UNICEF Danmarks generalsekretær Steen M. Andersen byder velkommen til VL-Døgnet i FN-byen

Det vigtigste af alle valg!

- Og det største af alle arrangementer!

Hjem » Det vigtigste af alle valg!

Skrevet 6. juni 2019 af UNICEF Danmark

”I går stod vi overfor et vigtigt valg. Folketingsvalget. I dag står vi overfor et mindst lige så vigtigt valg. Valget om vores klodes fremtid.”  Sådan lød det, da UNICEF Danmarks generalsekretær Steen M. Andersen for få minutter siden bød 600 erhvervsledere velkommen til VL- Døgnet i FN-byen. Det største arrangement, man nogensinde har været vært for i huset, kunne han afsløre. Og hvad han også kunne afsløre, var en helt dugfrisk undersøgelse, som UNICEF og YouGov har foretaget blandt 1.000 danskere. En undersøgelse om danskernes syn på erhvervslivets ansvar i samfundet og i Verdensmålene. Og resultaterne taler sit eget tydelige sprog, kunne Steen Andersen fortælle i sin åbningstale.

Tre ud af fire danskere mener, at Verdensmålene skal nås med hjælp fra virksomhederne

79 procent af danskerne finder det vigtigt, at virksomhederne tager et samfundsansvar. Og 70 procent svarer, at det helt konkret spiller ind i deres valg af produkter eller serviceydelser. Vigtigt at huske på, når man sidder i CEO-stolen og skal fremtidssikre sin forretning. En ekstra positiv overraskelse i undersøgelsen er, at forbrugerne i dén grad har taget Verdensmålene til sig – i endnu højere grad end ventet.  Steen M.  Andersen siger: ”Hele 75 procent af danskerne mener, at virksomhederne har et ansvar for at arbejde med FN’s Verdensmål, 50 procent endda i høj eller meget høj grad.

Steen M. Andersen har tidligere på foråret udtalt følgende til VL Nyt: ”FN’s Verdensmål er et brandvarmt emne i erhvervslivet og blandt danskerne”. Men at man er helt oppe på 75 procent af danskerne, der fortæller, at det her er vigtigt for dem, det kommer alligevel bag på ham. Han understreger, at tallene blot bekræfter vigtigheden af, at erhvervslivet prioriterer Verdensmålene og ser det som en kæmpe mulighed. Hvad mange heldigvis også gør, tilføjer han og glæder sig til en lang dag, hvor der bliver rig mulighed for at diskutere, evaluere og inspirere hinanden til at tage konkret fat i verdensmålene.

…….Og en dag, hvor UNICEF  vil minde virksomhederne om, at partnerskaber er vejen frem, når de ambitiøse mål for vores verden og dens børn skal nås.

Støt UNICEFs arbejde for alle verdens børn

støt nu