UNICEF udsender ekstra Corona-appel på syv milliarder kroner

Hjem » UNICEF udsender ekstra corona-appel på syv milliarder kroner

Udgivet d. 13/5/2020

”Den her appel, fortæller noget om, hvordan COVID-19 nu rammer de allersvageste børn. Vi har bedt om hjælp tidligere, og vi har set helt utroligt flotte donationer fra danske fonde, fremragende tiltag fra danske og internationale musikere, og ikke mindst massiv hjælp fra den danske regering. Nu kan vi desværre se, at verdens børn har et fuldstændig ekstremt behov for hjælp. Derfor sender vi det her ekstra nødråb om hjælp ud,” siger Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF.

Adgang til essentielle ydelser som lægehjælp og vaccinationer er allerede blevet kompromitteret for flere hundrede millioner børn. Det kan i sidste ende medføre en stigning i børnedødelighed verden over.

”Vi har allerede set hvordan pandemien har påvirket sundhedssystemerne i udviklede lande og vi er meget bekymrede for, hvordan pandemien skal håndteres i de lande, hvor sundhedssystemerne er svagere og der er færre tilgængelige ressourcer. Derfor skal vi handle nu,” siger Karen Hækkerup.

Vi har allerede set hvordan pandemien har påvirket sundhedssystemerne i udviklede lande og vi er meget bekymrede for, hvordan pandemien skal håndteres i de lande, hvor sundhedssystemerne er svagere og der er færre tilgængelige ressourcer. Derfor skal vi handle nu.

Karen Hækkerup

Finansieringen der bedes om, er steget med næsten syv milliarder kroner siden marts, hvor en lignende appel på udsendt. Tallet lød dengang på over fire milliarder kroner. Stigningen i beløbet reflekterer et øget behov for humanitære indsatser, der er opstået pga. pandemiens socioøkonomiske konsekvenser. I takt med, at pandemien går ind i sin femte måned, stiger prisen på forsyninger og transport heraf drastisk.

Ifølge en analyse foretaget af UNICEF, bor 77% af verdens børn under 18 år, det svarer til 1,8 milliarder, i et af de 132 lande, hvor der er indført restriktioner af bevægelsesfriheden grundet COVID-19.

UNICEF arbejder både for at stoppe smittespredning og mindske de negative følgevirkninger sygdommen kan have på børn, kvinder og udsatte befolkningsgrupper. Det gælder særligt i forhold til sundhed, ernæring, vand, sanitet, uddannelse og beskyttelse.

UNICEF har, indtil videre, modtaget 1,5 milliarder kroner i støtte til deres arbejde med COVID-19. Yderligere finansiering vil kunne hjælpe FN og UNICEF med at bygge oven på de resultater organisationerne allerede har opnået. Resultaterne inkluderer blandt andet at:

Mere end 1,67 milliarder mennesker har modtaget kommunikation om COVID-19, herunder om korrekt håndvask og hygiejne.

  • Mere end 12 millioner mennesker har modtaget forsyninger, der skal sikre adgang rent vand, sanitet og hygiejne.
  • UNICEF har afsendt mere end 6,6 millioner handsker, 1,3 millioner masker, 428.000 N95 respiratorer, 291.000 kitler, 13.000 beskyttelsesbriller, 63.500 visirer, 200 ilt maskiner, 34.500 COVID-19 tests. Materialerne er sendt til 52 lande.
  • Næsten 80 millioner børn har modtaget fjernundervisning i en eller anden form.
  • Mere end 10,9 millioner kvinder og børn har modtaget essentielle sundhedsydelser på klinikker støttet af UNICEF.
  • Mere end 830.000 børn, forældre og omsorgspersoner har modtaget psykosocial støtte og støtte til mentale problemer i deres lokalsamfund.

Mere information om appellen kan findes her:https://www.unicef.org/appeals/covid-2019.html