COVID19

Hjem » Udsyn, tillid og hurtig respons….

Udsyn, tillid og hurtig respons….

– det er helt afgørende, når det gælder om at række ud til de allermest sårbare børn under COVID19-pandemien. Børn der hverken kan vaske hænder i rent vand og sæbe, holde den anbefalede afstand eller blive hjemme. Simpelthen fordi det ikke er en mulighed der, hvor de vokser op.

Augustinus Fonden blev opmærksom på behovet for massiv og hurtig respons, da UNICEF for nylig rakte ud til verdenssamfundet med en helt ekstraordinær appel – den hidtil største nogensinde, nemlig 4,4 milliarder dollars til at forhindre COVID19 i at ramme verdens i forvejen allermest udsatte børn og deres familier. En appel der indtil videre har udløst et tocifret millionbeløb fra danske fonde, herunder fem millioner kroner fra Augustinus Fonden til akut indsats for at hindre smittespredning af coronavirus, blandt andet ved at sætte massivt ind for at sikre beskyttelsesudstyr, rent vand og sæbe, oplyse om smittehindring og opretholde alternativ undervisning for de børn, hvis skoler er lukket ned på ubestemt tid og som ikke selv har midler til at etablere fjernundervisning.

Direktør for Augustinus Fonden, Frank Rechendorff Møller udtaler:  ”Corona-pandemien kommer til at påvirke børns liv og vilkår globalt set. Det gælder både her i Danmark og i andre dele af verden, hvor de i forvejen mest sårbare børn har brug for en akut hjælp. UNICEF er med deres FN-mandat og udbredte tilstedeværelse i stand til at sætte ind der, hvor behovet er størst, og derfor vil vi som fond gerne reagere hurtigt, så indsatserne kan komme i gang snarest muligt.”

Og netop tillid er ifølge UNICEF Danmarks generalsekretær, Karen Hækkerup helt afgørende, når man som fond beslutter at reagere så hurtigt, som der er behov for i den her situation, hvor der ikke er tid til dybe analyser og lange bestyrelsesgodkendelser. Karen Hækkerup understreger, at UNICEF allerede er til stede i 190 lande og dermed har kapaciteten til at koordinere og implementere omgående og i tæt samarbejde med regeringer, de lokale myndigheder, civilsamfundsorganisationer og lokale ngo-partnerorganisationer. ”… Og derfor kan vi aktivere en så flot donation med det samme, så pengene komme ud og arbejder, der hvor der er allerstørst behov”, siger Karen Hækkerup.

 

Sådan arbejder UNICEF for at beskytte verdens børn i COVID19 -pandemien

UNICEF har en klar strategi i kampen mod Corona. For det første gælder det om at reducere COVID-19 smitte og dødelighed. Flere end tre milliarder mennesker har fx ikke adgang til det bedste værktøj i kampen mod smittespredningen, nemlig rent vand til at vaske hænder i. UNICEF er en af verdens førende eksperter i at sikre rent vand og faciliteter, så børn og deres familier har et sted at vaske hænder. UNICEF leder dette arbejde i mange af verdens flygtningelejre, i fattige lokalsamfund og på skoler. Og med donationen fra Augustinus Fonden kan denne indsats nu intensiveres yderligere.

Derudover sætter UNICEF ind for at sikre fortsat til sundheds-, uddannelses- og sociale tilbud i nedlukningsperioden. UNICEF har allerede igangsat flere initiativer, hvor skoleundervisning foretages digitalt, som vi har set det i Danmark de sidste tre uger. I områder uden adgang til netværk eller digitale hjælpemidler, har UNICEF ved tidligere katastrofeindsatser gjort brug af blandt andet radio-undervisning med stor succes. Også i dette vigtige arbejde vil midlerne fra Augustinus Fonden kunne gøre stor forskel.

Læs mere om, hvordan UNICEF arbejder for at hjælpe verdens børn under corona-pandemien – og hvordan du kan hjælpe.

COVID19 i Etiopien: Her ses en lokal UNICEF-medarbejder laste kasser med medicin og beskyttelsesudstyr til medicinske isolationscentre for COVID19 patienter i Addis Ababa og andre regioner. Herudover leverer UNICEF hundrede tusindvis af stykker sæbe for at sikre god hygiejne og mindske smittespredning i landet.
Covid19 Libanon: En sygeplejerske tager temperaturen på en lille pige på et sundhedscenter i Beirut. Siden 21. februar da det første COVID19 tilfælde blev bekræftet i landet har UNICEF leveret medicinske udstyr, termometre og beskyttelse til 194 sundhedscentre i Libanon.

Hjælp os med at beskytte børn mod corona-virus

Støt nu