Vindere af mediekonkurrencen
tog ordet

I dag er seks folkeskoleklasser blevet kåret
som vindere af årets mediekonkurrence

Hjem » Vindere af mediekonkurrencen tog ordet

’Vi har ordet – unge har også ret’– sådan lød årets tema, der havde fokus på børns rettigheder.

De seks vinderklasser har de sidste dage holdt på hemmeligheden om, at det var deres aviser, som vandt, men i dag kunne de endelig råbe det højt, da de blev afsløret som vinderne foran de 150 andre deltagende klasser fra hele landet ved en online-fejring.

”Karakterer presser unge”, ”1000 klager og ingen hjælp”, ”Unge parate til klimahandling”. Sådan lød nogle af årets overskrifter fra de seks vinderaviser. Klasserne havde valgt at skrive artikler om blandet andet diskriminering, præstationskultur, Børnekonventionen og klima.

Det er vigtigt, at børn får et større kendskab til deres rettigheder – både herhjemme og i resten af verden. Årets aviser er et bevis på, at skoleklasserne ikke er bange for at tage ordet, og fortælle os voksne, hvad der betyder noget for dem
Karen Hækkerup
Generalsekretær, UNICEF Danmark

”Det er vigtigt, at børn får et større kendskab til deres rettigheder – både herhjemme og i resten af verden. Årets aviser er et bevis på, at skoleklasserne ikke er bange for at tage ordet, og fortælle os voksne, hvad der betyder noget for dem, uanset om det drejer sig om MeToo, klimaforandringer, udfordringer ved at være ung LGTB+ er og andre store spørgsmål, der fylder i de unge menneskers liv” siger Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF Danmark.

Juryen bestod i år af repræsentanter fra UNICEF Danmark, Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten, som sammen udvalgte de seks vinderklasser, der alle blev overrasket med et virtuelt besøg fra JP/Politikens Hus og UNICEF. Her blev de også præsenteret for præmien på 5.000 kr. til klassekassen.

 ”Vi er glade for at se, hvordan eleverne har relateret emnet til deres eget liv og har skrevet artikler om, hvad rettigheder egentlig betyder for dem. Det er inspirerende at læse om unge mennesker, der står fast på deres rettigheder – både på deres egne og andre børns vegne,” siger Louise Abildgaard Grøn, ansvarshavende chefredaktør og direktør for Børneavisen og Skole i JP/Politikens Hus.


Årets vinderklasser

6.-7. klasse:

8.-10. klasse:

 • Ekstra Bladet: 8.TB på Kløvermarkskolen – Kløvermark News
 • Politiken: 2.GL på Bagsværds Gymnasiums Grundskole – Globalen
 • Jyllands-Posten: 8.A på Lillevang Skole – VOX nyheder

Fejringen bliver virtuel i år

Normalt ville vinderne af mediekonkurrencen blive inviteret ind i JP/Politikens Hus på Rådhuspladsen til præmieoverrækkelse og fejring. Dette er i år erstattet af en virtuel fest, så eleverne kunne følge med i festlighederne fra deres klasseværelser. Ved live-streamingen vil der blandt andet være en videohilsen fra udviklingsminister Flemming Møller Mortensen, hvorefter 1., 2., og 3. pladsen i de tre kategorier vil blive afsløret. Når de dygtige vindere er afsløret fejres de med et festligt indslag med Per Vers,

Fakta om mediekonkurrencen:

 • Årets tema om FNs Børnekonvention: Vi har ordet – Unge har også ret
 • Forløb i ugerne 38-46 i 2020
 • Vinderen kåres i uge 50
 • Alle 6.-10. klasser kan være med i konkurrencen, og det er gratis
 • Hver klasse laver deres egen avis og modtager efterfølgende 500 eksemplarer af avisen trykt på rigtigt avispapir
 • Mediekonkurrencen retter sig mod dansk, samfundsfag, historie, geografi, engelsk og religion
 • Den trykte avis produceres i ’Newsdesk’ – JP/Politikens Hus’ didaktiske avisværktøj til skoleelever
 • ­Mediekonkurrencen er støttet af Udenrigsministeriets Oplysningspulje, Politikens Hjælpefond, Knud Højgaards Fond, Aage og Johanne Louis Hansens Fond og UNICEF Danmark.

Hjælp UNICEF med at arbejde for børns rettigheder

Støt nu