Støt

Del din arv med

UNICEF og verdens børn

Jeg kan være med til at gøre en forskel

Det betyder noget for mig, at jeg ved, at jeg i mit liv har bidraget til at gøre en forskel. Sådan siger Hanne Lisbeth Gravgaard, som er uddannet psykolog, selv har mistet en søn og arbejdet for og med børn hele sit professionelle liv. Nu har hun skrevet et testamente, så hun er sikker på, at en del af hendes arv kommer til at gå til børn gennem UNICEF.

Børn vælger ikke selv deres situation

For Hanne Lisbeth Gravgaard er det ikke svært at beslutte, hvorvidt en del af hendes arv skal gå til UNICEFs arbejde for børn.

“Jeg har en stor kærlighed til børn. Mit hjerte banker især for de allersvageste – dem, der ikke har valgmuligheder. Det er også, derfor jeg vil betænke børneorganisationen UNICEF. Børn er altid ofre for omstændighederne – uanset om det er store politiske ting eller små ting i familien,” siger hun.

Hun forklarer, at børn ikke altid selv har mulighed for at vride sig ud af den situation, de står i.

“Jeg er selv mønsterbryder og har måttet kæmpe for min uddannelse på egen hånd. Der var ikke nogen til at støtte mig, men jeg VILLE fortsætte med at lære. Derfor fandt jeg kræfterne til at læse videre og arbejdede ved siden af for at tjene til udgifterne.

Hanne mener, at uddannelse er en essentiel del af børns liv.

“Så dét at jeg kan støtte børn, så de kan finde de kræfter, der skal til for at vokse og udvikle sig, det betyder meget for mig.”

“Jeg talte med UNICEFs advokat og fik god rådgivning. Det er en forholdsvis simpel proces. Man skal egentlig bare henvende sig til UNICEF, hvis man gerne vil oprette et testamente,” fortæller Hanne Lisbeth Gravgaard.

Man behøver ikke være rig

Selvom Hanne med egne ord ikke er rig, er det vigtigt for hende at give lidt af det, hun har, videre.

“Jeg har jo friværdien i min bolig, og det er den, jeg vil bruge. Jeg ved ikke, hvor længe jeg lever, og hvor meget der er tilbage til den tid. Men jeg vælter mig ikke i penge, og jeg lever på et helt almindeligt budget. Den formue, jeg har i min friværdi, har jeg bare til låns. Den giver jeg tilbage til verden, når jeg forlader den,” siger hun.

Hanne fortæller videre, at man ikke nødvendigvis behøver at have en stor formue for at give noget af sin arv videre.

“Jeg talte med UNICEFs advokat og fik god rådgivning. Det er en forholdsvis simpel proces. Man skal egentlig bare henvende sig til UNICEF, hvis man gerne vil oprette et testamente. De har en advokat, der hjælper og kommer med et udkast – også selvom det hele ikke skal gå til UNICEF.”

Arv og testamente

Få gode råd til oprettelse af et testamente og arvedonationer

Min familie skal også arve noget

Hanne har to niecer, som også skal have en del af hendes arv, når hun ikke er her længere. Det samme gælder de børn, niecerne skulle få.

“De synes, det er fint – vi har talt om det,” fortæller hun og tilføjer, at hun tog stilling til donationen for lang tid siden. Derfor er valget af velgørenhed ikke noget, der kommer som en overraskelse for nogen.

“Jeg havde allerede aftalt med min søster, at hun skulle sørge for det, hvis nu jeg ikke fik skrevet testamentet. Jeg er helt afklaret med det, og det er hun også. Det hænger godt sammen med den, jeg er – og så har jeg tillid til UNICEF. Det er et FN-organ. Jeg kan godt lide FN som sådan, og så er UNICEF jo dem, der arbejder med børn.”

Jeg vil være med til at give børn håb

Hanne tænker især på børn, som ikke har en forælder eller værge til at passe på dem.

“Det er så vigtigt, at nogen tager sig af dem. Jeg vil gerne være med til at sørge for, at børn kan få støtte til at kunne rumme de følelser, som det giver at have været i en krigszone, oplevet en katastrofe eller at have mistet sine forældre,” fastslår hun.

“Jeg vil gerne være med til at give dem den der lille sprække af lys i mørket, der kan give dem håb”, slutter Hanne.

Arv & testamente

Bliv klogere på arv og testamente