indflydelse på deres egen fremtid

Støt nu

 

Den mest effektive støtte

Hjælp piger med at få indflydelse på deres egen fremtid. Alle bidrag gør en KÆMPE forskel, men vælger du at støtte UNICEF med et fast månedligt beløb, giver du den mest effektive hjælp. Den faste støtte gør nemlig, at vi har mulighed for at planlægge og effektivisere hjælpearbejdet.

Med en fast støtte kan vi arbejde langsigtet i arbejdet med ligestilling blandt piger og drenge, beskyttelse mod diskrimination, pigers rettigheder samt skolegang.

Støt UNICEF med et fast beløb

Hjælp piger i skole!

 

Giv piger indflydelse på deres egen
fremtid - støt med en Mulepose

 

En Mulepose der gør en forskel

Du kan støtte op om podcasten ved at købe det fineste net. Herigennem støtter du UNICEFs arbejde for alle verdens børn og bl.a. arbejdet for ligestilling.

Muleposen er udviklet til at være langtidsholdbar, ved at være forstærket i bunden og flere af de største belastningspunkter. Vi håber således, at det er en mulepose, som du kan have glæde af i mange år.

Køb muleposen

De Usynlige Kvinders Klub mulepose
"Det lyder slet ikke som lektier, men mere som noget jeg absolut vil lytte til 🙌🏼 ..."
 

Hjælp piger og kvinder med at få indflydelse på deres egen fremtid

Støt nu

 

Lyt til podcasten

Lyt med i din yndlingsafspiller eller via RSS Feed.