Ebola-udbrud i DR Congo

UNICEF og partnere mobiliserer hundreder til oplysningskampagne

Hjem » Ebola-udbrud i DR Congo

Skrevet 18. maj 2018 af Mads Nørgaard-Larsen

Oplysning er et effektivt våben til at forebygge ebola

Oplysningsmedarbejderne vil samtidig spille en altafgørende rolle, når det gælder at sprede viden om den ebola-vaccinationskampagne, som efter planen skal starte i næste uge.

De mange hjælpere er udstationeret i Bikoro og Mbandaka. Via oplysning gennem radio, religiøse institutioner, markeder, skoler og ungdomsarbejde skal de bidrage til at stoppe spredningen af sygdommen.

“Det er altafgørende, at lokalsamfundene ved, hvordan de kan beskytte sig selv derhjemme og på offentlige steder, især i sundhedscentre og skoler”, siger Dr. Gianfranco Rotigliano, UNICEFs repræsentant for DR Congo, og fortsætter: “Erfaringer fra en række tidligere udbrud viser, at vi har de bedste chancer for at inddæmme sygdommen, når vi udfører præventivt arbejde i lokalsamfundene”.

17-årige Hornelie Mpiko, som er UNICEF-støttet radiojournalist i Mbandaka, Congo, smiler foran sin radiostation. UNICEF har uddannet Hornelie og 29 andre unge reportere som sundhedsambassadører, så de kan sprede vigtig viden om god hygiejne i lokalsamfundene.

17-årige Hornelie Mpiko er en ung radiovært, og hun er en af de mange oplysningsmedarbejdere, UNICEF har uddannet til at udbrede viden om forebyggelse af ebola.
© UNICEF/2018/Naftalin

Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at sørge for, at skoler forbliver sikre og at børns uddannelse ikke bliver afbrudt.
Dr. Gianfranco Rotigliano, UNICEFs repræsentant for DR Congo.

UNICEF udbreder vand- og hygiejneforsyninger

Foruden oplysningsarbejde har UNICEF også leveret vand- og hygiejneforsyninger. Herunder har vi leveret vandrensningstabletter til ebola-behandlingscentre og lokalsamfund i Bikoro Mbandaka, og vi har oprettet desinficeringsstationer i fire andre sundhedsfaciliteter.

Håndvaskstationer er blevet installeret på 50 udvalgte skoler i berørte områder i Mbandaka, og 72 skoler i Bikoro vil snart modtage udstyr til håndvask. Skoler bliver også udstyret med termometre, så de kan holde øje med børnenes sundhedstilstand

“Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at sørge for, at skoler forbliver sikre og at børns uddannelse ikke bliver afbrudt,” siger Dr. Gianfranco Rotigliano, UNICEFs repræsentant for DR Congo.

Siden ebola-udbruddet blev erklæret af landets sundhedsminister den 8. maj 2018 har UNICEF sat ind med 4.585 kg. forsyninger, herunder sæbe, pressenninger, spande og klorin til at støtte arbejdet for ordentlige vand-, hygiejne- og toiletforhold.

Omkring 80 ton nødhjælp er på vej fra Sierra Leone til DR Congo for at støtte indsatsen.

ebola behandles i DR Congo af en sundhedsmedarbejder fra unicef

Sundhedsarbejdere gør sig klar til at tilse patienter, der kan være smittet af ebola, på et hospital i epicentret Bikoro.
© UNICEF/2018/Naftalin