LIONS støtter børn og familier
i Indonesien med 250.000 kroner

Hjem » LIONS støtter børn og familier i Indonesien med 250.000 kroner

ANTARA FOTO / © RITZAU SCANPIX

Ofrene for det kraftige jordskælv og den tsunami, som fredag ramte den indonesiske ø Sulawesi, kan nu se frem til livreddende støtte fra LIONS-klubbernes katastrofehjælp.

Støtten kommer på et meget vigtigt tidspunkt, for børn og familier har akut brug for hjælp.

 

Støtten går til UNICEFs hjælpearbejde i Indonesien

UNICEF er lige nu i gang med at hjælpe de mange børn og familier, som er ramt af den store katastrofe. Ødelæggelserne er enorme. Tabstallene, og antallet af mennesker som har mistet deres hjem, bare stiger og stiger. Som tallene over omkomne, sårede og hjemløse stiger, bliver det enorme behov for hjælp kun mere og mere tydeligt.

UNICEFs indsats afhænger 100 procent af støtte udefra, og det er Lions Katastrofehjælps stærke dedikation til at hjælpe børn og deres familier i katastrofe- og nødhjælpssituationer, der nu får dem til at støtte børn i Indonesien med 250.000 kroner.

”Vi ved, at UNICEF altid er til stede og hjælper, hvor katastroferamte børns behov er allerstørst. Det gælder ikke mindst lige nu på Sulawesi i Indonesien, hvor titusinder af børn befinder sig i en ekstremt sårbar situation og har brug for hjælp. Vi er kun glade for at kunne bidrage til deres arbejde for at hjælpe dem og deres familier på fode igen, siger formand i LIONS Katastrofehjælp, Frank Stjerne.

 

Op til 1,5 millioner mennesker kan være påvirket af katastrofen

Mange har mistet livet eller er blevet såret og op mod 50.000 mennesker har mistet deres hjem.

Ifølge UNICEFs folk i Indonesien kan op til 1,5 million mennesker være påvirket af katastrofen, og det er desværre meget sandsynligt, at tallene vil fortsætte med at stige efterhånden som det bliver muligt at få adgang til flere områder.

På dag tre efter katastrofens udbrud er situationen stadig ekstremt svær for titusinder af børn i Palu, Donggala og andre ramte områder på Sulawesi. De har akut hjælp for at komme sig.

 

LIONS Katastrofehjælp hjælper børn på fode igen

UNICEF samarbejder med de indonesiske myndigheder, og indsatsen fokuserer især på, at genforene børn med deres familier, sørge for mad til de yngste og mest sårbare børn, sikre rent vand og at sørge for omsorg og beskyttelse til traumatiserede børn. LIONS Katastrofehjælps støtte kan her spille en afgørende rolle for at hjælpe børn og familier på fode igen, siger Steen M. Andersen:

“Det er helt afgørende, at vi har så gode partnere som LIONS, som hurtigt er klar med økonomisk støtte, så vi kan styrke vores akutindsats over for børnene på Sulawesi. Når katastrofen rammer har den hurtige indsats livreddende betydning. Og hjælpen rækker langt. Støtten fra LIONS svarer til 13 store nødhjælpstelte og katastrofevandrensningssæt til 531 børnefamilier”.