UNICEFs katastrofefond
støtter Beiruts børn!

Hjem » UNICEFS KATASTROFEFOND STØTTER BEIRUTS BØRN!

UNICEF frigiver nu midler til Beiruts børn fra organisationens katastrofefond. E365 – en fond der støttes af bl.a. Poul Due Jensens Fonden.

100.000 børn er med ét fordrevet fra deres hjem. Fædre og mødre revet bort. De libanesiske børn og deres familier har desperat og akut brug for hjælp. Derfor frigiver UNICEF nu midler fra vores katastrofe-fond, E365 – så der hurtigt kan reddes liv.

”Når en katastrofe som denne rammer, så skal vi rykke hurtigt – og det kan vi med katastrofefonden, E365. Vi er allerede i gang med at tage os af de børn, der mistet forældre, deres hjem og nærmest hele deres fundament på en gang. Jeg var selv i Beirut for nogle år siden, og det skærer mig dybt i hjertet, at se hvilken katastrofe, indbyggerne nu skal igennem,” siger Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF.

Eksplosionerne på havnen i Beirut tirsdag aften, dræbte mindst 140 mennesker og sårede yderligere 5.000. Der ledes stadigvæk efter savnede og overlevende i murbrokkerne. UNICEF er hjælper allerede de mange børn, der har oplevet et traume, dødsfald eller stadigvæk befinder sig i en tilstand af chok.

Det sker med midler, der allerede ligger klar i katastrofefonden og som UNICEF derfor ikke først skal ud at søge. Nogle af midlerne i E365 fonden stammer fra danske Poul Due Jensens Fond. ”Det er jo præcis pga. sådanne tragedier, at vi har valgt at donere penge til UNICEFs fond. De skal kunne rykke hurtigt, og vi ved de rykker effektivt – nu håber jeg bare, at så mange børn som muligt får hjælp,” siger Kim Skibsted, Direktør i fonden. Også Hempel Fonden har støttet UNICEF’s katastrofearbejde – det gjorde fonden sidste år under de voldsomme oversvømmelser i Mozambique.

UNICEF kæmper for alle verdens børn med nødhjælp og humanitært arbejde
0

børn er siden tirsdag blevet fordrevet fra deres hjem

Hjælp her

Hvordan hjælper UNICEF Beiruts børn?

”I løbet af de sidste 24 timer, har UNICEF fortsat koordineringsarbejdet med myndighederne og vores partnere i landet. ”Det gør vi for at hjælpe de familier der akut har brug for hjælp. Vores største fokus er på sundhed, vand og selvfølgelig børnenes velbefindende”, siger Karen Hækkerup.

UNICEF sørger blandt andet for rent drikkevand til de nødhjælpsarbejdere, der netop nu arbejder på havnen. Vi hjælper desuden sundhedsmyndighederne med at redde medicin og vacciner, der har været opbevaret i lagerbygninger på havnen. Medicin som der er hårdt brug for lige nu. UNICEF er også i gang med, hurtigst muligt, at flytte sårbare nyfødte fra et beskadiget hospital til et fungerende hospital. Man forventer derudover at skulle genanskaffe de tusindvis af COVID19 hygiejne-kits og beskyttelsesudstyr, der har været opbevaret i containere på havnen og som man derfor nu frygter er blevet tilintetgjort af eksplosionen.

Socialarbejdere på stedet har allerede, sammen med lokale partnere, igangsat traumehjælp til de mange børn, som var vidner til den voldsomme katastrofe.

 

Hvad er det fortsatte behov for hjælp?

Behovet for hjælp til Beiruts børn stiger og udvikler sig time for time, dag for dag. Man har formentlig først det fulde billede af situationen og behovet for hjælp i løbet af de næste dage. Men allerede nu er UNICEF globalt gået ud med en akut appel på 8,2 millioner dollars – til både kort- og langsigtede tiltag, herunder genforening af børn med deres familier, psykosocial støtte til overlevende, der er traumatiserede og genopbygning af skoler og sundhedscentre.

Den seneste information fortæller os at:

  • Der er adskillelige rapporteringer om børn der er blevet væk fra deres familiemedlemmer efter eksplosionen. Flere af dem er stadigvæk ikke blevet fundet.
  • Mindst 12 sundhedsfaciliteter, der blandt andet hjælper med vacciner og pleje af nyfødte i Beirut, er blevet ødelagt af eksplosionen. Det påvirker op imod 120.000 mennesker.
  • Et børnehospital i området Karantina er blevet ødelagt. Hospitalet havde en specialiseret afdeling, der tog sig af nyfødte i kritiske tilstande. Én nyfødt har indtil videre mistet livet.
  • De resterende hospitaler i byen er overbelastede og de er ved at have opbrugt vigtige materialer og medicin til pleje af de sårede.
  • 10 containere med værnemidler er blevet ødelagt.
  • 5 ud af 7 UNICEF støttede vaccine-kølere blev ødelagt i trykbølgen. Det påvirker effektiviteten af livsvigtige vaccinationsprogrammer.

I løbet af de sidste 48 timer er der blevet registreret 464 nye tilfælde af COVID-19.

Hjælp katastroferamte børn

Støt nu