Besøg UNICEF på folkemøde og mød Simi Jan, Mogens Lykketoft, Sebastian Dorset, Mads Steffesen og mange mange flere

Mød UNICEF på Folkemødet

Hjem » Mød UNICEF på Folkemødet

Skrevet 12. juni 2019 af UNICEF Danmark

Når Folkemødet afholdes i Allinge på Bornholm, vil det i år være med Verdensmålene i fokus. UNICEF Danmark er med, når tusinder af mennesker mødes i Allinge for at debattere FN’s Verdensmål, udfordringer og gevinster ved at opnå disse.

Sammen med andre FN-organisationer holder vi til i A2 FN Byens telt på Danchells Anlæg, hvor vi har arrangeret oplæg og debatter om børn i Verdensmålene. UNICEF Danmark er også at finde til en lang række andre arrangementer hos bl.a. Europa-Kommissionen, Turismeministeriet og Højskolernes Folkekøkken.

Vi inviterer alle Verdensmåls-interesserede til at besøge disse arrangementer, og blive klogere på børns rettigheder, og udfordringer ved at sikre disse i en global og til tider ikke-børnevenlig verden.

Mød os her:

Torsdag

Med Simi Jan på job i verdens brændpunkter

Få et indblik i livet som korrespondent i orkanens øje – hør historierne bag om historierne på TV

Kl. 18:00-19:00
A2 FN Byen

Fredag

Hvordan lever turismebranchen op til FN’s Verdensmål?

Hør eksperter og turismeaktører diskutere, hvordan turismebranchen kan arbejde med verdensmålene m. Ole Andersen, CEO, Danhostel, Steen M. Andersen, Adm. Direktør, Unicef, Mikkel Aarø, Adm. Direktør, Wonderful Copenhagen, Lars Sandahl, COO og Vice President, SAS, Mikal Holt, Miljøchef, Horesta.

Kl. 09:00-10:00
E10 Turismeministeriet

Hvordan sikres kvalitetsuddannelse til verdens børn og unge?

Hvordan realiseres Verdensmål 4, når 61 mio. børn og unge ikke går i grundskole? m. Jørgen Balle, Founder, SAXO.com, Lisbeth Trinskjær, Forstander på Ubberup Højskole og formand, Folkehøjskolernes Forening i Danmark, Helge Sander, Journalist og tidligere Videnskabsminister, Venstre, Mette Dyhr, Corporate Director, UNICEF Danmark, Marie Gad, Fagleder, Strategi- og Organisationsudvikling, DI.

Kl. 12:00-13:00
A5 Højskolernes Folkekøkken

Strangers in the Night – Når FN og fonde byder op til dans

FN har haft en svær dans med de filantropiske fonde, men hvad er der at vinde, hvis dansen lykkedes? m. Anders Holm, Direktør, Uddeling og Administration, Hempel Fonden, Mogens Lykketoft, Fhv. formand for Folketinget, fhv. minister, Socialdemokratiet, Susanne Dahl, Director of Business, Development and Partnerships, UNICEF Danmark, Kasper Ottosson Kanstrup, Head of Programme, Communities of Learning Through Play, LEGO Foundation.

Kl. 14:00-15:00
A2 FN Byen

Innovation i FN

Kan FN’s innovative idéer løse verdens problemer? … Hvad siger dagens panel? m. Anne Poulsen, Direktør, FN’s World Food Programmes Nordiske Kontor, Caroline Rusten, Direktør, UN Womens Nordiske Kontor, Line Grove Hermansen, Kommunikationsdirektør, UNICEF Danmark, Pernille Fenger, Chef, FN’s Befolkningsfonds Nordiske kontor (UNFPA).

Kl. 17:15-18:00
A2 FN byen

Hvor mange penge må vi tjene på verdens fattige?

Må private aktører tjene kassen på verdens fattigste, og kan investorerne overtage ulandsbistanden? m. Steen M. Andersen, Adm. Direktør, Unicef, Torben Huss, Administrerende direktør, Investeringsfonden for udviklingslande, Peter Damgaard Jensen, CEO, PKA, Mads Brügger, Programchef, Radio24Syv, Helle Munk Ravnborg, Seniorforsker, DIIS.

Kl. 17:30-18:30
G23 Tænketanken Cevea

Uddannelse til en generation af børn på flugt

Perspektiver fra, om og med syriske unge: Hvilket liv venter, hvis man vokser op uden uddannelse? m. Hanna Line Jacobsen, Programchef for det sociale og humanitære område, Novo Nordisk Fonden, Ali Bako, Efterskole-elev og syrisk flygtning, Line Grove Hermansen, Kommunikationsdirektør, UNICEF Danmark, Simi Jan, Journalist og tv-korrespondent, TV2-Nyhederne.

Kl. 18:00-19:00
C29 LIFEs mobile læringslaboratorium

Mød UNICEF på folkemødet

Lørdag

Bistandscafé

Oplev på egen krop hverdagen i en flygtningelejr i Libanon m. Line Grove Hermansen, Kommunikationsdirektør, UNICEF Danmark, Stina Soewarta, Repræsentationschef, Europa-Kommissionens Repræsentation i Danmark, Anders Ladekarl, Generalsekretær, Dansk Røde Kors.

Kl. 09:00-10:00
C20 Europa-Kommissionen

VL – Sådan bliver Verdensmålene et konkurrenceparameter

Mød danske topledere, der går forrest med at implementere Verdensmål i praksis i virksomhederne m. Ida Bratting Kongsted, Adm. direktør, VL – Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, Thomas Woldbye, CEO, Københavns Lufthavne A/S, Steen Andersen, Generalsekretær, UNICEF, Jens Wittrup Willumsen, Bestyrelsesformand, VL – Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, Signe Lopdrup, CEO, Roskilde Festival, Carsten Topholt, Senior Manager, McKinsey & Company.

Kl. 09:00-10:00
N8 Grønbechs Hotel: Restaurant Vilhelm

Finale i samskabelsesarenaen

Beslutningstagerne giver feedback på de løsninger vi har udarbejdet i løbet af Folkemødet m. Mireille Lacroix, PLO, Steen Andersen, UNICEF, Jette Jul Bruun, Trygfonden, Sophie Hæstorp Andersen, Region Hovedstaden, Otto Ohrt, Aarhus Kommune, Dorthe Boe Danbjørg, Dansk Sygeplejeråd, Pernille Beckmann, Greve Kommune, Venstre, Anne-Mette Scheibel, Resonans, Nanna Hebsgaard, Resonans, Trine Demant, Resonans, Bjarne Bruun Jensen, Steno Diabetes Center Copenhagen, Helle Øbo, AskovFonden.

Kl. 10:30-12:00
A9 Samskabelsesarenaen

Børneægteskaber – hvorfor er de så vigtige for Verdensmålene?

Hvert år bliver 12 millioner piger børnebrude. Vi når ikke Verdensmålene uden at stoppe det! m. Jacqueline Bryld, Sex & Samfund, Michael Schøt, Red Barnet ambassadør, Johanne Schmidt-Nielsen, Red Barnet, Steen Andersen, UNICEF Danmark, Anders Holm, Hempel Fonden samt Happening af Rønne Theater.

Kl. 12:15-13:00
A40 Verdensmålenes Telt

SDG dilemmaer med Mads Steffensen

Hør Mads Steffensen og andre venner af UNICEF diskutere Verdensmåls-dilemmaer m. Mads Steffensen, TV- og Radiovært, UNICEF Præsidiemedlem, Anne Glad, Livsstilsekspert, UNICEF Præsidiemedlem, Sebastian Dorset, Stand-up komiker, UNICEF ambassadør, Oskar Sommer, Studerende og Næstformand, Danske Skoleelever, Line Grove Hermansen, Kommunikationsdirektør, UNICEF Danmark.

Kl. 14:00-15:00
A2 FN Byen

Folkemødet 2019

Støt UNICEFs arbejde for alle verdens børn

støt nu