Angreb på en skolebus i Yemen den niende august 2018. Skolebørn skal ikke bombes.

En sort dag for en
gruppe skolebørn i Yemen

Hjem » En sort dag for en gruppe skolebørn i Yemen

En sort dag for en gruppe skolebørn i Yemen

Børnene fra Sadaa-provinsen i Yemen havde glædet sig sådan, har vi fået fortalt. De skulle på udflugt med skolen og havde næsten ikke kunnet sove af bar spænding. Og så ender det her den niende august, 2018. Blodige skoletasker. Flade tasker. Fordi børn som dem hverken ejer skolebøger, drikkedunke eller madkasser. Uendeligt trist. Fordi flere af de glade børn, der ejede dem, ikke findes mere. Det er ulykkeligt og urimeligt. Børn har ret til tryghed og fred. Børn skal ikke slås ihjel på vej på udflugt. Børn skal ikke bombes!

Situationen for børn i Yemen er desperat. Børn bliver brugt som direkte bombemål. Der gås målrettet efter skoler og hospitaler. Og vandforsyninger rammes systematisk, fordi snavset vand er et effektivt våben, der dræber børn med livstruende kolera og diarré. Omkring 2.400 børn er blevet dræbt i Yemen med våben i de sidste 3,5 år. Børn sulter og bliver alvorligt syge. Børnene er helt i knæ: 11 millioner børn i Yemen har akut brug for nødhjælp.

 

Frygt og bomber lukker skoler

Skoler bombes. Der er ikke nok lærere. Og forældre er bange for at sende deres børn i skole, hvis der stadig findes en. Og det starter en ond spiral. For uden uddannelse er også børnenes håb for fremtiden truet. Det er brutal og hjerteløs krigsførelse. UNICEF kæmper for at sikre børnene akut nødhjælp som rent vand, mælk, mos og energikiks mod underernæring, vacciner og medicin mod livstruende kolera og diarré. Men også langsigtet sundheds- og skolehjælp, der giver børnene håb.

21 børn i Yemen blev slået ihjel i juli måned. 55 børn blev meldt dræbt på 14 dage i august. Efter mere end tre års kampe i Yemen, bliver situationen værre for børn. Ikke bedre. Vi opgiver dem aldrig.

Hvis du også vil hjælpe børnene i Yemen, kan du gøre det her. De har brug for al den hjælp, de kan få.

Hjælp UNICEF med at beskytte Yemens børn

Støt nu