COVID-19

5 millioner fondskroner til børn,
der ikke kan vaske hænder i rent vand og sæbe

Novo Nordisk Fonden støtter UNICEFs indsats mod coronavirus

Håndvask og hygiejne har aldrig været vigtigere end nu, hvor COVID-19 truer stort set alle lande og befolkningsgrupper. I Danmark lysner det langsomt i takt med at kurven falder, men i mange lande bliver situationen mere og mere ildevarslende. Millioner af mennesker, herunder børn er nødt til at leve tæt og uden basal adgang til rent vand og sanitet. Alene i Jordan har 1,3 millioner syriske flygtningen gennem de seneste år søgt tilflugt for den borgerkrig, der hærger deres hjemland. Og i en overfyldt flygtningelejr har spredningen af COVID19 alt for gode betingelser. Her er der behov for akutte indsatser.

Novo Nordisk Fonden kan i dag offentliggøre, at de på toppen af deres i forvejen langsigtede arbejde med at sikre skolegang og tryghed til syriske flygtningebørn i Jordan via UNICEF’s arbejde i Makani-centre, nu vil støtte den akutte COVID19 indsats med 5 millioner kroner i en ekstrabevilling som respons på den globale appel på 4,4 milliarder, UNICEF gik ud til verdenssamfundet med den 25. marts.

UNICEF Danmarks generalsekretær, Karen Hækkerup siger: ”De her børn lever i forvejen et liv på flugt fra deres hjem – og de forsøger det bedste de kan, sammen med deres forældre eller bedsteforældre, at stable et liv på benene, hvor de kan gå i skole, få en uddannelse og skabe et godt liv. Det hjalp Novo Nordisk Fonden i forvejen med i lejrene i Jordan, og nu skruer de så op for hjælpen – det er da fantastisk”.

Hjælp til udsatte familier i flygtningelejre

Indsatsen fra Novo Nordisk Fonden skal blandt andet sikre tilstrækkelige mængder rent vand til familier i flygtningelejrene og uddeling af sæbe, desinficeringsmidler, vandrensningstabletter og rengøringsmidler. Herudover har UNICEF iværksat en kæmpe oplysningskampagne, der blandt andet anvender de eksisterende kommunikationskanaler, som er blevet etableret direkte ud til børnene og deres familier både i lejrene og til andre sårbare familier rundt i landet i forbindelse med oprettelsen af alternativ skoleundervisning, da man lukkede landets Makanicentre midt i marts måned. Alene i flygtningelejrene regner man med at nå 200.000 mennesker med information og vejledning om, hvordan de selv kan være med til at reducere spredningen af virus.

”Når man taler om samfundssind, så er det her for mig et lysende eksempel. At Novo Nordisk Fonden så hurtigt og så målrettet har besluttet sig for at hjælpe dem, der har allermest brug for det, det er vi i UNICEF ikke alene glade for, vi er også stolte”, slutter Karen Hækkerup.

Støtten er helt essentiel for UNICEFs arbejde i Jordan, som aktuelt står med et akut behov på 120 millioner kroner for at kunne beskytte børn og unge i landet mod COVID-19.

Hjælp os med at beskytte børn mod corona-virus

Støt nu