Ikoniske bygninger lyser blåt for verdens børn i dag

Hjem » Ikoniske bygninger lyser blåt for verdens børn 2020

Fredag d. 20. november ligner hverken DSB Københavns Hovedbanegård, Industriens Hus eller Jyske Bank Boxen helt sig selv. Sammen med flere danske virksomheder og nogle af verdens mest ikoniske bygninger lyser de facaden op i blåt for at markere Børnekonventionens 31-års fødselsdag og sætte fokus på, at verdens børn og unge skal tages med på råd om fremtiden.

Den blå farve, som lyser op over hele verden, er kendetegnet for FNs børneorganisation, som i mere end 70 år har sørget for, at verdens børn overlever og klarer sig i livet.

Ligesom resten af verden har verdens børn været stærkt påvirket af corona-pandemien. En ny rapport fra UNICEF viser, at 1 ud af 9 smittetilfælde med covid-19 er børn. Derudover påvirker den økonomiske krise også verdens børn, og på verdensplan var antallet af børn, som lever i flerdimensionel fattigdom, steget med yderligere 150 millioner børn allerede i midten af 2020.

Når verden i dag lyser op i blåt, minder det os alle om, at børnene både er verdens nutid og fremtid, derfor skal vi lytte til dem og tage dem med på råd. Deres håb og ønsker er ledestjernen for den fremtid, vi skal skabe sammen
Karen Hækkerup, generalsekretær, UNICEF Danmark

Det er grumme tal, og derfor er det også mere end nogensinde vigtigt, at verdens børn er i fokus, og verden indrettes efter at skabe en mere bæredygtig fremtid.

”Corona-pandemien har gjort, at 2020 på ingen måde blev det år, som vi forestillede os. Til gengæld blev det noget helt andet, som har bevist, at vi ved at arbejde sammen, kan sætte hurtigt ind og gøre en afgørende forskel for verdens børn. Det giver nyt håb for, at vi sammen kan skabe en ny tid for verdens børn,” siger generalsekretær for UNICEF Danmark, Karen Hækkerup.

”Når verden i dag lyser op i blåt, minder det os alle om, at børnene både er verdens nutid og fremtid, derfor skal vi lytte til dem og tage dem med på råd. Deres håb og ønsker er ledestjernen for den fremtid, vi skal skabe sammen.”

Danmark lyser blåt:

  • DSB Københavns Hovedbanegård
  • UNICEFs Verdenslager i Københavns Nordhavn
  • Dansk Industris Industriens hus
  • Jyske Bank Boxen
  • Pressalits hovedkontor i Ry
  • Pandoras hovedkontor i København

I år er det også for første gang muligt at vise støtten til Børnekonventionen ved at lyse op i blåt på de sociale medier. Det gør mange af UNICEF Danmarks private donorer, men også virksomhederne saxo.com, Pressalit, DSB og Pandora lyser op digitalt.

Det er ikke kun i Danmark, at der bliver lyst op i blåt. Over hele verden lyses ikoniske bygninger og monumenter op i blandt andet Jordan, Tyrkiet, Indien og Kina, mens verdensberømte bygninger som Operahuset i Sydney, Pyramiderne i Giza og Empire State Building var at finde på listen i 2019.

Københavns hovedbanegaard i blåt lys. Foto: Bjarke Ørsted
Københavns hovedbanegaard i blåt lys. Foto: Bjarke Ørsted
LEGO Globus på Københavns Hovedbanegård i forbindelse med Børnenes Dag. Foto: Bjarke Ørsted
MCH Herning messecenter lyste også op i de blå farver. Foto: MCH
Det samme gjorde MCH Herning kongrescenter. Foto: MCH
I Herning er Jyske Bank Boxen også lyst op i blåt. Foto: MCH
UNICEFs Verdenslager i Københavns Nordhavn lyser blåt for verdens børn. Foto: Charles Asamoah

Hjælp os med at forandre verden

Støt UNICEF fast