Unicef Prisen 2022

UNICEF-Prisen 2022
går til Grønlands
Børnerettighedsinstitution MIO


 

Årets UNICEF Pris

UNICEF Prisen går i år til den grønlandske Børnerettighedsinstitution MIO, der modtager hæderen for deres
ihærdige arbejde for at sætte børns vilkår på dagsordenen i Grønland.

I 10 år har børnerettighedsinstitutionen MIO arbejdet for at udbrede kendskabet til FN’s Børnekonvention i Grønland. Gennem konkrete initiativer har MIO været med til at sætte ord på børn og unges virkelighed i Grønland og lært dem, at det er deres ret at blive inddraget i alle beslutninger, der vedrører deres liv.

UNICEF Prisen 2022 går altså til en aktør, der gennem mange år har været med til at gøre en forskel, understreger Jesper Lok, forperson i UNICEF Danmarks bestyrelse. ”MIOs arbejde har gjort en konkret forskel for rigtig mange børn og unge i Grønland. I har givet børn og unge en stemme – og I har lært dem, at deres mening er lige så vigtig som de voksnes. Som bestyrelse synes vi, at det fortjener at blive hædret,” siger Jesper Lok.

Aviâja Egede Lynge har som Børnetalsmand repræsenteret MIO siden 2015. Hun er glad og stolt over prisen: ”Det rører mig, at det er en pris fra UNICEF, fordi vi arbejder for samme formål. Det er meget overraskende og meget stort. Det er vigtigt, at vi anerkender hinanden, og det viser denne pris,” siger Aviâja Egede Lynge.

UNICEF-Prisen 2022

Aviâja Egede Lynge, Børnetalsmand for MIO & Maliina Abelsen, programchef for UNICEF i Grønland.

MIOs arbejde har gjort en konkret forskel for rigtig mange børn og unge i Grønland. I har givet børn og unge en stemme – og I har lært dem, at deres mening er lige så vigtig som de voksnes. Som bestyrelse synes vi, at det fortjener at blive hædret.
Jesper Lok, forperson i UNICEF Danmarks bestyrelse.

Også Maliina Abelsen, programchef for UNICEF i Grønland, glæder sig over valget af årets prismodtager: ”MIO har i den grad været med til at sætte fokus på børns forhold og rettigheder i Grønland. I formår igen og igen at gøre opmærksom på vigtigheden af børns rettigheder og levere indsatser, der er solide og aktuelle – og som henvender sig til både børn, unge, voksne og institutioner,” siger Maliina Abelsen i motivationen. Maliina Abelsen roser desuden MIO for at inddrage børnene og de unge – også når emnerne er svære. En tilgang, hun beskriver som både modig og imponerende.

 

Ekstraordinær indsats

UNICEF Danmarks bestyrelse uddeler hvert år prisen til en person, en organisation eller en virksomhed, der gennem en årrække har ydet en ekstraordinær indsats for børn i Danmark eller internationalt. UNICEF-Prisen er tidligere blevet overrakt til Per Schultz Jørgensen for at vie sit arbejdsliv til børns ret til omsorg og deltagelse, til DR Ultra for deres nyhedsformidling til børn, og senest Fridays for Future for deres arbejde med at sikre børn og unge en stemme klimadebatten.

Støt vores arbejde for børns rettigheder

Hjælp nu