Cecilie Hother er ny ambassadør
for UNICEF Danmark

Hun har længe været en del af danskernes hverdag, når hun har forberedt os på alskens vind og vejr med sin faglige viden og
gode humør. Derfor er det også med en stærk relation til danskerne, at Cecilie Hother tiltræder som ny ambassadør for UNICEF Danmark.
Her vil hun primært beskæftige sig med klima og digital mobning, som er to stærke mærkesager for vejrværten.

Flere skybrud, sneløse vintre, hyppigere og længere hedebølger. Vi ser flere og flere eksempler på det ekstreme vejr, som klimaforskere i årevis har advaret os om, og som i dag truer knap 1 milliard af verdens børn1. For børnene står først, når klimakrisen rammer, selvom det er dem, der bidrager mindst til udledning af drivhusgasser. Den uretfærdighed vil Cecilie Hother som ny ambassadør for UNICEF Danmark være med til at pege på.

Cecilie Hother, der er tidligere TV-vært på TV2, har i mange år arbejdet med klima og vejret, og senest har hun lanceret sit eget format ”Cecilie’s korte vejrudsigt”, der fungerer som en daglig vejrudsigt på hendes Instagramprofil, der lige nu har 87.800 følgere.

”Klimaet forandrer sig for alvor i de her år, og det har konsekvenser i hele verden. Særligt hos dem, der har haft mindst indflydelse på de høje temperaturer – nemlig børnene. Herhjemme kan klimaforandringerne stadig være svære at få øje på, men mange steder ude i verden har de for længst vendt børns liv og hverdag på hovedet. UNICEF er en spændende samarbejdspartner, der er med til at gøre en forskel for verdens børn – også når det kommer til klima. Jeg ser frem til at være en del af arbejdet for, at endnu flere børn i verden får en fremtid med muligheder,” siger Cecilie Hother.

Udover klima kommer Cecilie Hother også til at fokusere på UNICEFs rettighedsprogram ”All Right”, der har til formål at sikre børns rettigheder online. En sag, som Cecilie personligt har sat sit præg på, da hun i 2021 lancerede ”SoMe-manifestet”, der har til formål at forhindre online mobning, efter hun selv oplevede det på tæt hold. For UNICEF Danmark er der derfor mange muligheder i samarbejdet med Cecilie:

”At få Cecilie som ambassadør er en kæmpe gevinst for UNICEF Danmark. Hun har en meget stærk personlighed, og man mærker tydeligt hendes indignation over den uretfærdighed, som klimaforandringerne betyder for verdens i forvejen mest udsatte børn. Hun brænder for at gøre en forskel for verdens børn og deres rettigheder både digitalt og ude i verden,” siger Susanne Dahl, generalsekretær i UNICEF Danmark.

Cecilie bliver en del af et voksende ambassadørkorps i UNICEF, der for nu består af Maria Jencel, Sofie Østergaard, Rasmus Brohave, Rasmus Kolbe og Joakim Mæhle.