Humanitær appel for 2022:
UNICEF beder om historisk stort beløb for at kunne hjælpe verdens børn

Hjem » Humanitær appel for 2022: UNICEF beder om historisk stort beløb for at kunne hjælpe verdens børn

Udgivet d. 7/12/2021

Covid-19, klimakrisen og konflikter øger behovet for nødhjælp til verdens børn. UNICEF beder nu verdenssamfundet om 62 milliarder kroner til det kommende års arbejde for udsatte børn – det største beløb i FN-organisationens 75 år historie.

Behovet for hjælp til verdens børn er historisk højt. Sådan lyder det fra FN’s børneorganisation UNICEF; der i dag udsender den største nødhjælpsappel i organisationens 75 års levetid.

I alt beder UNICEF verdenssamfundet om 62 milliarder kroner (9,4 milliarder USD). Med pengene vil man i 2022 yde humanitær bistand til 327 millioner mennesker – herunder 177 millioner børn – i 145 lande.

Appellen for det kommende år er næsten en tredjedel (31 procent) større end nødhjælpsbehovet for 2021, og årsagen til stigningen skal findes flere steder:

”Millioner af børn verden over lider under konflikter og ekstremt vejr. Og som Covid-19-pandemien nærmer sig sit tredje år, bliver børnenes situation endnu værre med vaklende økonomier, voksende fattigdom og stigende ulighed som følge. Det er som altid de børn, der allerede lever i kriser, der bliver hårdest ramt. De har brug for akut hjælp,” siger Jakob Colville-Ebeling, kommunikationsdirektør i UNICEF Danmark.

Største appel for et enkelt land nogensinde

Afghanistan er et af de steder, hvor behovet for hjælp er størst. 13 millioner børn i landet er i akut nød. Herunder 1 million børn, der er i risiko for alvorlig akut fejlernæring, samtidig med at landets sundhedssystemer står på randen af kollaps. For at kunne hjælpe efterspørger UNICEF 13 milliarder kroner – den største enkellandsappel nogensinde.

”Afghanistan var i forvejen et af de farligste lande at vokse op i – og efter magtskiftet i landet er situationen blevet endnu mere usikker for børnene. Samtidig er Afghanistan et af de lande i verden, hvor børn er i højst risiko for at mærke konsekvenserne af klimaforandringerne, fordi de i forvejen er sårbare og har begrænset adgang til basale rettigheder som rent vand, uddannelse, beskyttelse og sundhedsydelser”, siger Jakob Colville-Ebeling.

Foruden nødhjælpen til Afghanistan, kræver det også store summer at drive arbejdet med at skaffe alle lande adgang til covid-19-vacciner, test og pleje (ACT-A faciliteten, herunder COVAX-samarbejdet) samt indsatsen for at hjælpe syriske flygtninge. Her beder UNICEF om hhv. 6165 millioner kroner og 6013 millioner kroner.

Millioner af børn verden over lider under konflikter og ekstremt vejr. Det er som altid de børn, der allerede lever i kriser, der bliver hårdest ramt. De har brug for akut hjælp
Jakob Colville-Ebeling, kommunikationsdirektør i UNICEF Danmark.

Hvis det globale indsamlingsmål bliver indfriet med hjælp fra partnere, privatpersoner og regeringer, planlægger UNICEF i 2022 nå:

  • 7,2 millioner børn med behandling for alvorlig akut underernæring
  • 77,1 millioner børn med formel eller ikke-formel uddannelse, herunder tidlig læring
  • 53,4 millioner mennesker med adgang til rent vand til drikke- og husholdningsbehov
  • 62,1 millioner børn med mæslingevaccinationer
  • 27,9 millioner børn og omsorgspersoner med psykosocial støtte og programmer målrettet bedre mental sundhed
  • 21,3 millioner børn og kvinder med indsatser, der forebygger eller afbøder konsekvenserne af kønsbaseret vold
  • 51,9 millioner mennesker med sikre og tilgængelige kanaler til at anmelde seksuel udnyttelse og misbrug fra hjælpearbejdere
  • 23,6 millioner husstande med kontant hjælp
UNICEF Danmark for alle verdens børn

PRESSEKONTAKT

Julie Kauffmann, pressemedarbejder
UNICEF Danmark

Tlf. 23 71 18 64
E-mail: JRKauffmann@unicef.dk

Hjælp UNICEF med at bekæmpe at børn rammes af klimaforandringer

Støt nu