UNICEF slår rekord: bedste
årsresultat nogensinde

Hjem » UNICEF slår rekord – bedste årsresultat nogensinde

Når UNICEFs generalsekretær, Karen Hækkerup, i dag fremlægger årsberetning på årsmødet, er det med et rekordresultat i kufferten – 174,5 millioner.

Mens vi arbejder på højtryk for at vinde kampen over Corona-virussen, er der på UNICEFs årsmøde i dag er der gode nyheder. For den danske afdeling af FN´s børneorganisation kan præsentere et rekordstort resultat. ”Jeg glæder mig først og fremmest over, at vi har indsamlet et rekordstort beløb der skal hjælpe alle verdens børn – det kommer til at gøre en kæmpe forskel. Især nu, når vi skal løse en kæmpeopgave – at hjælpe verdens børn sikkert gennem den nuværende sundhedskrise,” siger generalsekretær Karen Hækkerup.

Det betyder kort sagt, at vi kan sørge for, at verdens børn vågner op til en bedre verden – noget der i disse tider er svært at forestille sig. Men vi kæmper videre, hver dag. For vi kan nu gøre en endnu større forskel – det er jeg både meget stolt over, og virkelig glad for.
Karen Hækkerup, Generalsekretær i UNICEF Danmark

Det flotte resultat er skabt på et fundament af de godt 80.000 danskere, der hvert år støtter UNICEF med et fast beløb – verdensforældrene – og med en øget indtjening fra både virksomheder og fonde.

”Vi har set en kæmpe stigning i vores indtægter fra både virksomheder og fonde. En stigning vi ser som et udtryk for det samfundssind, der bliver talt om i de her krisetider. For det er ikke kun vores fantastiske støtter i den danske befolkning, der udviser samfundssind, det er i høj grad også de virksomheder og fonde, der gør en enorm forskel for verdens børn,” siger Karen Hækkerup.

Netop blandingen af helt almindelige danskeres hjælp, der tilsammen udgør et solidt fundament, og UNICEFs partneres store bidrag, gør ifølge Karen Hækkerup, at UNICEF kan yde den helt nære hjælp, til de børn der har brug for den, og samtidig arbejde med at ændre strukturer i samfundet.

”Det betyder kort sagt, at vi kan sørge for, at verdens børn vågner op til en bedre verden – noget der i disse tider er svært at forestille sig. Men vi kæmper videre, hver dag. For vi kan nu gøre en endnu større forskel – det er jeg både meget stolt over, og virkelig glad for,” siger Karen Hækkerup.

Se UNICEF’s årsberetning for 2019.

Gør en livsforandrende forskel for MANGE børn

Bliv fast støtte