3-årige Sahira henter rent vand fra en UNICEF-vandtank

Angreb på
Vandforsyningen i Idlib

Børnenes liv er truet

Skrevet 1. august 2019 af Annika Lindgreen

I de seneste uger har UNICEF registreret en række angreb på infrastrukturen, der forsyner civile med rent vand i Idlib-regionen i det nordvestlige Syrien.

Otte store vandanlæg er blevet angrebet, og det har påvirket drikkevandsforsyningen til ca. 250.000 mennesker.

”Den slags angreb dræber, og det kan gå rigtig hurtigt, når sommervarmen når nye højder i området,” siger Line Grove Hermansen fra UNICEF Danmark. Hun tilføjer, at de gentagne angreb næppe er tilfældige, og at de er i strid med den humanitære folkeret.

Børnene må drikke beskidt vand

Når vandforsyningen bliver ødelagt, tvinger det befolkningen til at drikke af usikre og potentielt forurenede kilder. Det kan koste især små børn livet i en region, hvor behandling og lægehjælp er begrænset. Samtidig koster det enorme ressourcer at forsøge at transportere vand med tankbiler ind til de berørte områder.
”De penge kunne vi have brugt på rigtig mange andre vigtige opgaver i et område, hvor nøden og behovet for hjælp er enormt,” siger Line Grove Hermansen.

Krigen i Syrien er ikke slut

Forsøg på at afskære mennesker fra livsnødvendige og helt basale ressourcer har længe været en yndet strategi i Syrien, hvor belejringer af byer i flere tilfælde har strakt sig over lange perioder. Men i modsætning til tidligere, synes verden at have mistet interessen for rædslerne i Syrien, påpeger Line Grove Hermansen.

”Vi ser børn blive dræbt hver eneste dag. Samtidig er det blevet stadigt vanskeligere at flygte ud af området. Folk burde være voldsomt optagede af det her. Men det er som om, de fleste tror, at krigen i Syrien er ovre,” siger Line Grove Hermansen.

Giv Syriens børn en fremtid

Støt nu