UNICEF Prisen 2018

Kirsten Sandberg får
UNICEF Prisen 2018

Hjem » Kirsten Sandberg får UNICEF Prisen 2018

UNICEF Prisen gives til en person, organisation eller virksomhed, som gennem flere år har ydet en særligt bemærkelsesværdig indsats for børn i Danmark eller internationalt.

Vinderen af årets pris, norske Kirsten Sandberg, har som professor, forfatter og ekspert i børneret og børns rettigheder i en årrække arbejdet for, at børns rettigheder bliver respekteret og at de får det børneliv, som de har krav på.

Kirsten Sandberg er professor i jura ved Universitetet i Oslo. Siden 2011 har hun været medlem af FN’s Børnekomite, hvoraf hun i to år tjente som leder af komiteen fra 2013.

”Vi har valgt at give prisen til Kirsten Sandberg for at hædre hende for hendes store arbejde for børns rettigheder. Der er mange steder i verden, hvor børn og voksne stadig ikke ved, hvad børn har krav på, og derfor er det så uendeligt vigtigt, at der findes mennesker som Kirsten Sandberg, der tager det på sig at udbrede kendskabet til FN’s Børnekonvention. Mange steder i verden har børn det svært, og de har brug for alle de fortalere, som de kan få,” siger UNICEF Danmarks generalsekretær, Steen M. Andersen.

Det er i år fjerde gang, at UNICEF Prisen bliver uddelt, og det er UNICEF Danmarks bestyrelse, der hvert år beslutter, hvem modtageren skal være. Prisen bliver uddelt på Børnenes Dag, som UNICEF Danmark afholder hvert år i forbindelse med Børnekonventionens fødselsdag.

Med prisen træder Kirsten Sandberg ind i et meget fint selskab af børnevenner. Første år blev prisen givet til tidligere formand for Børnerådet, Per Schultz Jørgensen, andet år gik den til den berømte fotograf Jan Grarup og sidste år blev prisen givet til BørneTelefonen.

Årets UNICEF Pris gik til Kirsten Sandberg. Foto: Lise Balsby/2018

Hjælp UNICEF med at arbejde for børns rettigheder

Støt nu