Børn i Jordan lærer gennem leg
med UNICEF og LEGO Fonden

Hjem » Børn i Jordan lærer gennem leg med UNICEF og LEGO Fonden

Leg og læring med LEGO klodser

AMMAN, 10. januar 2019: Mere end 145.000 børn i Jordan lærer gennem leg takket være et partnerskab mellem LEGO Fonden og UNICEF. Tusindvis af kasser med ®LEGO legematerialer er blevet distribueret i skoler, børnehaver og Makani-centre (en slags fritidsklubber) over hele landet.

Støtten fra LEGO Fonden til UNICEF giver børn en tiltrængt psykosocial støtte, og kommer både syriske flygtningebørn og børn fra udsatte områder til gavn.

“Vi er i UNICEF meget begejstrede for at samarbejde med LEGO Fonden. Aktiviteterne er med til at fremme indlæring og yde psykosocial støtte til udsatte børn i deres klasseværelser og lokalsamfund i hele Jordan,” siger Robert Jenkins, chef for UNICEF Jordan.

“Leg er altafgørende for alle børns sunde udvikling og for at fremme de færdigheder, der er nødvendige for at navigere i en kompleks og usikker verden. Vi ved, at leg er et vigtigt redskab til at håndtere traumer og opbygge en robusthed, og det, at børn deltager i legeaktiviteter med engagerede omsorgspersoner, vil i sidste ende bidrage til at give sårbare børn bedre fremtidsmuligheder” siger Sarah Bouchie, Head of Learning through Play in Early Childhood, LEGO Fonden.

Ud over donationen af LEGO klodser uddannes over 1.000 undervisere i legebaserede metoder, der hjælper børn med at udvikle et bredt sæt af færdigheder. De uddannede undervisere er ansatte i Jordans undervisningsministerium samt facilitatorer og lærere i jordanske skoler, skoler i flygtningelejre, børnehaveklasser og Makani-centre.

Læring gennem leg hjælper børn med at udvikle fem essentielle færdigheder – fysiske, kreative, kognitive, sociale og følelsesmæssige – som kan forbedre kvaliteten af deres læring, hjælpe dem med at komme sig over traumer forårsaget af konflikt og andre traumatiske oplevelser og opbygge deres modstandskraft.

Om UNICEFs og LEGO Fondens partnerskab

Siden 2015 har LEGO Fonden og UNICEF samarbejdet om indsatser for at forbedre børns liv gennem fremme af tidlig kvalitetslæring gennem leg. For mere information om partnerskabet, læs med her.

Tusindvis af kasser med ®LEGO legematerialer er blevet distribueret i skoler, børnehaver og Makani-centre (en slags fritidsklubber) i Jordan.

“Jeg føler mig meget glad, for min drøm gik i opfyldelse, da jeg så LEGO klodserne foran mig. Vi kan bygge et hus, et fly, en maskine og mange andre ting med klodserne," fortæller 9-årige Yousef.

Jeg havde det så sjovt i dag. Jeg kunne godt lide processen med at bygge noget. Jeg byggede en robot, som kan genopbygge huse, der er ødelagte. Syrien har brug for min robot.
Abdullah, 9 år.