Lego Fonden støtter læring gennem leg
under COVID-19

Hjem » LEGO Fonden støtter UNICEF med millionbeløb til COVID19-indsats

Fonden bag de danske klodser støtter nu UNICEF’s arbejde med at bringe læring gennem leg til nogle af de millioner af børn, der stadig er isolerede derhjemme.

Mens danske børn strømmer tilbage i skolerne, er virkeligheden en helt anden for millioner af børn ude i verden. Det gør LEGO Fonden nu noget ved. Fonden der støtter massivt op om UNICEFs arbejde for verdens børn – også under COVID19 – har netop offentliggjort en donation på 13 millioner kroner til ’læring gennem leg’- indsatser.

Danske fonde med Novo Nordisk Fonden, Hempel Fonden og Poul Due Jensen Fonden i spidsen har været blandt verdens mest gavmilde til at støtte UNICEF’s indsatser for blandt andet at sikre fjernundervisning af sårbare flygtningebørn og etablering af rent vand for at forbedre hygiejnen.

”At vi i UNICEF har så stærke partnere i den private sektor, der på få uger mobiliserer en samlet donation på 33 millioner kroner til verdens børn, gør mig vanvittig stolt. At LEGO Fonden så vælger at give UNICEF en donation, der virkelig kommer til at forbedre tusindvis af børns hverdag – det er vi meget taknemmelige for. Det giver børn mulighed for at lære gennem leg og for at vi i UNICEF kan inspirere og guide forældrene til at bringe leg ind i hverdagen,” siger Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF Danmark.

Læring gennem leg – også under COVID19

Udover UNICEFs og WHO´s samlede arbejde for at stoppe smitten og hjælpe skrøbelige sundhedssystemer, arbejder UNICEF også for at forhindre de meget alvorlige konsekvenser under nedlukninger af samfundet, især i verdens mest udsatte områder. Det gør man blandt andet ved sammen med LEGO Fonden at tilbyde inspiration, guides og konkrete værktøjer, som kan styrke forældre og andre primære omsorgspersoner i at stimulere deres børn gennem lægebaseret læring, mens de er hjemme i isolation fra deres normale børneliv.

LEGO Fondens Head of Global Programmes, Sarah Bouchie, siger: ”I kriser som denne kan læring gennem leg bidrage betydeligt til børns psykologiske, følelsesmæssige og kognitive helbred og udvikling, uanset hvor i verden de er og uanset hvilken baggrund, de har. Det er dog vigtigt, at vi også husker læringen gennem leg når vi bevæger os ud af COVID-19 krisen, fordi den kan gøre børn mere robuste i tider med modgang og ruste dem med de kompetencer og færdigheder, de har brug for i en foranderlig verden. Derfor er bæredygtigheden og det langsigtede fokus i vores partnerskab med UNICEF vigtigt for os.

De ’læring gennem leg’ – indsatser, UNICEF iværksætter under COVID19 med midler fra LEGO Fonden vil strække sig langt ind i fremtiden – også efter COVID19. For ligesom alle andre indsatser, UNICEF iværksætter under Corona-pandemien, hvad enten det er etablering af vandsystemer eller hygiejneindsatser, så skal ’læring gennem leg’- indsatserne være bæredygtige i den forstand, at de skal forankres permanent i de samfund, hvor de implementeres.

”På den anden side af denne krise håber jeg inderligt, at vi gentænker vores verden, og sammen gør den til et bedre sted – ikke mindst for sårbare børn,” siger Karen Hækkerup.

Den ekstra COVID19 bevilling til UNICEF er en del af 340 millioner kroner, som LEGO Fonden tidligere på foråret afsatte til globale COVID19 indsatser. UNICEF og LEGO Fonden har samarbejdet om at udbrede ’læring gennem leg’ i en række lande, herunder Sydafrika siden 2015 med en total bevilling på over 260 mio. kr. til at implementere og udbrede ’læring gennem leg’.