Så langt går sundhedshjælperne
for at vaccinere børnene

Hjem » Så langt går sundhedshjælperne for at vaccinere børnene

Vacciner til alle verdens børn – uanset hvem de er og hvor de bor

COVID-19-udbruddet er en frygtelig påmindelse om, at sårbarhed ét sted er en trussel mod folkesundheden overalt. UNICEF er forpligtet til at levere sundhedsydelser, herunder vaccinationer, til børn i de mest berørte lande og forebygge sygdomsudbrud.

Denne fotoserie fremhæver de længder, som vores sundhedsarbejdere og andre i samfundet vil gå for at levere vacciner til nogle af de sværest tilgængelige steder på planeten.

Cambodia: Sundhedshjælpere tager en speedbad langs Mekong-floden for at nå en lille landsby på en såkaldt ’outreach’ mission, hvor målet er at nå de befolkningsgrupper, som ikke normalvis har adgang til vacciner.

Øst Timor: Et vaccinationshold vandrer tværs gennem en flod for enden af et vandfald. De er på vej til en landsby, der kun kan nås til fods. Her skal de vaccinere børn for mæslinger, røde hunde og polio.

Nepal: Et hold sundhedshjælpere bærer vacciner over en gangbro. De skal vaccinere børn i Gorkha distriktet (epicentret for det store jordskælv i april 2015) for mæslinger, røde hunde og polio.

Indien: En sundhedshjælper navigerer en mudret vej på motorcykel i et fjernt distrikt af Himachal Pradesh. Med sig har han vacciner mod mæslinger og røde hunde, som skal gives til alle børn i alderen 9 måneder til 15 år i området.

Vanuatu: En jordemoder og en assistent går tre timer langs kysten for at aflevere vacciner til en lille landsbyklinik. Der er ingen køleskabe, som kan vedligeholde vaccinerne, så vaccinerne skal benyttes med det samme, de ankommer.

Mongoliet: Sundhedshjælpere rejser til et fjerntliggende område på rensdyr. Vinteren er på vej, og de drager derfor ud på en længere rejse, der både kræver bil, hånddreven færge, rensdyr og en afsluttende tur til fods, for at nå og vaccinere børn i nomadiske fællesskaber.

Papua Ny Guinea: Familier rejser med kanoer til en mobil klinik i Kambaramba-landsbyen for at få deres børn vaccineret mod polio. Landet blev erklæret polio-fri i 2000, men i 2018 har der været en udbrud, med 26 tilfælde fordelt på ni provinser. Det har udløst en national polio-vaccinationskampagne, støttet af UNICEF og vores partnere.

Den Demokratiske Republik Congo: En frivillig krydser en å med sin cykel. Han skal vaccinere børn i et fjernt område af landet, i Tanganyika provinsen. I landet er de helt afhængige af de frivillige, som monitorer for sygdomme og manglende vacciner, underviser i brugen af vacciner og vaccinerer børn når nødvendigt.

Afghanistan: En kvindelig sundhedshjælper vaccinerer et barn i en gammel militærbarak i det sydlige Afghanistan. Hun er én af 70.000 engagerede polio-arbejdere, en af de største kvindelige arbejdsstyrker i landet. Kvindelige polio-arbejdere er kritisk, da kun kvinder tillades afgang til familier hjem, hvor de kan tjekke at alle spædbørn er blevet vaccineret.

Mali: Et vaccinationshold rejser på æselryg for at nå en fjerntliggende landsby i Mopti-regionen, hvor familier venter på at få deres børn vaccineret. I Mopti bor en ud af fire familier mere end 15 km væk fra deres sundhedscenter, og der er kun én læge for hver 18.000 mennesker.

Malawi: UNICEF og regeringen lancerer en drone i 2017 – den første af sin slags i Afrika. Den skal bruges til en række af humanitære behov, herunder leveringen af vacciner til fjerntliggende områder.

Pakistan: Sundhedsarbejdere krydser Indus-floden med båd for at vaccinere børn mod polio i Sindh-provinsen.

Yemen: Et mobilt vaccinationshold har nået et et-værelses-hus i udkanten af Sana’a, et område der kun kan nås til fods.

UNICEF Danmark for alle verdens børn
UNICEF Danmark for alle verdens børn

Vacciner kan forhindre sygdomsudbrud nu og i fremtiden

Den globale coronavirus-pandemi (COVID-19) viser, hvor skrøbelige vores samfund er, når det kommer til truslen om et sygdomsudbrud i fremtiden. Det har afsløret, hvad der står på spil, når vi ingen beskyttelse har mod sygdommene.

Der er endnu ingen vaccine til beskyttelse mod COVID-19, og jo længere pandemien fortsætter, jo flere konsekvenser vil pandemien have – blandt andet i form af, at vacciner mod andre sygdomme ikke bliver udført.

Vacciner er det mest effektive værktøj til at forhindre udbrud af farlige sygdomme. Alligevel modtager næsten hvert femte barn stadig ikke de basale vaccinationer, der kan betyde forskellen på liv eller død.

De børn, som ikke har adgang til vaccination, bor oftest i fjerntliggende egne, på gaden eller i konfliktramte områder. Børnene mangler typisk også andre basale ting som mad, rent vand, skolegang og lægehjælp. Det betyder, at det er de i forvejen mest udsatte børn, der har allermest brug for vaccinerne, som ikke får dem.

Hjælp UNICEF med at få vaccineret verdens børn

Støt nu