DERFOR HAR DE BLÅT PLASTER PÅ

Kampagne skal hjælpe med at vaccinere frontpersonale

Hjem » Hvorfor har de blåt plaster på?

UNICEF Danmark har søsat en ny kampagne kaldet ”Sammen heler vi en såret verden”. Kampagnen skal skabe opmærksomhed på det store og akutte behov for finansiering af corona-vacciner til frontpersonalet i verdens fattigste lande, der lige nu står bagerst i køen. Men det er lettere sagt end gjort.  

Sammen med bl.a. WHO er UNICEF en del af verdens største vaccinealliance, COVAX, som arbejder for en lige og retfærdig adgang til COVID-19-vacciner. UNICEF leder udrulningen af selve vaccineindsatsen i kraft af vores unikke erfaringer som verdens største indkøber af vacciner og distribuering af disse. Og selvom COVAX allerede har leveret mere end 88 millioner vaccinedoser til flere end 100 lande, så er behovet forsat stort og meget akut. Katastrofen raser stadig ude i verden, hvilket ses meget tydeligt i Indien, Nepal, Sri Lanka og på Maldiverne lige nu.

”Vi hjælper bedst alle verdens børn, ved at vaccinere de voksne, som beskytter og hjælper dem i deres hverdag. Derfor har vi stort fokus på frontpersonale og lærere, så børn igen kan blive hjulpet, hvis de er syge, og så de kan komme tilbage til skolen,” fortæller Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF.

Vi hjælper bedst alle verdens børn, ved at vaccinere de voksne, som beskytter og hjælper dem i deres hverdag.
Karen Hækkerup, generalsekretær, UNICEF Danmark

Et blåt plaster der heler  

Derfor har UNICEF lanceret en ny dansk kampagne med et blåt plaster som omdrejningspunkt. Det blå plaster skal markere, at helingen er i gang. Hele indsatsen har til formål at skabe opmærksomhed samt indsamle midler til en retfærdig vaccinefordeling.

”Pandemien er først ovre, når hele verden er vaccineret. Ved at forkorte ventetiden for frontpersonalet i fattige lande, så forkorter vi også vores egen,” siger Karen Hækkerup.

Stor opbakning til kampagnen  

UNICEF har allieret sig med en hel række af stærke partnere og ikke mindst overarme, der skal hjælpe med at skabe opmærksomhed omkring kampagnen, indsamle midler og bakke op.

Det tæller blandt andet DSB, hvor 7Eleven sælger donationsgaver. Herudover bakker store dele af det danske kulturliv op om kampagnen: For eksempel vil det danske landshold med Kasper Hjulmand i spidsen også bære plastret ved flere lejligheder. Danskerne kan desuden spotte plastret på seværdigheder i hele landet for eksempel på armen af De Glemte Kæmper af Thomas Dambo i København samt på overarmen af Mennesket ved Havet i Esbjerg.

Kendte danskere som Mads Steffensen, Nicolaj Kopernikus, Rasmus Brohave og Mogens Lykketoft bærer også stolt plastret på overarmen for at vise deres støtte og opbakning til COVAX.

Hjælp os med at hele en såret verden

Støt UNICEF i leveringen af covid-19 vacciner ud til alle verdens lande

Køb UNICEF plastre her

Her kan du se de blå plastre i aktion

 • Galionsfiguren Fruen fra Havet af Marit Benthe Norheim på Sæby Havn
 • Henning Gantriis hyldest 27 m langt gavlmaleri af Ida Gantriis på Rådhusgade i Lemvig
 • Skulpturgruppen ”Historiske spor” af havnearbejdere af Jens Galschiøt, Mindet 1 i Aarhus ved DOKK1
 • Gavlmaleriet ”Doppeleiche og blodbøg” af Andreas Welin på Storegade 51 i Haderslev
 • Skulpturen Oceania af Svend Wiig Hansen på Flakhaven 2 i Odense
 • Skulpturen H.C. Andersen på bænken af Jens Galschiøt på Claus Bergs gade 7 i Odense
 • Gavlmaleriet ”Mælk – det er dejligt” af Hans Scherfig på Kapelvej 27 i København N
 • Troldeskulpturer i træ af Thomas Dambo i København og omegn
  • Green George – Sydområdet 30, 1440 København
  • Kaptajn Nalle – Nordsøvej, 2150 København
  • Bjarke Cirkelsten – Skolevej 9A, 2791 Dragør
 • Metalskulpturen ZINKGLOBAL af The Zinker på Nordre Toldbod i København (ikke oppe endnu)
 • Gavlmaleri af Michael Kvium på Ahlgade i Holbæk (ikke oppe endnu)
 • Menneske ved Havet af Svend Wiig Hansen, Esbjerg (1.-15. juni)
Mennesket ved havet af Svend Wiig Hansen ved Esbjergs kyst. Foto: UNICEF Danmark
Galionsfiguren Fruen fra Havet af Marit Benthe Norheim på Sæby Havn. Foto: Click Sæby
Gavlmaleriet ”Doppeleiche og blodbøg” af Andreas Welin på Storegade 51 i Haderslev. Foto: UNICEF Danmark
Gavlmaleriet ”Mælk – det er dejligt” af Hans Scherfig på Kapelvej 27, København N. Foto: UNICEF Danmark
Skulpturgruppen ”Historiske spor” af havnearbejdere af Jens Galschiøt, Mindet 1, Aarhus -ved DOKK1. Foto: Jakob Lykke Jensen
Ida Gantriis 27 meter lange galvmaleri, der er en hyldest til Henning Gantriis på Rådhusgade i Lemvig. Foto: Mads Krabbe
Anette Lykke Nielsen fra Venligboerne Odense sørger for, at vores nationaldigter også viser sin støtte. Statuen af H.C. Andersen på bænken af Jens Galschiøt finder du på Claus Bergs gade 7 i Odense. Foto: Morten Bejlegård List
Skulpturen Oceania af Svend Wiig Hansen på Flakhaven 2 i Odense er også med i kampagnen for vacciner til verden. Foto: Morten Bejlegård List
Pandemien er først ovre, når hele verden er vaccineret. Ved at forkorte ventetiden for frontpersonalet i fattige lande, så forkorter vi også vores egen 
Karen Hækkerup, generalsekretær, UNICEF Danmark

Hjælp os med at forandre verden

Støt UNICEF fast