Børn i Grønland løb colorrun for gode venskaber

Elever fra mere end 30 skoler fejrede 1. juni Børnenes Dag i Grønland sammen med NAKUUSA og UNCIEF. Børnene løb på dagen ’colorrun for gode venskaber’.

D. 1. juni markeres Børnenes Dag i Grønland, og i år blev fejringen ekstra farverig, da børn fra mere end 30 skoler skød farvepulver i alle regnbuens farver af for at hylde ’gode venskaber’.

’Colorrun’-løbene var arrangeret af UNICEF og NAKUUSA – et samarbejde mellem UNICEF Danmark og Grønlands Selvstyre, Naalakkersuisut, der har til formål at fremme børns rettigheder og medinddragelse i Grønland.

Det står klart, at gode relationer – og særligt venskabsrelationer – har stor indvirkning på børns trivsel og mentale udvikling. Derfor var årets tema var ”Gode Venskaber”.

Programchef for UNICEF, Maliina Abelsen, understreger, at vi alle har ret til at være en del af et noget, og at vi samtidig har en pligt til at tage andre med ind i fællesskabet:

“Vi ved, at det at føle sig som en del af et fællesskab er centralt for at trives og have et godt liv. Desværre er der en del børn og unge, som føler sig ensomme, udenfor eller mobbet. Det er ikke i orden. Derfor ønsker vi på børnenes dag at sætte fokus på fællesskabet, hvor der er rum til alle,” siger hun.

Vinderne af fotokonkurrence fundet

Temaet gav også anledning til en konkurrence, hvor klasserne indsendte billeder, der repræsenterede ’gode venskaber’. Prisen for de bedste billeder er et tilskud på 2.500 kr. til en klassefest, og vinderne af konkurrencen blev:

  1. pladsen går til 9. klasse på Kangaatsiap Atuarfia
  2. pladsen går til 5. klasse på Kangaatsiap Atuarfia
  3. pladsen går til 3.a på Atuarfik Jørgen Brønlund

Betoncentralen sponsorerer Børnenes Dag i samarbejde med NAKUUSA og UNICEF.

”Betoncentralen er stolte over at kunne støtte Meeqqat Ulluat (Børnenes Dag). Vi støtter gerne aktiviteter som hjælper børn og unge, her gør UNICEF og NAKUUSA et stort arbejde med støtte af samfundets svageste grupper og især børn. Med børnenes dag skabes der sammenhold, fællesskab og gode relationer for børn og unge i hele Grønland, det er Betoncentralen glade for at støtte økonomisk.” siger Knud-Erik Mogensen, direktør for Betoncentralen.

 

Om NAKUUSA og UNICEF:

  • NAKUUSA er et samarbejde mellem UNICEF Danmark og Naalakkersuisut.
  • NAKUUSA har siden 2010 arbejdet på at øge børneinddragelse i samfundet og få børnenes stemme på dagsordenen.
  • NAKUUSA har etableret børneråd Meeqqat Isummersorfii i hver kommune, samt i Kangia og Avanersuaq, hvor medlemmerne arbejder med at styrke børns vilkår og rettigheder i deres lokalområder.
  • På 26 af landets folkeskoler er der etableret Nakuusaaqqat, som med udgangspunkt i FN’s Børnekonvention iværksætter tiltag for at øge trivsel blandt børn og unge på deres skoler

 

Hjælp katastroferamte børn

Støt nu