UNICEF hjælper ofrene for jordskælvet i Haiti

Hjem » UNICEF hjælper ofrene for jordskælvet i Haiti

Verden rystede under Haiti, da landets sydvestlige del lørdag d. 14. august kl. 8.30 blev ramt af et jordskælv på 7,2 på Richterskalaen. Jordskælvet har påvirket mere end 1,2 millioner mennesker herunder 540.000 børn, der i forvejen vokser op under svære vilkår. UNICEF er tilstede i Haiti, og hjælper landets børn.

Mindst 1.940 mennesker har mistet livet, mens mere end 9.900 er blevet sårede, og over 84.000 hjem er enten styrtet sammen eller ødelagte. Flere skoler og hospitaler er også ramt, og Haiti har akut behov for hjælp.

Sådan hjælper UNICEF ofrede for jordskælvet:

  • UNICEF har allerede sendt medicin og medicinsk udstyr, der vil kunne hjælpe 30.000 mennesker i tre måneder.
  • Torsdag d. 19. august blev der sendt nye forsyninger afsted til Haiti fra UNICEF Verdenslager i Københavns Nordhavn.
  • UNICEF hjælper med adgang til rent vand, og der er vandrensningstabeletter, sæbe og andre sanitære hjælpemidler til mellem 20.000-25.000 på vej.
  • I samarbejde med vores partnere hjælper UNICEF børnene med psyko-social støtte, midlertidig undervisning og genetablering af skoler og klasseværelser.
  • Mange børn i Haiti var allerede inden jordskælvet i risiko for at havne i sult – i dag risikerer endnu flere børn, at de ikke kan få mad på bordet. UNICEF uddeler blandt andet næringsrig nøddemos til børn, der mangler mad.
UNICEFs opgave er, at verdens børn overlever, udvikler sig og trives. Derfor er vi der altid for børnene, både før, under og efter katastrofen rammer - og vi bliver hos dem, når opmærksomheden forsvinder.
Karen Hækkerup, Generalsekretær i UNICEF Danmark

Desværre er det ikke første gang, børnene på Haiti oplever, at deres verden styrter i grus. I 2010 blev landet ramt af et jordskælv tæt på landets hovedstad Port au Prince. Dengang mistede mere end 220.000 mennesker livet og arbejdet med at genopbygge landet og børnenes hverdag var enorm.

“Det er helt forfærdeligt, når børn bliver ofre for katastrofer. De er uskyldige ofre, hvis verden styrter sammen på få sekunder. UNICEF har arbejdet i Haiti i mange år både før jordskælvet i 2010, efter det altødelæggende jordskælv, og vi er der stadig i dag,” siger UNICEF Danmarks generalsekretær Karen Hækkerup.

“Det er også derfor, at vi kan være klar til at hjælpe i det øjeblik, at børnene og deres familier har brug for det, som da deres verden rystede i sidste weekend.”

DU KAN gøre en forskel for børnene i Haiti. Send et valgfrit beløb på MobilePay til 23823

Tak, fordi du gør en forskel

 

0

børn i Haiti er påvirket af jordskælvet

Hjælp katastroferamte børn

Støt nu