Humanitær appel for 2019:
Børn i humanitære krisermangler adgang til nødhjælp

Udgivet d. 29/1/2019

UNICEFs appel til verdenssamfundet

Millioner af børn, der lever i lande ramt af konflikter og katastrofer, mangler adgang til basal beskyttelse og nødhjælp. Det sætter deres sikkerhed, trivsel og fremtid i fare. UNICEF appellerer i dag verdenssamfundet om 3,9 mia. dollars til arbejdet for børns sikkerhed i humanitære kriser.

UNICEF-rapporten “Humanitarian Action for Children” (2019) beskriver UNICEFs appel og bestræbelser på at give 41 millioner børn adgang til rent vand, ernæring, uddannelse, sundhed og beskyttelse i 59 lande verden over.

UNICEF vurderer, at mere end 34 millioner børn, der lever i konflikt- og katastrofeområder, ikke har adgang til basal nødhjælp, herunder 6,6 millioner børn i Yemen, 5,5 millioner børn i Syrien og 4 millioner børn i Den Demokratiske Republik Congo (DRC).

en elev står i det der engang var hans klasseværelse.

En elev står i ruinerne af det, der plejede at være hans klasselokale i Saada, Yemen. Elever fra skolen modtager i dag undervisning i en UNICEF-støttet teltskole i nærheden. ©UNICEF/2017/Clarke

Børnene lider, når de voksne slås

“Millioner af børn i konflikt- og katastroferamte områder lever i dag med vold, nød og traumer,” fortæller UNICEFs administrerende direktør Henrietta H. Fore. “Effekten af ​​vores arbejde for at beskytte verdens børn kan ikke overvurderes. Når børn i humanitære kriser ikke har et sikkert sted at lege, når de ikke kan blive genforenet med deres familier, og når de ikke modtager psykosocial hjælp, så vil deres usynlige ar aldrig hele.”

Børn, der er udsat for vold eller konflikt over en længere periode, især i en ung alder, risikerer at leve i en konstant tilstand af giftig stress – en tilstand som, uden den rette støtte kan føre til livslange konsekvenser for deres kognitive, sociale og følelsesmæssige udvikling. Nogle børn påvirket af krig, fortrængning og andre traumatiske begivenheder – som seksuel og kønsbaseret vold – kræver specialiseret pleje for at komme sig.

Download

Læs rapporten "Humanitarian Action for Children" 2019

Download
En kvinde bærer sit barn igennem ruiner i Mosul i Irak
Når børn i humanitære kriser ikke har et sikkert sted at lege, når de ikke kan blive genforenet med deres familier, og når de ikke modtager psykosocial hjælp, så vil deres usynlige ar aldrig hele.

Henrietta H. Fore, Administrerende direktør for UNICEF

Konflikter truer børns sikkerhed

De fem største individuelle appeller vedrører syriske flygtninge og nærområderne i Egypten, Jordan, Libanon, Irak og Tyrkiet (904 mio. USD); Yemen (542,3 mio. US $) Den Demokratiske Republik Congo (US $ 326,1 mio.); Syrien (US $ 319,8 mio.) og Sydsudan (USD 179,2 mio.)

Den basale nødhjælp til børn omfatter alle bestræbelser på at forebygge og reagere på misbrug, forsømmelse, udnyttelse, traumer og vold. UNICEF arbejder også for at sikre, at beskyttelse af børn er centralt for alle andre områder af organisationens humanitære indsatser, herunder vand, sanitet og hygiejne, uddannelse og andre arbejdsområder ved at identificere og reagere på potentielle farer for børns sikkerhed og trivsel.

Hjælp børn: UNICEF kæmper for alle verdens børn med nødhjælp og humanitært arbejde når der er jordskælv og katastrofer
0

børn, der lever i konflikt- og katastrofeområder, har ikke adgang til basal nødhjælp.

Støt unicefs katastrofeberedskab

Sammen kan vi beskytte verdens børn

I 2019 markeres 30-årsdagen for Børnekonventionen og 70-årsdagen for Genève-konventionerne, men i dag er flere lande involveret i intern eller international konflikt end på nogen anden tid i de sidste tre årtier, hvilket truer sikkerheden og velbefindende af millioner af børn.

Finansieringsbegrænsninger samt andre udfordringer, herunder krigsførende parters voksende tilsidesættelse af international humanitære konventioner og benægtelse af humanitær adgang, betyder at nødhjælpsorganisationers mulighed for at beskytte børn i disse områder er stærkt begrænset. Verdenssamfundet har brug for at stå sammen, hvis vi skal beskytte verdens børn:

“At give disse børn den støtte, de har brug for, er kritisk, men uden væsentlig og vedvarende international handling vil mange fortsætte med at falde gennem revnerne,” siger Manuel Fontaine, UNICEFs direktør for nødprogrammer. “Det internationale samfund bør forpligte sig til at støtte beskyttelsen af ​​børn i nødsituationer.”

Resultater og mål for UNICEFs katastrofeberedskab:

7 årige Wedyan får sin mæslinge vaccine i Tabqa by i Raqqa

I de første 10 måneder af 2018 vaccinerede UNICEF 4,7 millioner børn mod mæslinger. Målet for 2019 er at vaccinere 10,3 millioner børn mod sygdommen. På billedet er det Wedyan på 7 år, der får en vaccination mod mæslinger i Raqqa, Syrien. ©UNICEF/2018/Souleiman

Jordnødder er en vigtig del af behandlingen af underernæring

I de første 10 måneder af 2018 behandlede UNICEF 2,6 millioner børn for alvorlig akut underernæring og sikrede 35,2 millioner mennesker adgang til rent vand. I 2019 vil UNICEF sikre rent vand til 43 millioner mennesker, og behandle 4,2 millioner børn mod underernæring. ©UNICEF/2018/Asselin

Elever arbejder med et regnestykke i deres undervisning i skolen Kamajiba, der ligger i Tshikapa, Kasai-Occidental provinsen i den Demokratiske Republik Congo

I de første 10 måneder af 2018 modtog 3,1 millioner børn og omsorgspersoner psykosocial støtte, og 5,9 millioner børn fik adgang til uddannelse. I 2019 er målet at give 4 millioner adgang til psykosocial støtte og at få op til 10,1 millioner børn i grundskole. ©UNICEF/2018/Tremeau

Hjælp børn - hver dag!

Støt fast