FN Byen i SDG farver

Verdensmålene LIVE! - med UNICEF som medvært

Hjem » Verdensmålene LIVE! – med UNICEF som medvært

Skrevet 27. maj 2019 af Annika Lindgreen

Den 6. juni går det løs. 600 topledere indtager FN-Byen, hvor den stjerneformede bygning fyldes med en stjerneparade af talere fra ind- og udland, der kickstarter dialogen med toppen det danske erhvervsliv omkring FN’s Verdensmål.  UNICEF er medværter og vil dagen igennem tale børnenes sag, når det gælder ”Verdens mest ambitiøse plan” – de 17 SDG’er.  

I 50 år har VL afholdt det prestigefyldte VL Døgn, der samler toppen af dansk erhvervsliv til erfaringsudveksling og diskussion af de vigtigste tendenser inden for dansk erhvervsliv og virksomhedsledelse. Når værtspilen i år peger på UNICEF, er det fordi, FN’s Verdensmål for alvor er trængt ind på direktionsgangene og blevet et konkurrencemeter for virksomhederne.

600 erhvervsledere diskuterer FN’s Verdensmål

VL har i hele 2019 valgt årstemaet ”Verdensmålsbevægelsen for virksomhedsledere”, som kulminerer i FN Byen, hvor topledere, EU-kommissærer, iværksættere, unge talenter m.fl. diskuterer, hvordan de kan bidrage til en mere bæredygtig verden med de 17 Verdensmål som løftestang. Verdensmålene favner alt fra klima, bekæmpelse af sult og fattigdom til fokus på kvalitetsuddannelse, og derfor ønsker UNICEF at sætte spot på, at stort set alle virksomheder – små som store – kan finde et forretningspotentiale i målene, samtidig med at de tager et socialt ansvar og hjælper verdens børn.

UNICEF samarbejder allerede med en række virksomheder, bl.a. LEGO Koncernen, DSB og Pressalit, som vil være at finde på talerstolen på VL Døgnet. Virksomheder, som er i fuld gang med at nå Verdensmålene til gavn for udsatte børn. UNICEF håber, at mange flere virksomheder vil få øjnene op for, at CSR og forretningsudvikling kan gå hånd i hånd, og at et samarbejde med UNICEF kan være givende både på bundlinjen, for medarbejderne i virksomheden og for børnene.

UNICEF i VL-værtstrøjen

I løbet af VL Døgnet vil VL-medlemmerne bl.a. få mulighed for at besøge UNICEFs verdenslager, og der vil være film og masser af information om UNICEFs arbejde og virksomhedspartnerskaber. Og så vil FN’s Verdensmål blive diskuteret på kryds og tværs, så virksomhedslederne får ideer og inspiration til, hvordan verdensmålene kan være en konkurrencefordel og en mere forankret del af forretningsstrategien.

Støt UNICEFs arbejde for alle verdens børn

støt nu