FNs generalsekretær Antonio Guterres og udviklingsminister Rasmus Prehn på besøg på UNICEFs Verdenslager i København

FNs generalsekretær
og Udviklingsministeren
besøgte UNICEFs Verdenslager

Lageret, der rummer godt 36.000 paller, fik i dag besøg af FNs generalsekretær den portugisiske António Guterres, der sammen med udviklingsminister Rasmus Prehn og fire elever fra 8. klasse på Langelinieskolen besøgte UNICEFs hovedåre, når det kommer til at sende livreddende nød- og katastrofehjælp ud i verden.

Kladdehæfter og blyanter bliver pakket omhyggeligt i store metalkasser sammen med resten af de skolematerialer, der skal til for at kunne undervise 40 elever under et træ, på en åben mark eller midt i en krigszone.

Generalsekretæren pakkede skoleudstyr til børn i Yemen

Hvert år sender UNICEF forsyninger ud til verdens brændpunkter fra Verdenslageret i Københavns Nordhavn. Lige nu pakkes der skolekasser ’School in a box’, som er på vej til Yemen, hvor mere end 22 millioner mennesker er afhængige af hjælp på grund af den blodige konflikt, som brød ud i 2015.

António Guterres nåede at give en hånd med ved pakkebåndet, så når undervisningsmaterialerne når frem til Yemen, vil der være kladdehæfter, som FN’s generalsekretær har pakket i kasserne.

Danske elever var med på Verdenslageret

Nogle af kasserne har Adam Brandt Jakobsen, Gustav Kørup Abildgaard, Bjørk Zacho Bjerrum og Vigga Wernberg Sørensen fra 8. klasse på UNICEF Rettighedsskolen Langelinieskolen også været med til at pakke.

”Jeg fik ikke rigtig stillet ham et spørgsmål, for det gik ret hurtigt. Men han gav hånd,” sagde Vigga Wernberg Sørensen, der var med på Verdenslageret, helt ekstraordinært inviteret af UNICEF for at give generalsekretæren og den danske udviklingsminister Rasmus Prehn mulighed for at tale med de danske børn om Børnekonventionen, og hvordan de oplever, at arbejdet med børns rettigheder gør en forskel i deres hverdag på Langelinieskolen.

”Synes I ikke, det er flot, at vi fra København har mulighed for at sende hjælp ud til nogle af de børn i verden, som har mest brug for det,” sagde Rasmus Prehn til eleverne, da han tog sig tid til at tale med dem efter, at António Guterres havde forladt bygningen.

Eleverne lærer om rettigheder

Det var de fire elever enige i. ”Noget af det, vi har lært, når vi taler om rettigheder og har rettighedsuge, er om børn ude i verden, som er på flugt. Så vi får en viden og nogle muligheder, som man ikke altid får på andre skoler,” sagde Bjørk Zacho Bjerrum.

Verdens største humanitære lager

I det otte-etagers store Verdenslager er der plads til 36.000 paller med over 850 forskellige UNICEF-nødhjælpsprodukter. Alt er nøje organiseret, og lageret er udstyret med den nyeste teknologi. Udover det store Verdenslager har UNICEF tre regionale lagre i Dubai, Panama og Shanghai for at reducere transporttid og transportomkostninger. Det gør, at det er muligt at pakke og sende katastrofehjælp til et hvilket som helst sted i verden indenfor 48 timer.

FNs generalsekretær António Guterres og Udviklingsminister Rasmus Prehn på UNICEFs Verdenslager

FNs generalsekretær nåede et smut forbi pakkebåndene under sit besøg på UNICEFs Verdenslager i København. På billedet er han ledsaget af udviklingsminister Rasmus Prehn, UNOPS Under-Secretary-General Grete Faremo og direktør for UNICEF Supply Division Eva Kadilli.
Foto: UNICEF Denmark/Tómas Gestsson

Udviklingsminister Rasmus Prehn taler med elever fra Langelinieskolen

Ved pakkebåndet mødte de prominente gæster Adam Brandt Jakobsen, Gustav Kørup Abildgaard, Vigga Wernberg Sørensen og Bjørk Zacho Bjerrum fra 8. klasse på Langelinieskolen, som er en af UNICEFs 48 Rettighedsskoler. Og udvikingsminister Rasmus Prehn tog sig tid til at få en god snak med dem om at være elev på en Rettighedsskole.
Foto: UNICEF Denmark/Tómas Gestsson

Hjælp UNICEF med at arbejde for børns rettigheder

Støt nu