Vi sikrer vacciner
til verdens børn

En vaccine kan være forskellen på liv og død

Børn skal ikke dø af simple sygdomme, der kan forhindres med en vaccine. Hvert år redder vacciner mellem to og tre millioner børns liv, mere end 20 millioner børn under ét år, får stadig ikke de basale vaccinationer, der kan betyde forskellen på liv eller død.

Vacciner skal være for alle børn

De børn, som ikke har adgang til vaccination, bor oftest i fjerntliggende egne, på gaden eller i konfliktramte områder. Børnene mangler typisk også andre basale ting som mad, rent vand, skolegang og lægehjælp. Det betyder, at det er de i forvejen mest udsatte børn, der har allermest brug for vaccinerne, som ikke får dem.

Hver år dør ca. 1,5 millioner børn under fem år af sygdomme, der kunne have været forebygget med vaccination.

De børn skal vi nå!

En kvinde holder sit barn på et UNICEF-sundhedscenter i en flygtningelejr i Djibouti. Den lille dreng er lige blevet vaccineret på klinikken og har fået et pink vaccinationskort.

En kvinde holder sit barn på et UNICEF-sundhedscenter i en flygtningelejr i Djibouti. Den lille dreng er lige blevet vaccineret på klinikken og har fået et pink vaccinationskort.
© UNICEF/Noorani

2-årige Shakaira Chitano sidder hos sin mor. Hun har lige fået ordineret medicin imod malaria. Billede i bredt format

Hvad gør UNICEF?

Vi arbejder målrettet på at give alle børn den beskyttelse, som livreddende vacciner giver.

UNICEF er verdens største indkøber af vacciner. Vi køber vacciner til 45 procent af verdens børn, og vi arbejder hårdt på at holde priserne på vaccinerne så langt nede som muligt, så også de fattigste lande kan være med.

UNICEF leder globale indsatser for at få vaccineret alle børn, også dem, der bor dybest inde i slummen og højest oppe i bjergene. Vi forpligter regeringer og lokalsamfund til at engagere sig i, at alle børn bliver omfattet af de rutinemæssige vaccinationsprogrammer, og vi sikrer, at vaccinerne holdes kolde, fra de forlader lageret, til de er fremme hos børnene.

UNICEF køber vacciner til mere end en tredjedel af verdens børn, og sørger for at nå frem til så mange børn som muligt.

UNICEF køber vacciner til 45 procent af verdens børn, og sørger for at nå frem til så mange børn som muligt. Her er sundhedsarbejdere som en del af en kampagne støtte af UNICEF på vej med vacciner til en lille landsby i Indien.
© UNICEF/2018/Boro

Det nytter!

Vaccination er en af de mest effektive måder at forhindre, at små børn dør. Resultaterne taler for sig selv: I perioden 2000 til 2018 er antallet af børn under fem år, der dør af mæslinger, faldet med 73 procent, og polio er næsten udryddet.

Vacciner beskytter børn og er en langsigtet investering i folkesundheden og udviklingen af verdens fattigste lande.

 

Hvad kan du gøre?

Du kan hjælpe os med at vaccinere flere børn og give dem en chance her i livet. En vaccine mod mæslinger koster ikke engang tre kroner, så forestil dig, hvilken forskel din støtte kan gøre!

En pige bliver vaccineret mod polio i DR Congo.

En pige bliver vaccineret mod polio i DR Congo. Med vacciner og en målrettet indsats er verden nu næsten i mål med at udrydde polio og forhindre, at andre børn rammes af sygdommen.
© UNICEF/Wingi

HJÆLP UNICEF MED AT VACCINERE VERDENS BØRN

Støt nu