Billeder fra
året der gik 2018

Hjem » Billeder fra året der gik – 2018

Tak for hjælpen i 2018!

Som året går på hæld, kigger vi i UNICEF Danmark tilbage på et år fyldt med livreddende hjælp til børn i nød i hele verden. Et år, der ikke kunne have ladet sig gøre uden alle jer, der har støttet vores indsamlinger til børnene. Og ikke mindst alle jer, der som Verdensforældre støtter vores arbejde så trofast. I er med til at give børn i nød en sikker fremtid.

Alle børn har ret til en tryg barndom, en uddannelse og til lægehjælp, ernæring og rent vand. Så TAK fordi I har fuldt med i vores arbejde på vores sociale medier, på unicef.dk eller ved at modtage vores nyhedsbreve. Børnene må ikke blive glemt, og det er I med til at sørge for.

Tusind, tusind tak fordi I har været med os i 2018!

Billeder fra året der gik - 2018
Billeder fra året der gik - 2018
UNICEF/2017/Farran/Hunger/Juba Fredagsslik sult
DSB spillede en stor rolle i den store indsamling fra danskerne.
CEO Jørgen Balle Olesen fra internetboghandlen SAXO.com besøger en formningstime
Nordbyskolen i Nykøbing Falster blev certificeret UNICEF Rettighedsskole
Fotografen Jan Grarup var i år med UNICEF på Folkemødet.
Anne Mette Friis er Børne- og ungechef hos UNICEF Danmark.
Jan Grarup på hans seneste tur til Somalia med UNICEF Danmark.
Billeder fra året der gik - 2018
Billeder fra året der gik - 2018
Et billede fra Somalia af en sund, smilende og glad pige med hele verden for sine fødder.
Kommunikationsdirektør Line Hermansen besøgte i 2018 Sierra Leone
Til Børnetopmødet i 2018 mødtes 200 børn fra UNICEFs Rettighedsskoler
Børne- og ungechef Anne Mette Friis kunne i år byde velkommen til Børnetopmødet.
UNICEF/2018/Sokol/Rohingya/Child/Bangladesh
UNICEF Danmark i 2018 fået ny hjemmeside.
Fra 1990-2018 er dødeligheden for børn under 5 år mere end halveret fra 12,6 millioner i 1990
Børn kunne bygge deres drømme skole i Lego på Børnenes Dag. Her ses Thomas Kirk Kristiansen sammen med UNICEF Danmarks Generalsekretær Steen M. Andersen
Ung pige bygger sin drømme skole i Lego på Børnenes Dag i FN-byen. Foto: Lise Balsby/2018
Årets UNICEF Pris gik til Kirsten Sandberg. Foto: Lise Balsby/2018
TV-værtlandsholdet med pokalen ved UNICEF Cup 2018. Foto: UNICEF Danmark/Benjamin Hesselholdt
2018 bød blandt andet på en tur til Syrien for Bubber, der har hjulpet UNICEF i mere end 25 år. Bubber er rettighedsskoleambassadør og er en fantastisk formidler, når det handler om at tale med børn og fortælle om børns vilkår – uanset om børnene er i Syrien eller i Danmark. På billedet ses han med Abdullah i Aleppo. ©UNICEF Danmark/2018
UNICEF Danmarks kommunikationsdirektør, Line Grove Hermansen, var med Bubber i Syrien. Der blev både tid til selfies med børn, de mødte på vejen, og til at se nærmere på UNICEFs arbejde i felten. ©UNICEF Danmark/2018
I 2018 satte UNICEF Danmark i foråret alt ind på at samle ind til at hjælpe børn i Sydsudan, Somalia, DR Congo, Nigeria og Yemen - fem tørke- og krigshærgede lande, hvor over 3,1 millioner børn sulter. Danskerne bakkede i stor stil op med 4,5 millioner kr. til 'Giv dit fredagsslik'-kampagnen. TAK! ©UNICEF/2017/Farran
DSB spillede en stor rolle i den store indsamling fra danskerne. Virksomheden stillede alle sine medieplatforme på stationer, perroner og i tog til rådighed, hvilket havde stor værdi for UNICEF, da DSB dagligt har kontakt til over en halv million danskere i deres tog og på deres stationer. ©UNICEF Danmark/2018
En gruppe syriske flygtningepiger på et fritidscenter i det nordlige Jordan stimler sammen om UNICEF Danmarks presseansvarlige, Susan Knorrenborg, for at fortælle om deres hverdag. Hovedparten af pigerne drømmer om at blive detektiver eller advokater, ligesom kvinderne i de populære serier, de følger med i på tv. ©UNICEF Danmark/2018
11-årige Rana, der er flygtet fra den syriske storby Homs, bliver sminket af sin veninde i et fritidscenter i det nordlige Jordan. Hun savner sine venner og familiens hus, som hun har hørt ligger i ruiner. Hendes drøm er at blive politikvinde, så hun kan vende tilbage til Syrien og skabe lov og orden. ©UNICEF Danmark/2018
CEO Jørgen Balle Olesen fra internetboghandlen SAXO.com besøger en formningstime på et fritidscenter i Jordan. SAXO.com støtter sammen med sine kunder UNICEFs arbejde med at skaffe kvalitetsuddannelse til verdens mest udsatte børn. ©UNICEF Danmark/2018
Nordbyskolen i Nykøbing Falster blev, blandt andre skoler, certificeret UNICEF Rettighedsskole i 2018. Tillykke! ©UNICEF Danmark/2018
Fotografen Jan Grarup var i år med UNICEF på Folkemødet. Jan Grarup har viet sit liv til at dokumentere de humanitære vilkår i verdens farligste brændpunkter og ikke mindst for de mest udsatte: børnene. Til Folkemødet viste han nogle af sine bedste billeder og fortæller om tankerne og skæbnerne bag. ©UNICEF Danmark/2018
Anne Mette Friis er Børne- og ungechef hos UNICEF Danmark. Til Folkemødet 2018 snakkede hun om børns rettigheder og meningsfuld inddragelse af børn i f.eks. Rettighedsskoler. ©UNICEF Danmark/2018
Jan Grarup på hans seneste tur til Somalia med UNICEF Danmark. Jan var med for at dokumentere den store forandring, landet har gennemgået de sidste 10 år, samt den store hungersnød, der fortsat plager landet. ©UNICEF Danmark/2018
Youtuber Rasmus Brohave og skuespiller Sara Hjort Ditlevsen var også med UNICEF Danmark i Somalia. Rasmus og Sara har vist danskerne de store udfordringer, som særligt børnene i Somalia kæmper med, igennem deres serie ’Hjerter til Afrika’ på Splays YouTube kanal. ©UNICEF Danmark/2018
Sara ses her med en gruppe somaliske piger, der var nysgerrige på at høre, hvad hun lavede i Somalia. ©UNICEF Danmark/2018
Et billede fra Somalia af en sund, smilende og glad pige med hele verden for sine fødder. Præcis som alle børn fortjener at have det! ©UNICEF Danmark/2018
Kommunikationsdirektør Line Hermansen besøgte i 2018 Sierra Leone for at komme tættere på de udfordringer, børnene har her. På billederne her er Line, Fatama og hendes veninder. De er blevet uddannet ’mentorer’ af UNICEF, så de har fået viden om alt det, vi kan synes er banalt: seksualundervisning, god hygiejne og vigtigheden af uddannelse. ©UNICEF Danmark/2018
Til Børnetopmødet i 2018 mødtes 200 børn fra UNICEFs Rettighedsskoler landet over for at lægge planer for, hvordan deres skoler hver især kan bidrage til at indfri FN’s Verdensmål. ©UNICEF Danmark/2018
Børne- og ungechef Anne Mette Friis kunne i år byde velkommen til Børnetopmødet. ©UNICEF Danmark/2018
Vi vil se sunde, glade og raske babyer ligesom lille Laila her verden over! Derfor har UNICEF igen i 2018 arbejdet i verdens brændpunkter for at sørge for, at børn overlever og deres fremtid sikres. ©UNICEF/2018/Sokol
Som nogle af jer måske har lagt mærke til, har UNICEF Danmark i 2018 fået ny hjemmeside. Den nye side skal gøre det let og overskueligt at finde informationer om UNICEF's arbejde - både i Danmark og i resten af verden. ©UNICEF Danmark/2018
Fra 1990-2018 er dødeligheden for børn under 5 år mere end halveret fra 12,6 millioner i 1990 til 5,4 millioner i dag. Fremgangen på verdensplan er skabt ved simple løsninger som adgang til basal medicin, rent vand, elektricitet og vacciner, samt bedre hygiejne. ©UNICEF/2018/Njiokiktjien
Børn kunne bygge deres drømmeskole i Lego på Børnenes Dag. Her ses formand for LEGO Fonden, Thomas Kirk Kristiansen, sammen med UNICEF Danmarks Generalsekretær Steen M. Andersen. ©UNICEF/2018/Balsby
En drømmeskole bliver bygget i Lego på Børnenes Dag i FN-byen. På dagen blev der for eksempel bygget grønne skoler - et fint symbol på den omstilling, børnene mener skal til. ©UNICEF/2018/Balsby
H.K.H. Kronprinsessen var æresgæst ved Børnenes Dag i FN-byen. ©UNICEF/2018/Balsby
I vinteren 2018 kom sneen igen til de flygtningelejre, hvor de syriske flygtninge tilbringer endnu en vinter. Tusinder af syriske børn er tvunget til at leve i krig, nød og kulde. I løbet af denne vinter har vi igen arbejdet på at give børnene varmt tøj, mad og et tag over deres hoveder. ©UNICEF/2018/Haidar
Årets UNICEF Pris gik til norske Kirsten Sandberg. Kirsten har som professor, forfatter og ekspert i børneret og børns rettigheder i en årrække arbejdet for, at børns rettigheder bliver respekteret, og at de får det børneliv, som de har krav på. ©UNICEF/2018/Balsby
Vi kunne i 2018 for sjette gang fejre Pigens Dag. Desværre er der alt for mange piger, som ikke har mulighed for at tage en uddannelse. Hvis flere piger gennemfører en uddannelse, vil flere børn overleve. Derfor har UNICEF igen i 2018 samarbejdet med regeringer og organisationer verden over om at få flere piger i skole. ©UNICEF/2018/Dejongh
Til Kulturnat 2018 åbnede FN-byen dørene. Her kunne du blandt andre møde Jacob Colville-Ebeling fra UNICEF Danmark, der gladeligt fortalte om vores arbejde i verden. Den oppustelige bold – kloden – er en del af undervisningsmaterialet i School in a Box. ©UNICEF Danmark/2018
Tre rohingya-flygtningedrenge kigger ud over Cox’s Bazar i Bangladesh, hvor de nu bor i flygtningelejre. ”Vi klatrer her op to eller tre gange om ugen,” fortæller en af drengene. I Cox's Bazar opsætter UNICEF børnevenlige områder, der giver børnene et sted, hvor de kan lege, lære og bearbejde deres traumer med faguddannet personale. ©UNICEF/2018/Nybo
I år har vi i UNICEF Danmark startet en afdeling op i Jylland. På billedet her ser I vores allerførste fundraisere fra Aarhus-holdet. Giv dem et smil, hvis du møder dem på din vej! ©UNICEF Danmark/2018
Flygtningebørn fra DR Congo smiler til kameraet. I 2018 har UNICEF intensiveret undersøgelsen og behandlingen af underernærede børn i DR Congo. Vi behandler børn med højernergimælk og jordnødepuré, som giver effektiv ernæring og redder mange børneliv. ©UNICEF/2018/Adriko
TV-værtlandsholdet med pokalen ved årets UNICEF Cup. UNICEF Cup 2018 er arrangeret af Danmarks Mest Velgørende Fodboldhold i samarbejde med Gentofte Kommune og UNICEF Danmark som en del af aktiviteterne i forbindelse med årets UNICEF By. Resultatet af spillernes anstrengelser på grønsværen nåede op omkring 140.000 kroner. ©UNICEF/2018/Hesselholdt
Fire meget glade piger til årets UNICEF CUP ses her med Christopher, der desværre ikke var på vinderholdet i år. Måske han er klar på en rematch næste år? UNICEF Danmark/2018
UNICEF har i efteråret 2018 været i fuld gang med at hjælpe ofrene for det kraftig jordskælv, som rystede Sulawesi i Indonesien og sendte en tsunami af vandmasser ind over øen og igennem byen Palu. UNICEF arbejder for, at børn i katastrofer skal have omsorg og beskyttelse, rent vand og ernæring. ©UNICEF/2018/Wilander
Kommunikationsdirektør Line Hermansen ses her i Libanon, hvor UNICEF gør en stor indsats for de syriske flygtningebørn. ©UNICEF Danmark/2018
I september sendte Norwegian og UNICEF et fly fyldt med nødhjælp til børn ramt af konflikt og tørke i Tchad. Vi fyldte flyet med skoleartikler, ernæring, vacciner og nødhjælpspakker, så børnene i Tchad kan hjælpe sig selv og deres lokalsamfund. ©UNICEF Danmark/2018
Det er børn som denne lille dreng, Norwegian og UNICEF i 2018 sendte nødhjælp til. Nøddemos sørger for at holde børn i konfliktramte områder fyldt op på næring. ©UNICEF/2018/Tremeau
TAK fordi du er med til at give børn verden over et smil på læben! ©UNICEF/2018/Dejongh