Giv din arv liv

- Arv, testamenter og UNICEF

Når man vælger at skrive testamente, er det naturligt at have sine nærmeste i tankerne. Men mange har også et ønske om at gøre noget ud over dette. Noget, der afspejler ens værdier og det, man tror på. Har du ingen arvinger, tilfalder alt, hvad du ejer, automatisk staten. I alle tilfælde er det nødvendigt at oprette et testamente, hvis du ønsker selv at have indflydelse på, hvad der skal ske med din arv.

At donere en del af din arv til et humanitært formål, kan være dit personlige præg på, hvad der skal ske med din arv. At betænke UNICEF i dit testamente koster dig ikke noget nu, men vil være en stor gave og omsorg for verdens børn fremover.

 

Tag stilling til din arv

Med et testamente tager du aktivt stilling til nogle beslutninger, der kan være vanskelige for dine efterladte at træffe, og du har samtidig en mulighed for at sætte dit præg på, hvad du efterlader dig i verden.

Med din arv kan du faktisk redde liv. Du kan for eksempel sikre børn rent vand, livreddende vacciner eller en tryg skolegang, der er altafgørende for, om de får en chance her i livet. Og arv handler ikke kun om formuer. Selv en mindre arv gør en kæmpe forskel i UNICEFs arbejde.

Ingen boafgift

Som hjælpeorganisation skal UNICEF ikke betale boafgift af arv. Vælger du at betænke UNICEF i dit testamente, går hele beløbet til vores arbejde for børn i nød. Boafgift er en afgift, som alle arvinger, bortset fra ægtefæller, skal betale til staten, når de arver. Har du ikke en ægtefælle, og vælger du at donere en del af din arv til UNICEF med bestemmelse om, at UNICEF skal betale boafgiften, kan du betænke et humanitært formål samtidig med, at dine slægtninge ikke arver mindre.

Ønsker du at vide mere om at testamentere til UNICEF, er du meget velkommen til at kontakte arveansvarlig Rikke Worm Borch hos UNICEF Danmark på telefon 35 27 38 38 eller på rborch@unicef.dk