Børn i Côte d'Ivoire er placeret på et center hvor de får en chance mere for at gå i skole.

UNICEF Børnerettighedsfortalere

Hjem » Bestyrelse og netværk » Børne-rettighedsfortalere

En del af UNICEF Danmarks mandat er at bidrage til oplysning om børns vilkår og rettigheder i Danmark og resten af verdenen.

For at kunne løfte den del af vores arbejde bedst muligt, samarbejder vi løbende med en række såkaldte UNICEF Børnerettighedsfortalere. De har enten ekspertviden om områder, der er centrale for UNICEF Danmarks arbejde, eller også har de personlige erfaringer med et eller flere af de temaer, som UNICEF Danmark beskæftiger sig med. De tilføjer typisk perspektiver og fortællinger, som ellers ikke høres eller bringes frem.

Børnerettighedsfortalernes synspunkter er ikke nødvendigvis identiske med UNICEFs, men gennem samarbejdet kan UNICEF understøtte en stærk, alsidig og demokratisk offentlig debat på områder, som er centrale for UNICEFs arbejde.

UNICEF Børnerettighedsfortalerne er ikke lønnet af UNICEF, men får assistance og rådgivning af UNICEF Danmarks medarbejdere f.eks. i forbindelse med relevante medieoptrædener eller foredrag.

Anne Glad ledte en sofa-debat, hvor Det Nationale Rettighedsråd og Lakserytteren deltog. Foto: Lise Balsby/2018

På Børnenes Dag i 2018 deltog Det Nationale Rettighedsråd og Lakserytteren i en sofa-debat, hvor de kunne fortælle om deres holdninger til børns rettigheder. Foto: Lise Balsby/2018