Barn i tigray

2,3 millioner børn

i det nordlige Etiopien har brug for humanitær hjælp

Hjem » 2,3 millioner børn i det nordlige Etiopien har brug for humanitær hjælp

Siden starten af november har den nordligste region, Tigray, i det østafrikanske land Etiopien været præget af væbnet konflikt. UNICEF vurderer, der lige nu er 2,3 millioner børn i regionen, som har brug for humanitær hjælp, mens 12.000 børn under 18 år allerede er flygtet til nabolandet Sudan.

”Lige nu er der meget begrænset adgang til Tigray-regionen, og forskellige kommunikationskanaler som internettet er lukket. Derfor arbejder vi sammen med de andre FN-organisationer om få adgang til regionen, så vi kan nå de 2,3 millioner børn, som har brug for humanitær hjælp,” fortæller generalsekretær i UNICEF Danmark, Karen Hækkerup.

Næsten 30.000 er allerede flygtet

I løbet af de sidste tre uger er mere end 30.000 allerede flygtet fra Tigray-regionen til nabolandet Sudan. UNICEF vurderer, at 12.000 børn under 18 år er iblandt dem, som lige nu bliver huset i flygtningelejrene.

”Det er nogle ekstremt hårde forhold, som børnene i lever under. Sammen med vores partnere arbejder vi minut for minut med at sikre livsnødvendig hjælp som mad, sundhedsydelser og med at hjælpe de børn, som ankommer uden forældre med, at finde deres familie igen,” siger Karen Hækkerup.

”Vi forventer at mere end 200.000 flygtninge vil krydse grænsen til Sudan inden for de kommende dage og uger. Der er med andre ord brug for, at vi løbende kan udvide vores indsats til at rumme alle dem, som flygter.”

I samarbejde med de andre FN-organisationer er UNICEF til stede, når flygtningene fra Etiopien krydser grænsen til Sudan.

Corona-pandemien har forværret situationen for børnene

Etiopien har været hårdt ramt af corona-pandemien, som blandt andet lukkede landets skoler, der først åbnede igen i september. Derudover er andelen af akut underernærede børn alene i Tigray steget med en tredje-del fra 2019 til 2020 på grund af pandemien.

”Det er helt afgørende, at vi får mulighed for at komme ind i regionen, så vi kan nå de tusindvis af børn, som er akut underernærede allerede nu. Ifølge vores kollegaer i Etiopien er der det, de skal bruge for at behandle underernærede børn lige nu, men forsyningerne holder ikke til længere end december,” siger generalsekretæren.

Hjælp os med at forandre verden

Støt UNICEF fast