UNICEF Danmark betaler
lønkompensation tilbage

Hjem » UNICEF betaler lønkompensation tilbage

UNICEF betaler den lønkompensation organisationen har modtaget fra den danske stat. Det sker, uden at det går udover arbejdet for verdens børn, der i den grad lider under Corona-krisen.

“Ovenpå en hård tid er det her en glædelig nyhed. Da Corona-krisen ramte Danmark i marts, måtte vi hjemsende de medarbejdere der – ude på de danske gader – normalt taler med donorer til verdens børn. Lønkompensationen gjorde, at vi kunne fastholde dem i deres jobs, så de var så klar til at gå gaden i sidste uge, og fortsætte arbejdet for verdens børn. Nu, hvor vores maskine er oppe og køre igen, regner vi med at kunne dække den udgift,” siger Karen Hækkerup.

De samlede donationer under Corona-krisen, der tegner til at gøre 2020 til et rekordår for UNICEF, betyder at organisationen betaler lønkompensationen tilbage. Det drejer sig om konkret om 1,7 millioner kroner.

Penge, UNICEF ansøgte om, fordi indtægtskilder som gadehvervning gik i stå, og arbejdet for millioner af verdens børn dermed kom i fare. Det har dog vist sig, at det danske erhvervsliv og private danskere har følt et særligt ansvar for at støtte arbejdet for børns overlevelse, rettigheder og vilkår i hele verden.

“Danskerne har i den grad udvist samfundssind – det skal vi selvfølgelig også gøre – derfor betaler vi lønkompensationen tilbage. Forhåbentlig kan pengene komme virksomheder og det danske samfund til gavn. Vi vil gerne sige en stor tak til den danske stat, men i høj grad også til de donorer, der har gjort det muligt for os at tilbagebetale pengene. Men det er samtidigt vigtigt at sige, at verdens børn i den grad har brug for hjælp. Corona-krisen har massive konsekvenser ude i verden, og vi gør alt hvad vi kan for at hjælpe,” siger Karen Hækkerup.

Nogle af de konsekvenser Karen Hækkerup taler om, er f.eks. de 115 millioner børn, der er gået glip af deres vaccinationer under Corona-krisen. Eller de næsten 100 millioner, der er blevet skubbet ud i fattigdom. Og de 6.000 børn om dagen, der nu risikerer at miste livet.

”Det er voldsomme tal – og det er vigtigt for mig at understrege, at vi stadig mangler penge til at hjælpe børn med at deres medicin, adgang til rent vand og mulighed for at gå i skole. Men vores tilgang er, at den hjælp skal danskerne, erhvervslivet og den danske stat selv vælge at give – det skal ikke være penge, der er ment til danske arbejdspladser,” siger Karen Hækkerup.

Hos UNICEF arbejdes der med strenge regler for, hvor mange penge, der må bruges på det danske kontor, samt sparsommelighedsprincipper, for at så mange penge som muligt går til arbejdet med verdens børn.

“De penge vi tabte under nedlukningen, er en udgift, som vi tror på, at vi med danskerne og danske virksomheders hjælp kan indhente. Vi er taknemmelige for at have fået mulighed for lønkompensation i en usikker tid, hvor ingen af os kunne forudse, hvor vi ville ende. Nu er vi glade for at kunne betale tilbage til det danske samfund – samtidig med at vi kan yde den ambitiøse indsats for verdens børn, som vi hele tiden har sigtet efter,” siger Karen Hækkerup.