Laerdal og UNICEF vil bekæmpe
Spædbørnsdødelighed

Hjem » Alle børn skal overleve og trives » Laerdal og UNICEF vil bekæmpe spædbørnsdødelighed

Laerdal og UNICEF vil uddanne 10.000 ansatte i sundhedsvæsenet 

UNICEF og virksomheden Laerdal Global Health har indgået et femårigt partnerskab for at forbedre behandlingen af mødre og nyfødte i det østlige og sydlige Afrika.

Mens der på globalt plan er sket store fremskridt inden for mødres og nyfødtes sundhed de seneste ti år, forbliver dødeligheden for både mødre og nyfødte i denne region alarmerende høj. For at reducere tallene skal sundhedspersonale uddannes i helt nye metoder.

I samarbejde med lokale regeringer vil UNICEF og Laerdal Global Health uddanne 10.000 ansatte i sundhedsvæsenet i sikker graviditet og fødsel inden 2025.

Her hjælper en ansat på et sundhedscenter i Etiopiens hovedstad, Addis Ababa, en 21-årige ny mor med at tage sig af sin nyfødte baby.
©UNICEF Ethiopia/2020/Tewodros Tadesse

I 2017 døde ca. 70.000 kvinder i regionen på grund af komplikationer under graviditet og fødsel.

I 2019 døde ca. 443.000 nyfødte inden for de første 28 dage efter fødslen.

Træningsprogrammerne, som de ansatte skal undervises i, hedder ‘Helping Mothers Survive’ og ‘Helping Babies Survive’ og er skræddersyet til netop at reducere antallet af mødre og nyfødte, som mister livet under eller kort tid efter fødslen i udsatte dele af verden.

Uddannelserne er baseret på simuleringsmetoden og skal sikre, at de ansatte i sundhedsvæsenet både får nødvendig viden og nye færdigheder. For at sikre at indsatsen er langsigtet og bæredygtig, indebærer uddannelsen også genopfriskning af de nye metoder og færdigheder, så de ansatte løbende kan gentræne dette på deres arbejdsplads.

UNICEF bidrager med livreddende udstyr til nyfødte samt uddannelse af de ansatte, mens Laerdal Global Health bidrager med undervisningsmateriale og simulatorer til undervisningen.

Indsatsen begynder i Etiopien, Eritrea og Kenya og udvides efter planen til også at omfatte andre lande i regionen.

Denne lille nyfødte baby ligger på et neonatalafsnit på et sundhedscenter i Addis Ababa.
©UNICEF Ethiopia/2020/Tewodros Tadesse